Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

näin laihtuu varmasti

kokemusta on - 10.05.2009 - 00:17

Syö vähemmän kuin kulutat


VASTAUKSET:


Veijo - 10.05.2009 - 00:41

Parempi katsoa mitä syö niin ei tarvitse taistella sen kuluttamisen kanssa. Jää enemmän aikaa muhun mukavaan.

;=)) terveisin


Miksi - 10.05.2009 - 00:49

se kuluttaminen olis mitään taistelua?
Se on luonnollista.
Syödään ruokaa jotta jaksetaan TEHDÄ asioita eli siis kulutetaan energiaa.
Mitä ihmiselle on tapahtunut jos näin ei enää olekaan?


Veijo - 10.05.2009 - 00:54

Annetaanhan olla.
Tuuleeko siksi että puulehde heiluu vai heiluuko puunlehdet siksi että tuulee.
Anteeksi että vastasin. Saunaväsymystä. Itsestäänselvä asian ei tarvitse aiheuttaa kovin pitkää keskustelua.

terveisin


Miksi - 10.05.2009 - 00:55

Veijo poistuu heti kun huomaa että on ihan hakoteillä


Veijo - 10.05.2009 - 01:03

"Veijo poistuu heti kun huomaa että on ihan hakoteillä"

Kuinka pitkän keskustelun haluat itsestään selvästä asiasta.

Olisit yhtä hyvin voinut kirjoittaa 1+1=2.

Veijo poistuu.

terveisin


heh - 10.05.2009 - 10:11

ja Veijo aina yhtä huumormiehenä kehissä Et sä Veijo ymmärrä YHTÄÄN huumoria????? Siis älä nyt taas filosofioi jotain blaa blaa blaa, ja terveisin


Vexalle Sveduihin - 10.05.2009 - 11:26

Sun ajatukset saisi huomattavasti paremman vastaanoton jos et olisi noin mustavalkoisen ehdoton ja tyrkyttäisi ajatusmalliasi JOKA asiaan ja juttuun. Varmasti ruokavaliosi on sinulle hyvä, mutta oletko varma että se on juuri se oikea ihan jokaiselle muullekin ihmiselle tässä maailmassa...?

Mä harrastan päivittäin liikuntaa, syön terveellistä ja monipuolista kotiruokaa enkä mussuta makeaa päivittäin. Ja olen saanut painoni tippumaan nyt siihen missä sen pitäisikin olla. Kaikki arvot ovat loistavia (eipä mulla koskaan niiden kanssa ole ongelmaa ollutkaan..)huolimatta siitä etten noudatakaan Vexan ruokavaliota.

Jokatapauksessa oikein hyvää äitienpäivää kaikille ja löysää Veijo hiukan pipoa, niin sullakin on varmaan parempi olla


Veijo - 10.05.2009 - 11:43

Kuinka mielelläni ottaisinkaan kunnian LCHF ruokavaliosta niin ei se käy.
Ruokavalio on minua viisaampien tutkijoide, lääkäreiden ja tiedemiesten kehittämä ja hyväksi havaittu. Totta kai sinä saat jatkaa millä ruokavaliolla tahansa. Juttu on vaan se että väärien ravintosuosituksien, esim lautasmalli ansiosta tai paremmin syystä moni kärsii aivan turhaan. Siinä on liikaa sokerista tulevaa energiaa normaali pulliaiselle.

Tässä yksi viimeisimmistä piikeistä rasvan vaarallisuus myyttiin. Olkoon että asia liitty diabeteksen hoitoon mutta samoja ongelmia on laihduttajilla.

Voin vakuuttaa että minä en ole kuvassa oleva luennoitsija eikä hän selitä minun ajtuksiani vaikka olenkin samaa mieltä 100%.

