Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Mielenkiinnosta kysyn..

marjatta - 03.04.2009 - 22:10

..mitä tuo "karppaus" mikä lie onkin, niin tarkoittaa? Kaikkiko te sillä tavalla painoa pudotatte..
Huoh.!
Itse odotan toista lastamme, enkä siksi saa laihuttaa..vaik tekis mieli, koska äRSytää akka, joka peilistä pällistää. Tiedä oisko musta ees..ruoka on liian hyvää
No, nyt ootan innol et muksu nro2 syntyy ja imetys vie läskit pois..tai toiv imetys sujuu, sujui ainakin edellisellä.
Viime raskaudesta ei jäänyt kiloja, mutten sitäkään raskautta ennen ollut kukkakeppi.
Työtä päästä normiks toisen raskauden jälk varmasti on..mut sit tuunkin tänne teidän seuraan..


VASTAUKSET:


Elppa - 04.04.2009 - 10:51

Googlettamalla löytyy tietoa. En osaa juuri mitään siitä sanoa, kuin että se on ruokavalio, missä syödään rasvaa ja proteiinia, ja mahdollisimman vähän hiilihydraattia. Kai... =) Ite en siitä sen enempää tiedä. Kävi kyllä mielessä että jos alkais tolla menetelmällä kokeileen, mutta päädyin sit perinteiseen kalorien rajoittamiseen ja terveelliseen ruokavalioon. Ja syön kuin hevonen ja paino tippuu =)


tarkkana - 04.04.2009 - 14:10

Just viikolla yks himokarppaaja kertoi, että lääkäri oli käskenyt lopettaa sen heti. Veriarvot aivan kamalat. En tiedä miten on diettiä noudattanut, kun en miestä paremmin tunne. On varmaan jäänyt ne pehmeät rasvat saamatta ja vetänyt pelkkää pekonia.


ap - 04.04.2009 - 15:00

Elppa..kerrotko lisää sun painonhallinnasta.. siis miten tiedät noista kaloreista, onko sulla jokin painonvartijoiden ostajan opas tms? Oon tota ostajan opasta yrittänyt ettiä (käytettynä), mut ei oo vielä napannu..huuto.netissähän niitä muutama kyl on.
Vaik ootankin, niin päätin että alan kahtomaan mitä suuhuni pistän..normin päivittäisen kävelylenkin lisäksi piän ruokapäiväkirjaa..listaan mitä päivän aikana syön. Siitä näen miten hirmuna äppään ruokaa alas se siis huomaamatta kontrolloi syömisiäni. Tosin vasta ekaa päivää sitä pidän, mut toiveet ja odotukset on korkealla, nyt AION onnistua..(en painonpudotuksessa, vaan -hallinnassa!).


Elppa - 04.04.2009 - 15:18

Elikkäs kalorithan pystyy laskemaan ihan kaikesta ruuasta ihan niiden ravintoaineselosteiden perusteella. Eli kun siellä tuotteen takana on aina se taulukko, esim. sadassa grammassa on x määrä rasvaa, x määrä hiilihydraattia ja x määrä energiaa jne. Energia ilmoitetaan aina jouleina ja kaloreina. Siitä sit vaan lasketaan, eli jos syön vaikka 150g broilerin lihaa, lasken montako kaloria on siinä määrässä. Lasken kaiken päivän aikana syödyn.

Jos haluaa laihduttaa, on kaloreita syötävä vähemmän, kuin kuluttaa. Oman kulutuksensa voi laskea esimerkiksi sellaisella sivustolla kuin keho.net. (siellä voi myös laskea noita kaloreita laittamalla vaan määrän grammoina, tosi hyvä sivu!) Mun päivittäinen kulutus on noin 1800 kilokaloria. Koska haluan laihtua, syön päivässä maksimissaan 1300 kilokaloria. tuon syödyn määrän pitäisi siis olla noin 500 kilokaloria vähemmän, kuin peruskulutus. Jos ja kun liikun, voin syödä enemmän sinä päivänä.

