Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

LAPSEN laihdutusasiaa

auttakaa! - 20.04.2009 - 11:23

vinkkejä? lapsella lievää ylipainoa, on käyty rav,ter. juttusila jne jne, ja paino menny hienosti alaspäin.. mutta onko kellään muulla kokemusta samasta lapsen kohdalta, ja miten teillä on projekti edennyt??
voitaisiin vaihtaa vaikka sp.osoitteita?


VASTAUKSET:


puskis - 21.04.2009 - 08:58

Minkäikäisestä lapsesta kyse?
Ei ole kokemusta mutta maalaisjärjellä herkkujen syönti minimiin,ei grilliruokia. Kunnon kotiruokaa,paljon salaatteja ja kasviksia. Välipalaksi hedelmiä.
Ja päivittäiseen ulkoiluun suunta. Mahdollisimman paljon liikkumista,ei autolla kuskausta joka paikkaan.
Kun nämä asiat kohdallaan tietyssä vaiheessa pituuskasvu vie monelta "pullealta" lapselta itsestään pyöreyden pois.
Ja tietysti on pois karsittu sairaudet jotka voisivat aiheuttaa lihavuutta?


no meillä - 05.05.2009 - 21:17

on aika tukeva lapsi, ei varsinaisesti ylipainoinen mutta tarkkaillaan ettei sellaiseksi päätyisikään. On kasvanut vauhdilla (nyt 6v. pituutta 137cm), liikkunut paljon ja tietysti tarvinnut siihen paljon energiaa.

Nyt kasvu tasaantunut ja lapsi syö edelleen isoja määriä eli saa liikaa kaloreita. Tottunut isoihin annoksiin hurjassa kasvuvauhdissa. Ei pidä makeista ollenkaan, ei syö karkkia, pullaa, jätskejä jne. Roskaruokaa meidän pöydästä löytyy noin 1krt/2kk eli ei vaikuta painoon. Ruoka on terveellistä, ei eineksiä ja sisältää runsaasti kasviksia. Aamu-, väli- ja iltapaloilla aloitetaan hedelmällä, sitten saa puuroa (ei välipalalla ) ja lopuksi leipää jos vielä haluaa. Leivälle kevyttä ja vain juustoa TAI leikkelettä 1kpl.

Kävellen kuljetaan eskariin ja pois, lisäksi 1krt/vko uinti, 1krt/vko sähly ja 1krt/vko jumppa. Kotiin olen hankkinut kaikenlaisia pihapelivälineitä mahdollisimman paljon että löytyisi tekemistä.

Meillä ei siis ole ongelmana liikunta eikä ruoan laatu vaan suuret annoskoot. Eskarissa ollaan tehty sopimus että saa hakea kolme annosta ruokaa, joka annoksessa reilusti kasviksia ja sen jälkeen pelkkiä kasviksia jos vielä nälättää. Kotona samoin, kolmen annoksen jälkeen ei enää lisää ruokaa vaan salaattia vain. Lapsi syö yleensä enemmän kuin minä eli vähentämisen varaa olisi.

Mihinkään paniikkiratkaisuihin ei meillä ole tarvinnut alkaa, pidetään vain syöminen hankassa niin eiköhän asia korjaannu taas pituuskasvun myötä. Lapselle ei olla puhuttu laihduttamisesta tai ylipainosta mitään vaan keskitytty kertomaan ruoan terveellisyydestä ja siitä kuinka hyvin voi kun syö kohtuullisesti ja terveellisesti.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|