Diabeetikoille tosi thrilleri.
Sisältää hyvän selityksen mm. siihen miksi diabeetikot usein ovat täysin turhaantuneita ympäristön neuvvoon "sinun pitäisi laihtua". Monessa tapauksessa yhtä ystävällinen ja mahdollinen neuvo kuin "sinun pitäisi osata lentää"

http://www.diabetesnewsstand.com/vissue/vernon/titlepage.html

terveisin


no - 10.05.2009 - 12:59

just tota mä ainaski tarkota, veijo teilaa lautasmallin epäterveellisenä. haista huilu, mä, perheeni, liki koko sukunikin syödään lautasmallin mukaan. ollaan terveitä ja hyvinvoivia, isoisiä ja -äitejä myöten. yksi diabeetikko löytyy, 1-tyyppiä, sairastui parivuotiaana. revi siitä, senkin herra omasta mielestään kaikkitietävä. perustele mulle, miten se meidän kohdalla on epäterveellinen? kun ollaan normaalipainoisiakin vielä.


Veijo - 10.05.2009 - 14:44

no

mutta vie raivosi muualle.
Minun ei tarvitse teilata lautasmallia. Siitä näkyy pitävän alan nykyiset asiantuntijat, jotka eivät usko satuihin, huolen.
Jos ei sinua kiinnosta niin jatka entiseen malliin.

Sinulle on turha perustella mitään koska olet lukossa siinä mitä "tiedät".

Minä tiedoitan niille jotka ovat asiasta kiinnostuneita. Uskon ainakin diabetespotilaiden olevan.

Laske kymmeneen ja jatka elämääsi. Ei minulle tarvitse raivostua. Olet ehkä kuullut sanonnan "älkää ampuko sanansaattajaa". Ai et. no sitten.

terveisin


mulla - 10.05.2009 - 15:14

ei veijo rakas ole raivoa. sulla on. kurjaa, kun et itse sitä huomaa. olisikohan asiantuntija-apu paikallaan, pääsisit yli tuosta kaikesta, joka sisintäsi piinaa.

Lautasmallin teilaavat tasan tarkkaan karppi-myönteiset lääkärit, eivät suinkaan kaikki. Veijo rakas, jaat kovin yksipuolista ja puoleueellista tietoa asioista. Et kerro kaikkea.

Monetkin saattaisivat olla kiinnostuneempia veijo rakas jutuistasi, jos et itse olisi niin ilkeä, hyökkäävä, itseäsi täynnä oleva...

Tuo sinun tyylisi vain ja ainoastaan herättää minussa sääliä sinua kohtaan, vaijo rakas, ei raivoa. En sinua ammu, sillä ethän ole vastuullinen teoistasi, kun kaikki ei ole sinulla ilmiselvästi kohdillaan.


Harmillisesti - 10.05.2009 - 15:36

"Veijo" nyt pilaa monien ihan asiallistenkin karppaajien mainetta täällä ja muilla palstoilla

Aina ei asian esittäjä ole selvästikään asialle eduksi ja jos on mielenterveyshäiriöitä niin ehkä pitäisi olla entistä tarkempi minkä asian puolestapuhujaksi asettuu. (mitenkään mielenterveysongelmista kärsiviä mollaamatta)


Veijo - 10.05.2009 - 16:07

"Lautasmallin teilaavat tasan tarkkaan karppi-myönteiset lääkärit, eivät suinkaan kaikki. Veijo rakas, jaat kovin yksipuolista ja puoleueellista tietoa asioista. Et kerro kaikkea."

Mitähän tuohon sanoisi.
Sinä siis meinaat että jos tieteellisissä tutkimuksissa on tullut esille tulos tuloksen jälkeen joka tukee vähähiilihydraattista ravintoa terveelisenä niin kaikki nämä tutkijat ovat karppiystävällisiä.
Samalla sanot jos olet vakavissasi että WHO, maailman terveysjärjestö on jostakin kierosta syystä karppiystävällinen.Sama koskee amerikkalaista Diabetesliitoa ADAta ja ihme kumma Ruotsin sosiaalihallitusta joka päättää lääkäreille sallituista menetelmistä. Uskotko että on niin.
Raivostuttaa. Tiedätkö miten raivostuttaa itse lääkkettömänä diabeetikkona lukea lapsidiabeetikkojen ruokasuosituksia (mallia mainitsematta). Heille tupataan sokeria vanhaan hyvään malliin ja perään insuliinia. Sokeritasot heittelevät kuin lehmänhäntä kärpäsparvessa.
Minä en ole tehty sen kummemista tarpeista kuin joku muukaan. Meitä on tänä päivänä paljon ja huomenna huomattavasti enemmän jotka käyttävät niin vähän lääkitystä kuin mahdollista tai ei ollenkaan. Diabetes1 potilaat saavat tuloksena paljon matalammat ja tasaisemmat sokeriarvot ja siten huomattavasti pienemmän insuliinitarpeen.