Kun alotin laihduttamisen, päätin laittaa ruokatottumukset uusiks. Jätin karkit, leivonnaiset, rasvaiset, pikaruuat ym. Muutin kaikki mahdolliset ruuanlaittotuotteet ym kevyttuotteisiin. Ja lisäsin proteiinin syöntiä, eli siis enemmän lihaa ja maitotuotteita ja vähensin hiilihydraatin syöntiä. Elikkäs aterialla esimerkiksi otan enemmän lihaa ja vaan murto-osan ennen syömästäni määrästä perunaa tai makaronia tai riisiä. Puuttuvan perunamäärän korvaan kasviksilla esim. parsalla, kukkakaalilla, porkkanalla. Näillä keinoilla voin tosiaan syödä aika suuria määriä, kun se päivittäinen kalorimäärä ei huku niihin makeisiin ja rasvaisiin. Nälkää ei oo tarvinnu kyllä kärsiä kertaakaan ja jos on oikein kauheesti tehny mieli makeeta, niin oon sitäkin syöny pieniä määriä. Kahdessa kuukaudessa on nyt pudonnut seitsemän kiloa!


ap - 04.04.2009 - 21:22

Kiitos Elppa! Ihan mahtavasti sinulla alkanut/mennyt, tsemppiä jatkoonkin! Tuo sinun kirjoituksesi oli todella hienosti kirjoitettu, minäkin ravinto-jutuista huonosti ymmärtävä ymmärsin! Kiitos kun jaksoit noin tarkkaan kirjoittaa..viisastuin paljon..ja aion nyt ottaa sinusta mallia..!


Veijo Ruotsista - 04.04.2009 - 22:25

Olen käyttänyt samma vastausta muuallakin mutta näin että päivämäärä kysymysissä oli vuodelta 2008. Jote otetaan asia uudestaan.

Hiilihydraattien vaihtamisesta rasvaan keskustellan tännä paljon eikä aiheetta. Ajatteli kertoa omasta kokemuksestani LCHF menetelmällä.

Jos ruotsin kielen taito on kunnossa niin tietoa löytyy ositteesta kostdoktor.se

Suomessa keskustelu on vasta alkamassa ja diabetespotilaat jatkaa syömistään vanhojen ohjeiden mukaan. Suosittelusta ravinnosta on noin 60% hiilihydraatteja = sokeria. No eihän se mitään onhan insuliini keksitty.


Asia ei ole aivan yksikertainen. Jos tarkoitus on puhua tohtori Dalqvistin ristiretkestä hiilihydraatteja vastaan niin asiassa on aluksi 2 erittäin tärkeää perusasiaa.
Niinkauan kun puhutaan vain laihduttamisesta (toimii)voidaan menetelmää kutsua dietiiksi. Sinä haluat päästä muutamasta kilosta eroon ja kun asia on selvä voit palata entsinn ruokailutottumusiisi. Turha tumpata sisällensä enempää kuin mitä kuluttaa. Menetelmä perustuu kropan huonoon kykyyn polttaa rasvaa silloin kun on sokeria mitä käyttää.
Sitten asia joka äkkiä unohtuu terveiltä ihmisiltä. Tällä hetkellä näyttää siltä että menetelmä on taivaan lahja diabetes2 potilaille. Silloin ei enää puhuta dietiistä vaan ruokkailutottmusten vaihtamisesta loppuiäksi. Sekin toimii ja tämä on seia mikä on kuin tikku silmässä monille lääkäreille, diabeteshoitajille ja dietisteille. Koko ikäni olen kuullut että rasva om vaarallista sydämmelle ja verisuonille. Ongelma on että mistään ei näy löytyvän tieteelistä tutkimusta joka todistaa asian. Sitä vastoin löytyy viimevuosilta massoittain tutkimuksia jotka osoittavat että hiilihydraattien vaihtaminen rasvaan toimii laihdutusmenetelmänä mutta mikä vielä tärkeämpää se korvaa monessa tapauksessa lääkityksen. Mihulla todettiin diabetes2 jonkin aikaa sitten. En ikinä ole ollut kovin halukas syömään pillereitä joten rupesin etsimään vaihtoehtoa. Löytyihän se ja toimii. Paino putoaa ja sokeriarvojen putoaminen yllätti täysin diabeteshoitajan ja lääkärin. Minä arvasin asian arkuuden ja ajattelin että todisteita täytyy olla joten olen mitannu verensokerin päivittäin. Aloitin ennen rasvansyönnin aloittamista ja mittaan tänä päivänäkin. keskimäärin 7 verikoetta päivässä. Tulos on täysin kiistämätön.
Nut tehdään yhteistyöta lääkärin ja dibeteshoitajan kanssa veriarvojen ja muiden tärkeiden elinten j elintoimintojen seuraamiseksi.
Kun aloitin vaihtelivat mittaustulokset7-22mmol. Tässä tänään mitatut: aamulla 6,1 aamiaisen jälkeen 6,9 lounaan jälkeen 5,8 ennen illalista 5,5 illallisen jälkeen 7,2.

