Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Onko laihduttaminen sinulle

elämäntapa? - 11.05.2009 - 23:12

Tuli mieleen näistä ilmeisen ikuisista laihduttajista kuten IsoA ja tämä Veijo ymv.

Jos painonhallinta ei onnistu niin jääkö siitä elämäntapa ja ikään kuin harrastus?


VASTAUKSET:


Veijo - 11.05.2009 - 23:38

Huomasitko itsekkään miten tyhmä kysymyksesi on?
Kun syö oikeaa ruokaa niin ei tarvitse laihduttaa. Se tulee ihan itsestään.

Tuli muuten mieleeni ilmeisen ikuisista idiooteista jotakin, mutta senhän sinä tiedät...

terveisin


Elppa - 12.05.2009 - 07:53

Mun mielestä kun puhutaan painonhallinnasta, sen tuleekin olla elämäntapa. Itse olen ollut ikuinen laihduttaja, paino on sahannut edestakaisin, laskenut ja taas noussut kymmenenkin kiloa helposti. Aina kun olen päässyt tavoitteeseeni, olen palannut huonoihin elämäntapoihin syömisten ja liikkumisen suhteen. Aina laihduttaessa olen vain odottanut sitä, että kun pääsen tavoitteeseeni niin sitten saa syödä... Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni sisäistänyt sen, että se painonhallinta on elämäntapa. Nyt laihdutan, koska ylipainoa on epäterveellisen paljon raskauden jäljiltä ja muutenkin. Mutta nyt en enää ajattele, että sitten kun olen normaalipainoinen, sitten saa taas mässätä vaan tiedän sen nyt, ettei siihen mässäilyyn voi palata enää ikinä. Lopun ikääni aion olla terveellisemmällä ruualla ja harrastaa liikuntaa ja herkutella vain kohtuudella.

Meillä reilusti ylipainoisilla se on vaan totuus, että jos aikoo pysyä tavoitteessaan, on sen oltava elämäntapa!

Saatoi nyt mennä vähän kysymyksen vierestä, koska kysyit että jos painonhallinta EI onnistu, tuleeko laihduttamisesta elämäntapa. Saattaa tullakin, on se ainakin itsellä ollut takaraivossa niin pitkään kuin muistan, että kova halu on ollut olla kevyempi, mutta ei se sit ole kuitenkaan onnistunut. Nyt on motivaatio oikeilla kohdilla, päämäärä selvillä ja keinotkin on vihdoin sisäistetty. Nyt se painonhallinta onnistuu!


ja taas - 12.05.2009 - 09:09

nähtiin miten se veijo osaa NIIN KAUNIISTI vastata. ap:n kysymys ei kuitenkaan ollut ilkeä, vaan suora.

veijo, opettele hyviä tapoja. et nyt osaa ja siksi olet saanutkin ja tulet saamaan kuraa niskaasi, et vhh:n takia.


Iso A - 12.05.2009 - 09:28

Juu elämäntapa tämä karppaus alkaa oleen
Ja hyvä semmoinen. Kunto hyvä, veriarovt loistavat, verenpaine loistava, iho hyvässä kunnossa, maha toimii, ei turvotuksia

Opettelua läpi elämän sanoisin.

Nyt kaikki kuosissaan, kunhan tuo 8kg vielä poistuu tästä kehosta
Senkin jälkeen jatkan täys karppina, ilman perunaa, riisiä, sokeria ja viljoja.

Niin ja ap:n tekstiin missä haukkuu "ikuiseksi laihduttajaksi". Millä perustein haukut????

13 vuoden aikana olen ollut 27kk raskaana (paino noussut liikkumattomuuden ja hiilarien syömisen takia, kolmannesta tuli 12kg vähemmän kun karppasin) ja imettänyt 3 vuotta, joilla kahdella ekalla imetys kerralla mun paino nousi, kolmannesta karppauksen ansiosta pysyi paikallaan .

13 vuotta sitten, eka kerran elämässäni laihdutin ja pisin aika näin alhaisessa painossa aikuisiällä on ollut tämä vuosi. Joka kerta kun mulle on tullut tuo tavoittelemani 80kg, olen tullut onnellisesti raskaaksi. (ihan yrityksestä ).

Ja ylpeänä kannan ikuisen laihduttajan titteliä jos ap haluaa niin leimata, mutta jojoksi en enää ala
(Kun ei tuo mies enempää lapsia halua )


iso aalle - 12.05.2009 - 10:50

se on kuules ihan susta kiinni, jos otat tuon ikuisen alihduttajan haukkumisena. se nyt vaan oli ilamisu, ja omassa oienessä, vaikos ittenkin isossa, päässäs väänsti sen haukkumiseksi. typerys.


Aina tuo - 12.05.2009 - 11:43

sama kaveri täällä huutele ja haukkuu typerykseksi, joka ei osaa edes isoja kirjaimia käyttää.


ap - 12.05.2009 - 12:22

Nythän on niin että kysymykseni oli ihan asiallinen ja liittyykin vielä asiaan joka on ihan oikeasti ongelmallinen.