Tässä LCHFn vaikutus ennen ja jälkeen dietin aloittamista DIABETES2:

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/12/kitabugraf.jpg

Tässä LCHFn vaikutus ennen ja jälkeen dietin aloittamista DIABETES1:

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/12/blodsockertyp1stor.jpg


Diagrammien vasemmanpuoleinen osa näyttää sokeriarvijen heittelyn ”tavallisella ruoalla, oikean puoleinen LCHF ravinnolla, hyvällä vanhan ajan ruoalla ilman ”kevyttuoteita” ja muita kemiallisia ratkaisuja. Lääkityksen tarve putoaa tietysti vastaavasti tai häviää kokonaan.

Minulla on diabetes2 ja minun sokerisiagramma on täsmälleen samanlainen kuin näet diabetes2 kuvaavasta diagrammista.

terveisinHarmillisesti

Jääköön kommenttisi omaan arvoonsa tai paremmin sanottuna arvottomuuteensa.

Jos sinullakin on vaikeuksia erottaa metsää puilta niin ongelma on sinun ei minun.

terveisin


jääköön - 10.05.2009 - 16:21

veijoarmaan omat jutut oman arvoonsa. Laitapas linkki, jossa joku itseään kunnioittava, arvostettu SUOMALAINEN lääkäri pitää lautasmallia turmiollisena. Ja mieluummin useampi lääkäri.

Osaat olla ärsyttävääkin ärsyttävämpi. Harvemmin vastaat muuta kuin hyökkäämällä. Ihmekös, jos me sinusta ei pidetä.

Eikä minua kiinnosta sinun diabeteksesi, ei sokerisiagrammasi, minä olen terve ihminen. Myös psyykkisesti, voitko rehellisesti itse väittää samoin, rakas veijoseni?


Veijo - 10.05.2009 - 16:27

Minusta tuntuu jotkut jääräpäät mielellään tekevän psykologista profilia.
Minäkin tietysti vedän omia johtopäätöksiäni tämälaatuisista intelligenteistä vastauksista.
Kuva on selvä ja kirkas, haluaisin vain vähän lisätietoa jotta kuva olisi täydellinen. Siellä missä te istutte, onko siellä pehmeät seinät?
Minkä merkkinen kuulolaite teillä on käytössä ja saatteko riittävästi paristoja?
Minkä nimisiä ovat teidän opaskoiranne?

terveisin


tässä ois - 10.05.2009 - 16:47

tuo pyytämäsi Suomalaisen lääkärin linkki
http://www.anttiheikkila.com/


Veijo - 10.05.2009 - 16:50

"veijoarmaan omat jutut oman arvoonsa. Laitapas linkki, jossa joku itseään kunnioittava, arvostettu SUOMALAINEN lääkäri pitää lautasmallia turmiollisena. Ja mieluummin useampi lääkäri."

Laaja kansainvälinen asiantuntijajoukko on 8.4.2008 julkaissut tiedelehdessä Nutrition & Metabolism katsauksen ruokavaliosuosituksesta joka sopii tyypin 2 diabeetikolle ja metabolisesta oireyhtymästä (MBO) kärsivälle. Se pohjautuu mm. siihen ajatukseen, että tyypin 2 diabeetikon on hyödyllistä rajoittaa hiilihydraattien saantiansa. Mitään terveydellistä vaaraa ei liity siihen, että poisjätetyt hiilihydraatit korvataan vastaavalla määrällä luonnollisia rasvalähteitä.