Täytyy sanoa että olen tyytyväinen tuloksen ilman pillereitä. Onhan se tietysti kärsimyksen tie kun täytyy käyttää aitoa voit, kunnon kermaa, rasvaisia oikeita juustoja lihan ja kalan lisäsi, Sallatti on oikein hyvää kun kastike on öljystä tai sekoitettu esim. majooneesista (rasva 90%) ja turkkilaisesta jugurtista mausteinee. Sääliksi käy vai mitä

Terveisin


Elppa - 05.04.2009 - 11:01

Veijo Ruotsista: onkos kolesteriarvoja mittailtu? Ihan puhtaasta mielenkiinnosta kyselen, että miten niille käy karppaajilla?


Veijo Ruotsista - 05.04.2009 - 11:33

Elppa

Kolestroliarvot ovat aina olleet hyvät ja ovat edelleen viimeisen mittauksen mukaan (viime viikolla).
Ylipainosta johtuen ovat hyvät verisrvoni olleet jatkuva kysymyksen aihe lääkärin puoleleta. En ole aikaisemmin vastata muuta kuin että syön paljon kalaa, lähinnä lohta.
Tuktimusten mukaan ei kuurilla ole pystytty osoittamaan negatiivista vaikutusta kolestrooliin. Ainoa havainto on, mitä minä tiedän, että hyvä kolestrooli on tullut vielä "paremmaksi".

Terveisin


Iso A - 05.04.2009 - 18:16

Itse jo vuosia karpanneena mun kolesteroli oli helmikuussa 3.5. Verensokeri loistava, verenpaine 110/50.

Ite olen ollut 2½ viikkoa atkinnislla (viime sysksynä) ja tällä hetkellä rajoitan hiilareita 20-40g/vrk paikkeille.


karppi - 06.04.2009 - 11:10

Mullei ole ollut ongelmia tuon kolesterolin kanssa ennenkään, mutta karppauksen myötä se tuli kuitenkin alas hieman, ällistyi siinä lekuri, kun ruokavaliostani kuultuaan passitti "varmuuden vuoksi" kokeisiin. Olin lääkärillä ihan muista syistä, mutta tuli siellä puheeksi ruokavalioni. Ja tätä plaapa plaapa juttua karppauksen epäterveellisyydestä kuulee koko ajan. Olishan se kauheeta, jos kaikki virallisterveelliset suositukset pitäisikin kääntää päälaelleen


Veijo Ruotsista - 09.04.2009 - 23:46

karppi

Lääkäreiden plaapa plaapa juttuihin on yksikertainen vastaus. Pyydä heitä näyttämään yksi (1) kansainvälisesti hyväksytty tieteelinen tutkimus joka näyttää että rasva aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksia.
Täällä Ruotsissa on kaksi pefessoria, väitettyään että löytyy tuhansia, joutunut viimeviikojen aikana myöntämään että ei löydy ensimmäistäkään.
Rasvan terveelisyydestä, erikoisesti diabetes2 potilaille tehtyjä positiivisia tutkimuksia löytyy reppukaupalla.

terveisin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|