Minulla on sisko jolla on ollut ylipainoa reilustikin jo vuosien ajan.
Ajoittain on tätä laihduttamista kokeillutkin mutta koska vaiva on ihan selvästi hänellä korvien välissä (eikä millään pahalla toki sanottuna) on tulokset olleet melko vaatimattomia.

No nyt hän on jo joitain aikoja karpannut ja aloittanut erilaisia liikuntaharrastuksiakin, mikä on pudottanut painoa ja ollut hyväksi varmasti myös sinne korvien väliinkin, tuoden itseluottamusta ja onnistumiseniloa

Mutta vaikka paino on nyt jokseenkin normaali (ellei jopa selvästi ihan ok) on tuo innostus kaloreitten ja hiilareitten ja rasvojen ja sokereitten laskemiseen ja tutkimiseen jäänyt ikään kuin päälle
Puhutaan lähinnä ruuasta ja sen sisällöistä ja hän huomauttelee muillekin koko ajan kaikesta mitä nämä syövät jne.
On todella vaikea olla yhdessä enkä pidä ollenkaan siitä ns. valistustyöstä jota hän tahtoo tuottaa murrosikää lähestyvien tyttärieni seurassa
Tyttäreni ovat normaalipainoisia ja syövät terveellisesti mutta eivät siis karppaa kuten ei meidän perhe muutenkaan.

Tämä sisareni "harrastus" on jo tehnyt sen että kyläilyjä on harvennettu (hän käy meillä ja välimatka on pitkähkö) ja yhteydenpidosta on tullut muutenkin hankalaa kun toisella on vain ja ainoastaan ruoka-asiat mielessä

Vaikkakin siis terveellistä (ehkä) on huolehtia ravitsemuksestaan, ei kovin tervettä ole panostaa elämästään niin suurta osaa sille että menettää ihmissuhteitaan tmv.

Rajat siis myös sille kuinka paljon panee painoa sille mitä suuhunsa pistää ja sille kontrollille jonka laihduttaminen saattaa jättää päälle


ap - 12.05.2009 - 12:28

Veijo - 11.05.2009 - 23:38

Huomasitko itsekkään miten tyhmä kysymyksesi on?
Kun syö oikeaa ruokaa niin ei tarvitse laihduttaa. Se tulee ihan itsestään.

Tuli muuten mieleeni ilmeisen ikuisista idiooteista jotakin, mutta senhän sinä tiedät...

terveisin
----------------------------------------------------------

Unohdin kiittää tästä Veijon kommentista
Kiitos Veijo kannustuksesta jota varmasti tarvitsin.
- ilmeisen ikuinen idiootti


Iso A - 12.05.2009 - 12:30

Totta kirjoitat ap. TUolla karpit.netissä olikin hyvä ketju jossa pohdittiin rajaa terveellisen karppauksen ja sen sairauden kanssa (en nyt saa sitä nimeä mieleen ortoreksia????)

Meillä koko perheen geenit ovat herkkiä lihomaan ja ollan keskimmäisen kanssa käyty ravintoterapeutilla ja saatu "siunaus" meitin syömisille. Ainoastaan tuoremehu jouduttiin jättää lapsilta kokonaan pois, jota juotiin pari lasia viikossa. Tällä hetkellä lapset normaali bmissä. Ja nämä seurannat siis ihan neuvolasta ja kouluterveydenhuollosta ja ite yritän "täysjärkisenä" vaan pysyä mukana.


ap - 12.05.2009 - 12:36

Sisko on nyt sitten taas helluntaina tulossa kylään muutamaksi päiväksi ja näen jo painajaisia siitä miten väärin ostan ruuat ja miten hän odottaa määräaikoina puurojaan ym.

Ja olen etsinyt netistä hyviä karppaajien ruokaohjeita joita voisi syödä koko porukka mutta siskollapa onkin ihan omat tarkat valinnat joista ei tunnuta voivan poiketa piiruakaan vaikka laittamani ruoka olisi aivan syötävää myös karppaajalle.

Kauppaan on meillä melko pitkä matka maalla kun asumme, ja tiedän että nyt sitten ajellaan taas kymmeniä kilometrejä sen vuoksi että siskon kanafileet eivät ole oikean valmistajan tai leipä onkin nyt väärää sorttia tmv.

Ahdistaa oikeasti!
Ja kun sisko olisi muuten tervetullut ja tytöillenikin tärkeä.