Asiantuntijajoukkoon kuuluu:
Suomesta Anssi Manninen
Ruotsista Annika Dahlqvist, Jørgen Vesti Nielsen, Uffe Ravnskov ja Ralf Sundberg
Kanadasta, USA:sta, Portugalista jne. Anthony Accurso, Richard K Bernstein, Boris Draznin, Richard D Feinman, Eugene J Fine, Amy Gleed, David B Jacobs, Gabriel Larson, Robert H Lustig, Samy I McFarlane, Katharine Morrison, Karl S Roth, Ricardo Silvestre, James R Sowers, Jeff S Volek, Eric C Westman, Richard J Wood, Jay Wortman ja Mary C Vernon

Nykyisin lähestytään MBO:ta ja tyypin 2 diabetesta ravitsemuksellisesti siten, että rajoitetaan ruokavaliosta saatavaa rasvakuormaa. Huolimatta siitä, että tämä lähestymistapa on kovin vähäisessä määrin ollut hyödyksi näiden sairauksien hoidossa, ummistetaan silmät kovin herkästi todella hyviä hoitotuloksia saavuttaneelle vaihtoehdolle. Kyseessä on uudelleen henkiin herätetty "alkuperäinen" tapa hoitaa tyypin 2 diabetesta. Kun farmakologian riippakivestä luovutaan ja annetaan diabeetikoille kliinisessä hoitotilanteessa mahdollisuus rajoittaa hiilihydraattien saantiaan, voidaan saavuttaa mahdollisesti hyvin merkittäviä terveyshyötyjä. Ideana tässä vaihtoehtoisessa hoidossa on antaa potilaalle paremmat työkalut hoitaa luonnollisella tavalla verensokeritasonsa ja hillitä insuliinin vaihteluita. Katsauksessa on käsitelty useita käynnistyneitä ja joitakin edelleen jatkuvia tutkimuksia, joissa pääpaino on hiilihydraattien rajoittamisessa. Tulokset osoittavat jo tässä vaiheessa, että hiilihydraattitietoinen ruokavalio on vähintään yhtä tehokas laihdutuksessa kuin rasvan saantia rajoittavat enemmän palstatilaa saavat "virallisterveelliset" ruokavaliot. Kun hiilihydraatit korvataan rasvalla tämä tuo myös terveyshyötyjä sydän- ja verisuonitautien riskin alenemisen muodossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että nämä äsken mainitut terveyshyödyt saavutetaan ilman laihdutuspyrkimystä! Hiilihydraattitietoista ruokavaliota noudattava potilas saavuttaa pysyviä terveyshyötyjä hyvin laajapohjaisesti.


terveisinVeijo - 10.05.2009 - 16:51

Tuoreessa Nutrition&Metabolism-lehdessä kerrotaan 2-vuotisen BD2-kokeen ensimmäisen puolen vuoden tuloksista. Ryhmä koostui japanilaisen Haimoto-klinikan vapaana laiduntavista mutta keskimäärin jo viisi vuotta vakavasta kakkosdiabeteksestä kärsineistä asiakkaista, joiden pitkäsokeri oli lähdössä yli 9.

Hiilarirajoitus tässä oli vain 30 prosenttiin (lisäksi valkuaista 20% ja rasvaa 44%, ja veikkaan että loppu tuli alkomahoolista, jota ei ollut joka muodossaan rajoitettu sitäkään). Ja koko ryhmän tulosten lisäksi siellä mainitaan myös mitä tapahtui kahdelle kesken lopettaneelle - sekä sille naiselle, joka vastoin suosituksia lisäsi liikuntaa tunnin kävelyllä ynnä samalla tiputti hiilarit 11 prosenttiin

Tässä abstrakti, josta pääsee fulltekstiin: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/6/1/21

Lukeminen kannattaa tietty aina (niin näkee yksityiskohtiakin) mutta yhteenvetona:
- ei mitään huonoja sivuvaikutuksia, vaan vain parannuksia:
1. LDL laski ja HDL nousi, vaikka paino ei muuttunut (huom, tämä EI ollut laihdutustutkimus vaan DB2-tutkimus)
... ja näin kävi vaikka liikuntaa EI lisätty, alkoholia ei rajoitettu
... ja vielpä vaikka kuituakin syötiin vain surkeat 14g kun taas tyydytettyä rasvaa tuli jopa melkein 13% kokonaisenergiasta.
2. Ja se tärkein indikaattori eli pitkäsokeri eli HbAc1 rojahti puolessa vuodessa 10 --> 7.4 eli melkein normaaliksi

