Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

PCO ja laihdutus

vekara - 08.04.2009 - 10:21

Elikkäs, olen ennenkin tällaista kuullut ja taas tuli mokoma esille eilisessä "olet mitä syöt"-ohjelmassa. Eli Pco (monirakkulaiset munasarjat) vaikuttavat hormonitoimintaan sillä tavalla, että laihduttaminen ON haasteellisempaa.

Itse kärsin tuosta vaivasta, joten onko ihme, että kilot istuvat niin sitkeässä (enkä nyt aio selitellä, toteanpahan vain tosiasian. Olen kuitenkin saanut kiloja pois, joten tsempattu on )

Onko täällä kohtalotovereita? Ihan vain kokemuksia kaipailen. Minulla nyt kuitenkin tilanne jo tosi hyvä, nelisen kiloa tavoitteeseen. Hitaasti ja varmasti edetään

Mukavaa kevättä ja iloista pääsiäistä KAIKILLE, eikä ahmita liiaksi suklaamunia


VASTAUKSET:


Marakatti - 08.04.2009 - 15:07

Minulla on myös PCO ja olen kyllä ollut tietoinen siitä, että laihduttaminen on vaikeampaa. Gynekologini kanssa asiasta juteltiin ja hän totesi, että vaikeaa tulee olemaan laihdutus mulla, mutta kunhan vaan jaksan tsempata ja saan painoa pois, niin tuo PCO:kin paranee ja häviää, kun ylipainoa ei ole. Kyllähän se tsemppaa, varsinkin on vielä toinenkin vauva haaveissa.

Ennen kun olen koittanut syödä suht terveellisesti ja liikkua, painon suhteen ei ole tapahtunut mitään - päinvastoin on vaan ollut noususuunnassa.

Nyt olen karppaamalla saanut pois viitisen kiloa ja ne lähtivät melko helposti. Nyt paino on junnannut parisen viikkoa suht samassa, mutta ei onneksi ole lähtenyt nousemaan. Ruokavalio on ollut suht samanlainen, joten luultavasti nyt tuo PCO vaikuttaa eikä paino tipukaan niin helposti.

Minulla olisi pudotettavana noin 10-15 kiloa vielä, joten toivotaan että paino lähtee taas putoamaan, kunhan tässä ensin aikansa junnaa paikallaan.

Tsemppiä myös sinulle ja mukavaa pääsiäistä


vekara - 08.04.2009 - 17:33

Ihanaa kuulla kohtalotoverista Ei siis kiva, että sinulla on ongelmia, mutta vertaistuki on paras tuki

Minä olen jo saanut nipistettyä reilu 10 kiloa vuoden sisällä ja tuntui uskomattomalta, kun tuttuni vajaassa vuodessa laihdutti 25 kiloa

Mutta olen kyllä ylpeä itsestäni, kun nyt ihan oikeasti ymmärrän, että eipä se ole omaa laiskuutta että niinkin hitaasti kilot vähenee

Ja tiukalla ruokavaliolla olen kyllä ollutkin. Ja pienikin herkuttelu kostautuu

OIKEIN PALJON TSEMPPIÄ sinulle, kun on vielä vähän enemmän matkaa. Itse en ole tuota karppausta uskaltanut kokeilla ja kun tämä "perinteinen" on ihan hyvin kuitenkin tehonnut, kunhan olen tarkkana, niin tällä jatkan vielä nuo loputkin kilot Ja eikun kesäksi kuntoon, (vuosilukuja mainitsematta )

Ja perjantaina puntarila tavataan


Manki - 10.04.2009 - 13:32

Voi kun ihana löytää täältä aiheesta keskustelua. Juuri ehdin itse aloittaa äitiparkissa aiheesta ja sitten löysin tänne. ELi viitisen kiloa tavoitteena pois ja toinen lapsi. Mutta niin hankalaa, ja naama kukkii myös kilojen myötä!!


vekara - 11.04.2009 - 15:02

Kyllähän tämä haasteellista on ollut, mutta kun löytyy oikea motivaatio ja saa syömiset kohdilleen, niin kyllä paino putoaa Tosiaan vuoden aikana noin 13 kiloa olen keventänyt, vähän taukoa tuli talvella, mutta paino ei paljon noussut ja nyt keväällä uudella tsempillä taas, nelisen kiloa kevennetty

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|