Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

kuinka laihduttaa terveellisesti -15kg

MeeBu - 06.05.2009 - 16:06

kaipaan vinkkejä ja kokemuksia

nyt 163/88

tiän ettei 18 jälkeen sais syyä ja et karkit pois, mut laittakaa joku ohje josta olisi helppo pitää kiinni.


VASTAUKSET:


Ota - 06.05.2009 - 17:11

lautasmalli käyttöön. Ja juo paljon vettä ja syö vihanneksia ja hedelmiä välipalaksi. Et sä laihdu sillä, että pidät itsesi nälässä illasta aamuun. Illalla kevyt iltapala. Googlaa, käy vaikka diabetes.fi sivuilla lukeen ruokavaliosta ja sävellä vähäsen. Ja varaa aikaa laihduttamiseen! N. 1 vuosi ainakin. Jotta paino pysyy myös. Ja siksi on hyvä opetella uudet syömistavat niin et liho. Täytyy syödä terveellisesti ja annoskokoja vahtia. Ja lisätä liikuntaa. Tsemppiä. Multa on lähteny lähes 20kg


=) - 06.05.2009 - 17:14

Minä oon ainakin lukenut, ettei pidä paikkaansa tuo 18 jälkeen syöminen. Vaan idea siinä iltasyömisessä on se, että ei napostella tv:n ääressä koko iltaa, sillä tavoin kertyy kauheasti kaloreita. Ota itsellesi ruoka-ajat, suunnittelet sen milloin syöt. 5-6 kertaa päivässä pitäis syödä ja tietenkin terveellisesti. Niin saa ihan hyvällä omalla tunnolla syödä iltapalankin.

Karkit, pullat, makeat ja suolaiset leivonnaiset, pikaruuat, einekset ym pois. Vähemmän rasvaa, enemmän kasviksia ja kokolihaa. (tähän varmaan saat kohta eräältä herrahenkilöltä paljon ohjeita ja kaikki muut vaihtoehdot tyrmätään) Itellä on lähtenyt nyt ihan reippaasti painoa näillä ohjeilla kuitenkin. Lisäksi liikuntaa säännöllisesti niin kyllä putoaa!


. - 06.05.2009 - 18:17

Kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, niitä on netti täynnä. Tämä uusin "valloitus" on hiilihydraattien vähentäminen. Lueskele alemmista ketjuista Veijon linkkejä, niissä on paljon ihan asiaakin. Toinen tapa on vähentää kaloreita. Mieti, kumpi voisi sopia sinulle paremmin, eli kumpaa pystyt paremmin noudattamaan. Molemmilla tavoilla varmasti paino laskee.

Itse lasken kaloreita. Suositus on perusainaanvaihdunta -500 kaloria. Aineenvaihduntasi voit laskea netissä monilla sivuilla, googletat vain

Syön 5 kertaa päivässä, aamuisin puuroa, lounaalla perusruokaa, (paljon salaattia ja vihanneksia) välipalaksi hedelmä, päivällisellä perusruokaa (keitot on hyviä ja keveitä) iltapalaksi jogurtti.

Ja herkut pois... Makeanhimon iskiessä hedelmää tai tosi tummaa suklaata pari palaa.


mie - 06.05.2009 - 18:26

Lisäkkeeksi aina kasviksia, kypsennettynä tai salaattina. Jätä (ainakin alkuun) pois pasta, peruna ja riisi. Niissä kaikissa on aivan valtavasti kaloreita. makeannälkään hedelmiä ja marjoja (ei banaania eikä avokadoa)


mie 2 - 06.05.2009 - 19:13

pastassa, perunassa ja riisissä ei ole valtavasti kaloreita mikäli niitä syö rajoitetusti per lounas ja päivällinen! Pieni peruna tai 1 dl riisiä tai 1 dl pastaa sisältää aivan sopivasti kaloreita. Siihen lisäksi vähän lihaa, kalaa ja runsaasti kasviksia


mie - 06.05.2009 - 19:43

Siehän mie2 puhut viisaita Useimmat vain syövät niitä aivan liikaa ja siksi minusta on helpointa jättää ne alkuun kokonaan pois.


mie 2 - 06.05.2009 - 20:13

sehän siinä onkin, kun ihmiset osaisi annostella oikein Silloin voi syödä kaikkea, vähän Ja silti paino lähtee.