Sanovat että hiilarirajoitus vastaa tämän mukaan diabeetikolle insuliinihoitoa.
Kiva että edes Japanissa joku uskaltaa sanoa, että lääkkeet voi korvata - ruokavaliolla.

terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 16:52

Laaja kansainvälinen asiantuntijajoukko on 8.4.2008 julkaissut tiedelehdessä Nutrition & Metabolism katsauksen ruokavaliosuosituksesta joka sopii tyypin 2 diabeetikolle ja metabolisesta oireyhtymästä (MBO) kärsivälle. Se pohjautuu mm. siihen ajatukseen, että tyypin 2 diabeetikon on hyödyllistä rajoittaa hiilihydraattien saantiansa. Mitään terveydellistä vaaraa ei liity siihen, että poisjätetyt hiilihydraatit korvataan vastaavalla määrällä luonnollisia rasvalähteitä.

Asiantuntijajoukkoon kuuluu:
Suomesta Anssi Manninen
Ruotsista Annika Dahlqvist, Jørgen Vesti Nielsen, Uffe Ravnskov ja Ralf Sundberg
Kanadasta, USA:sta, Portugalista jne. Anthony Accurso, Richard K Bernstein, Boris Draznin, Richard D Feinman, Eugene J Fine, Amy Gleed, David B Jacobs, Gabriel Larson, Robert H Lustig, Samy I McFarlane, Katharine Morrison, Karl S Roth, Ricardo Silvestre, James R Sowers, Jeff S Volek, Eric C Westman, Richard J Wood, Jay Wortman ja Mary C Vernon

Nykyisin lähestytään MBO:ta ja tyypin 2 diabetesta ravitsemuksellisesti siten, että rajoitetaan ruokavaliosta saatavaa rasvakuormaa. Huolimatta siitä, että tämä lähestymistapa on kovin vähäisessä määrin ollut hyödyksi näiden sairauksien hoidossa, ummistetaan silmät kovin herkästi todella hyviä hoitotuloksia saavuttaneelle vaihtoehdolle. Kyseessä on uudelleen henkiin herätetty "alkuperäinen" tapa hoitaa tyypin 2 diabetesta. Kun farmakologian riippakivestä luovutaan ja annetaan diabeetikoille kliinisessä hoitotilanteessa mahdollisuus rajoittaa hiilihydraattien saantiaan, voidaan saavuttaa mahdollisesti hyvin merkittäviä terveyshyötyjä. Ideana tässä vaihtoehtoisessa hoidossa on antaa potilaalle paremmat työkalut hoitaa luonnollisella tavalla verensokeritasonsa ja hillitä insuliinin vaihteluita. Katsauksessa on käsitelty useita käynnistyneitä ja joitakin edelleen jatkuvia tutkimuksia, joissa pääpaino on hiilihydraattien rajoittamisessa. Tulokset osoittavat jo tässä vaiheessa, että hiilihydraattitietoinen ruokavalio on vähintään yhtä tehokas laihdutuksessa kuin rasvan saantia rajoittavat enemmän palstatilaa saavat "virallisterveelliset" ruokavaliot. Kun hiilihydraatit korvataan rasvalla tämä tuo myös terveyshyötyjä sydän- ja verisuonitautien riskin alenemisen muodossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että nämä äsken mainitut terveyshyödyt saavutetaan ilman laihdutuspyrkimystä! Hiilihydraattitietoista ruokavaliota noudattava potilas saavuttaa pysyviä terveyshyötyjä hyvin laajapohjaisesti.


terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 17:05

"Sanovat että hiilarirajoitus vastaa tämän mukaan diabeetikolle insuliinihoitoa.
Kiva että edes Japanissa joku uskaltaa sanoa, että lääkkeet voi korvata - ruokavaliolla."

Että sillä lailla. Varo ettei Lautasmalligangangsterit menetä hermojaa ja luokittelevat sinut johonkin sairausluokkaan kuuluvaksi.