Enkä osaa sanoa mitenkään oikein tästä siskolle vaan aina hän suuttuu, vähän samaan tapaan kuin tuo Veijo


Veijo - 12.05.2009 - 12:48

ap

sano siskolle että oma eväsreppu mukaan.

terveisin


ap - 12.05.2009 - 14:02

Neuvosi on varsin hyvä ja niin olemme koettaneetkin tehdä.
Tosin sisareni vaatii lisäkäyntejä kaupoilla ja niihin menee jo aikaakin kun eihän täällä kurjalla maaseudulla ole sellaisia herkkupuoteja joista kaikkea tarvittavaa edes löytyisi

Ja toisaalta on melko epämiellyttävää että joku (etenkin talossa oleva vieras) kokkailee suurieleisesti jotain omiaan eikä välttämättä edes samaan ruoka-aikaan muitten kanssa koska "joutuu" syömään säännöllisesti kolmen tunnin välein

Ajatus että :Talo elää tavallaan ja vieraat käy ajallaan, on minusta hyvä ja ainakin kohteliasta isäntäväkeä kohtaan.
Suuren numeron tekeminen asiasta kuin asiasta, saa ilmapiirin kireäksi ja epämiellyttäväksi, ja juuri näin meillä siis käy joka kerta vierailuitten aikana

En aio ottaa kontolleni suhteen viilenemistä, mikä taas on varmaa tilanteen jatkuessa, mutta olen pahoillani että erilaiset laihdutus"ismit" vaikuttavat herkkiin ihmisiin näin

Olen valmis kannustamaan ja tukemaan ketä tahansa joka ponnistelee jonkin itselle tärkeän asian kanssa mutta varaan oikeuden katsoa mikä on edes suunnilleen tervettä ja mikä ei, ja tämä karppaaminen sillä volyymillä ei ole tervettä sanokoon Veijot mitä tahansa.


veijo - 12.05.2009 - 14:20

ap

"Olen valmis kannustamaan ja tukemaan ketä tahansa joka ponnistelee jonkin itselle tärkeän asian kanssa mutta varaan oikeuden katsoa mikä on edes suunnilleen tervettä ja mikä ei, ja tämä karppaaminen sillä volyymillä ei ole tervettä sanokoon Veijot mitä tahansa."

Veijo ei sano mitään, Veijo vain välittää maailman terveysjärjestön, ADA sekä ruotsin sosiaalihallituksen hyväksymmä dieettiä ja siihen liittyvää faktaa. Luuletko ettei kyseiset organisaatiot olisi kaivaneet esille jos löytyisi jotain mikä sanoo diettiä vastaan. Luuletko ettei lääkevalmistajat ja elintarviketuottajat hiki hatussa etsi tietoa jolla voisivat kumota LCHFn.

terveisinap - 12.05.2009 - 14:25

Veijo, sinä olet itse elävä esimerkki epäterveestä dieetti-innosta enkä varmasti ole ainoa joka on sen huomannut.

Liika on liikaa vaikka lihapullia, sanoi äitivainaani aikoinaan ja kohtuus ihan kaikessa on se turvallinen ja terve ohjenuora yleensäkin elämässä.

Mistä tahansa voi vääntää sairasta, niin myös painonhallinnasta eikä sitä tarvinne sen kummemmin todistella.

Jatka sinä Veijo omalla tielläsi mutta tervettä se ei ole

ps. lisäät suotta herjojasi tähän perään, sillä asiani on jo tuotu esille eikä apuja ainakaan tunnu tältä karppaajien palstalta kannattavan odottaa, enkä tule lukemaan inhottavia sanojasi joilla koetat korottaa itseäsi narsistisesti muitten yläpuolelle (hyvin samalla tavoin kuin siskoni ).


Veijo - 12.05.2009 - 14:29

ap

Hyvää jatkoa

terveisin


Elppa - 12.05.2009 - 14:36

Kirjoitin alkuketjuun, että painonhallinnan tuleekin olla elämäntapa. Se on totta, mutta oikeassa olet kyllä sen haitallisuudesta jos ihan siihen pisteeseen menee, että se häiritsee jo muita. Itse ainakin yritän kyläillessäkin olla hiljaa omasta ruokavaliostani (joka siis ei ole karppiruokaa) ja syödä sitä mitä tarjotaan, kohtuudella, ja jos on valinnanvaraa, valita sen terveellisemmän, vähemmän lihottavan tai jättää kahvitarjottavat ottamatta ja kieltäytyä kohteliaasti jos kysytään miksen syö. Tsemppistä sinulle nyt vaan siskosi vierailuun, toivottavasti ei kuitenkaan hierrä välejänne pahasti tuleva vierailu. Muuta neuvoa en osaa antaa, kuin että asia on varmasti hänelle tärkeä ja siihen liian kriittinen puuttuminen olisi hänelle varmaan suuri loukkaus. Mutta saisitko hänet ymmärtämään, ettet halua hänen puhuvan ruokavaliostaan lastesi kuullen?


Veijo - 12.05.2009 - 15:32

"Mistä tahansa voi vääntää sairasta, niin myös painonhallinnasta eikä sitä tarvinne sen kummemmin todistella."

No teoriahan se on tuokin.

terveisin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|