Veijo - 06.05.2009 - 21:47

Terveelinen tapa syödä ja laihduttaa:

http://www.biovita.fi/uusi/articles.php?lang=fi&id=218

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=5

Tässä vähän muistilistaa (LCHF):

SAAT SYÖDÄ:
maitotuotteita. Maito, fili ja jogurtti (myös laktoositon), Kreikan ja Turkin jogurtti, juusto (ei kevyt), fetajuuston, keso, creme
fraiche, kermaa, voita, majoneesi jne. Mieluiten ekologinen tuote. Ei levy- eikä sokeroituja tuotteita. Naudanlihan, sianlihan, lampaan lihan, siipikarjan, kalan, äyriäisten.Älä poista näkyvää rasvaa (iEi lisäaineita.), Mausteet ja suolaa maun mukan. Kastikkeet kotona ilman hiilihydraatteja.

Vihanneksia. Öljy (oliivi tai rapsi)-viinietikka-kastikkeella tai majoneesikastikkeella. Pellavansiemeniä. Oliivit. Oliivi ja rapsiöljy (vain luonnonmukaisesti tuotettuja, Kylmäpuristetut). Kookosrasvaa, puhdasta, korkealuokkaista. Munat, mieluiten ekologiset niissä on enemmän Omega- 3.
Tarkista pakkauksesta että elintarvike ei sisällä hiilihydraatteja enemmän kuin 5g/100gr tuotetta.

Omega3 puutten estämiseksi syö rasvaista kalaa (lohta, lohikaloja , silakkaa, makrillia jne)
Myös osassa lihatuotteista ja kananmunissa (ruokittu Omega3 sisältävällä rehulla).


EI OLLENKAAN TAI MAHDOLLISIMMAN VÄHÄN:
perunat,perunalastut ja ranskalaiset perunatr. Riisi ja riisituotteet. Maissi ja maissituotteet (ex corn flakes).

Viljaan perustuvat tuotteet, makaronivalmisteet, leipää, keksit, chips, aamiaishiutaleet puurot, vellit ja pannukakku. Jos olette sitä mieltä, että et voi täysin voi pidättäytyä syömästä leipää, ja perunoita vähennä asteittain. Makkarat ja muut leikkeleetr. Sisältävät lisäaineita (E-) jotka vahingoittavat elimistöä. Syö vain harvoin. Makeiset, Kevytjuomat, täytekakut ja kahvileipä. Sokeri ja sokeroidut tuotteet.. Margariinit ja muut voin korvaavat tuotteet
OMEGA- 6-sisältävät öljyt (esim. Maissi-,auringonkukka-,soja-, ja maapähkinäöljyt)


VOIT SYÖDÄ VÄHÄN:
auringonkukan siemeniä. Suklaata, kaakaopitoisuus vähintään70% . Sisältää hitaita hiilihydraatteja. Ei mielellään painonpudotuksen yhteydessä.. Vain vähän alkoholia, se on fettbildande, ja häiritsee veren sokeritasapainoa. Ei olutta sisältää maltoosia joka on nopea hiilihydraatti.

Hedelmät kohottavat verensokerin ja fruktoosi menee suoraan rasvakudokseen ja varastoituu rasvana joten lpainonpudotuksen yhteydessä suositellaan 1 hedelmä päivässä (jälkiruokana). Vältä banaanaja ja viinirypäleitä. Paljon hiilihydraatteja.

Liikunta on hyväksi koska silloin poltat rasvaa etkä lihaksia.

terveisin kaikille ystäville


Miia - 07.05.2009 - 10:18

Mun mielestä periaattees kaikkee voi syödä. Mut eniten tietysti ns. pupunruokaa. Siihen lisäks jotain tukevampaakin. Määrä ratkasee paljoko syöt päivän aikana. Tärkeetä on syödä riittävästi ja riittävän usein päivän aikana.
Tsemppipotkua sulle!


Jusanderi - 10.07.2009 - 09:39

Itse aloitin laihduttamisen huhti-toukokuun vaihteessa. Painoa on nyt lähtenyt yllättävän helposti 15-16kg. Harrastan sauvakävelyä sykemittarin kera joka päivä. Lenkit keskimäärin 50 min. Itse olen nyt ihmetellyt, miksei sykemittaria kaupata juuri laihduttajille. Rasvanpolttosyke on noin 50 - 70 % maksimisykkeestä ja sitä on tosi helppo toteuttaa ainakin näin kuntoilun ja laihduttamisen alussa. Joskus aikaisemmin sorruin liian kovaan kuntoiluun, josta oli vain seurauksena armoton väsyminen ja päänsärky. Toinen juttu on sitten tämä ruokavalio. Kasvikset ym. mutta niin, ettei päästä nälkää koskaan tulemaan. Eli näillä eväillä minun olo ollut jopa parempi olo kuin ennen laihduttamista, en ole ollut kertaakaan nälissäni ja puntarilla käyminen on ollut yhtä juhlaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|