Voisin sanoa ylimielisesti että kerro jatakin uutta.
Kun lähetin tulokseni LCHF specialisti lääkärille sain vastauksen. "Vaikuttav tulos, mutta ei mitään uutta. Saan samanlaisia päivittäin. Jos keksisin lääkkeen millä on yhtä hyvä vaikutus niin Bill Gates olisi köyhä minuun verrattuna."
Oma pitkäsokerini putosi kahdessa kuukaudessa 8 kerralla 5,5 ja tulee putoamaan lisää koska 5,5 on mukana aika jolloin en ollut aloittanut LCHF diettiä.
Sinä aikana päivittäiset mittaukset vaihtelivat 8-23mmol. Tänäpäivänä 5,5- 7,5. Maksavaurio joka oli näyttäytynyt kahdessa perättäisessä lääkärintutkimuksessa on poissa.
Tästä ja kaikista tutkimusraporteista viime vuosina johtuen yritä välittää tiedon myös muille diabeteksestä kärsiville ja siinä sivussa laihduttajille. Vastaanotto on erittäin omituinen.

terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 17:09

Valitan että sama viesti karkasi kahteen kertaan.
vaikka päätellen muutamien reagoinnista vvh:hon pitäisi kai lähettää parisataa kertaa lisää.

terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 18:35

Valitan että sama viesti karkasi kahteen kertaan.
vaikka päätellen muutamien reagoinnista vvh:hon pitäisi kai lähettää parisataa kertaa lisää.

terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 18:35

Valitan että sama viesti karkasi kahteen kertaan.
vaikka päätellen muutamien reagoinnista vvh:hon pitäisi kai lähettää parisataa kertaa lisää.

terveisinValitan että sama viesti karkasi kahteen kertaan.
vaikka päätellen muutamien reagoinnista vvh:hon pitäisi kai lähettää parisataa kertaa lisää.

terveisinValitan että sama viesti karkasi kahteen kertaan.
vaikka päätellen muutamien reagoinnista vvh:hon pitäisi kai lähettää parisataa kertaa lisää.

terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 18:51

Vaikuttaa että saitin moderaattori (hoitaja) on viettämässä viikonloppua.
Samoin että joku 5 vuotias on huomaamatta pääsyt vanhempiensa koneen kimppuun.
Samanlaisia järjestä vapautettuja on muiillakin keskusteupalstoilla mutta on myäs saitteeja missä sisäänkirjautuminen tehdään perusteelisesti ja allekirjoitus on vaatimus. Niillä saiteilla on moderaattorilla mahdollisuus sulkea ne jotka ovat siellä vaan leikkimässä ja todistamassa omaa tyhmyyttän
pois IP-numeron perusteella. Tonttuilu loppuu siihen.
Täällä täytyy ymmärtää myös älyllisesti vähäosoisia.

terveisin


Veijo - 10.05.2009 - 18:54

ja lisään että olen ilmoittanut ylläpidolle siitä että minua kiusataan ja vainotaan!
Minulla on enempi oikeus täällä selittää koska MINÄ tiedän asiat ja te muut ette!!!!!!

terveisin


Hei - 10.05.2009 - 20:41

haloo, ootkos sä oikeesti tyhmä vai esitätkö vaan? Kun me kaikki ei olla mitään hemmetin diabeetikkoja. Jos lääkärit tyrmää lautasmallin epäterveellsienä diabeetikoille niin mmitä hittoa se meille terveille ihmisille kuuluu? Yhä perään selkeää linkkiä sivulle, jossa kerrotaan, että lautasmalli on myrkkyä terveelle ihmiselle.
Täällä on ihan tapetoidut tai maalatut seinät, ja ovetkin vallan lukitsematta. Itse määrään kun on oma koti.


hei hei - 10.05.2009 - 20:44

http://www.anttiheikkila.com/


heiheihei - 10.05.2009 - 20:47

mä en kyll jaksa koko s....n sivustoa kahlata läpi ett löytyy toi kysytty tieto.


poimintoja - 10.05.2009 - 20:52

tuolta linkin sivuilta...

Olemme yksilöitä ravinnon suhteen. Mikä sopii jollekin voi aiheuttaa ongelmia toiselle. Kokeilemalla löytää itselleen sopivan ruokavalion

Hiilihydraattien rajoittamisesta on hyötyä monelle. Varsinkin keski-ikäisille metaboolisista ongelmista kärsiville ruokavaliosta voi olla ratkaisevaa apua.

Ruokavalion suotuisat vaikutukset ovat olleet selittämättömistä kivuista kärsivillä potilailla dramaattisia ja samalla ilmeni, että ruokavalio auttaa moneen muuhunkin vaivaan, pääasiassa moniin ns. elintasosairauksiin.


Jaksoin vain kahlata pintapuolisesti, mutta ei toi heikkilä missään kirjottanut, että lautasmalli on vaarallinen TERVEELLE ihmiselle.


Veijo - 10.05.2009 - 20:53

"haloo, ootkos sä oikeesti tyhmä vai esitätkö vaan? Kun me kaikki ei olla mitään hemmetin diabeetikkoja. Jos lääkärit tyrmää lautasmallin epäterveellsienä diabeetikoille niin mmitä hittoa se meille"

Annetaan muiden tuomita kumpi meistä on tyhmä. Lautasmalli perustuu paljolta myyttiin rasvan vaarallisuudesta ja sisältää liikaa hiilhydraateista tulevaa energiaa. Siitä johtuu että terveetkin ihmiset helposti lihoo koska eivät jaksa polttaa kaikkea sokeria ja jäljelle jäävä muuttuu rasvaksi. Diabeetikolle ongelma on ylipääsemättömän suuri monta kertaa.
"hemmetin diabeetikkoja"?? Missä sinun ihmisten arvostus On?? Häpeä!!

Jos haluat tyrmätä väitteni niin verkko on sinun käytössäsi. Vai syötetäänkö sinua lusikalla vieläkin.

terveisin


Emmi - 10.05.2009 - 20:57

Eikös se diabetes olekin itseaiheutettu pitkälti?
Lihavuudesta johtuva sairaus.


juu - 10.05.2009 - 21:11

nyt riitti mullekin veijon kanssa väittely. Tai eihän ton kanssa voi väitellä. Eipä voi ees lusikalla vaatia, jos on maustemitalla annettu. Veijoseni, mulla on tuttavapiirissä diabeetikkoja, paras ystävänikin on, ja hän ymmärtäisi tuon sanontatapani tuossa. Riittänee minulle.
Mutta normaalista syövä terve ihminen, joka liikkuukin päivän mittaan, kuluttaa lautasmallin mukaan syömänsä ravinnon varmasti. Sä vedät koko ajan mukaan joitain ryhmiä, jotka ovat sairaita, tai joiden ruoka- ja liikuntatottumukset eivät täsmää. Et sä ole mun mielestä kertaakaan vastannut siihen, miten normaali ja terve ihminen sairastuu lautasmallin mukaan itseään ravitessaan? Et kai, kun ei niin käy.


siis - 10.05.2009 - 21:20

mä ratkesin tosta ylläpito jutusta

terveisin


juu - 10.05.2009 - 21:49

joku huutaa äidin apuun, kun ei enää itse pärjää.


Veijo - 10.05.2009 - 23:59

On tämä villiä porukkaa juu-siis-heiheiheiheihei.
Oma ajattelutoiminta ei tunnu pelaavan.

Koettakaapas tollukat arvata mistä tämä teksti löytyy?
Polttaa.

Kysessä on lautasmallin koostumuksen muutaminen enmmän rasvaa hiilihydraattien sijasta malliin.
Artikkeli sinällänsä koski diabetes2, muuta terveyshyödyt joka siinä maimitaan tulee tietenkin terveenkin ihmisen eduksi. Ainu ero on että diabeettikko joutuu karsimaan hilihydraatteja rajummin kuin terve. Jos teillä ei ole muita vikoja kuin se mikä teidän vastaustyylistä paistaa niin lautasmallin 60% hiilihydraatteja tiputtaminen 30-40 antaa huomattavan terveys edun niinkuin allaolevassa tekstissä mainitaan.

Sevennykseksi ettette sekoa täysin niin tääsä se teksti mistä mainitsin alussa:

"Kun hiilihydraatit korvataan rasvalla tämä tuo myös terveyshyötyjä sydän- ja verisuonitautien riskin alenemisen muodossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että nämä äsken mainitut terveyshyödyt saavutetaan ilman laihdutuspyrkimystä!"

terveisin


täältä myös - 14.05.2009 - 23:48
terveisiä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|