Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Kertokaa karppauksesta

Marakatti - 26.02.2009 - 09:33

Otsikossa tulikin jo kysymys eli kertokaa karppauksesta. Tiedän et googlettamalla löytyy tietoa ja katselinkin sieltä, mutta kertokaa te, jotka nyt karppaatte omia kokemuksianne ja mitä saa syödä, mitä ei. Onko ollut tehokasta, paljonko on paino pudonnut?

Itsellä tilanne et täytyisi saada painoa pois viitisentoista kiloa ja tuntuu et mikään ei auta..


VASTAUKSET:


Sini - 26.02.2009 - 10:59

Kerron vain omia kokemuksia, tietoa itse karppauksesta saat kyllä hakea netistä tai lainaa vaikka joku alan kirja. Liian laaja aihe selvitettäväksi tässä ja nyt. Pääpiirteittäin siis jätetään TURHAT hiilarit pois. Yleensä viljat, riisi, peruna, sokeri.

Itse aloitin elokuussa. Painoa nyt lähtenyt 18 kiloa. Sanotaan, että karppaus tuo oikein energisen olon ja unentarve vähenee. Mulla tätä ei ole ollut, mutta kyllä kropan keventyessä tietty erilailla kaikkea jaksaa. Mutta mitään ihmeellistä energiaa en ole havainnut.

Tehokastahan tämä on ja tästä tulee elämäntapa. Mikään dietti tämä ei ole. Tämä ei ole vaarallsita, kun tietää mitä tekee ja syö oikein Tämä ei ole lihan ja rasvan mättöä, kuten jotkut luulee. Pääosin itse syön erilaisia kasviksia ja salaatteja, lisään niihin ihan normaalin määrän lihaa/kalaa ja hieman ylimääräistä rasvaa, esim. oliiviöljyä salaatinkastikkeeksi, käytän oikeaa voita, kermaa jne. Ei siis mitään teollisia myrkyllisiä ns. kevyttuotteita. Tarkoitus on syödä terveellisesti ja oikeaa ravintoa, ei mitään teollisesti keinotekoista köyhää "ravintoa" joka sisältää lisäaineita ja muuta sontaa vaikka miten.

Aamulla söin 10cm kurkkua, pari leikkelettä ja pari siivua juustoa, kupin kahvia kermalla ja lopuksi 2 palaa 86% tummaa suklaata...nam. Lounaaksi mulla on kanakeittoa (kanaa, sipulia, kesäkurpitsaa, chiliä, mausteita, kookosmaitoa, paprikaa ja parsakaalin nuppuja).


Miimi83 - 26.02.2009 - 14:23

Itsekin karppaan vaikka ei ole minulla tarvetta laihduttaa. Mutta karppauksella olen muutunut virkeämmäksi ja kaikki vatsaoireet poissa ja iho parantunut. Sini kertoi hyvin enkä jaksa alkaa selittämään, koska netistä ja kirjoista löytyy siitä niin paljon tietoa.


Hiilari - 27.02.2009 - 11:09

Olen tässä miettinyt, että jos jättää sokerin ja vaaleanleivät/pullat/jauhokastikkeet ja liian perunan, pastan, riisin syönnin, niin auttaisko laihdutusta? Itsellä ainakin tuntuisi, että liian tarkka dieetti voisi olla ainakin mulle vaikea toteuttaa? Mielipiteitä?


Miimi83 - 27.02.2009 - 13:26

Jos jätät ne pois, se on hyvä Muista kuitenkin proteiinia syödä entiseen malliin ja käytä hyviä rasvoja( ne pitää nälän poissa) Ei siis oikeesti mitään kevyt juttuja vaan ihan rehellsitä voita jne..


Marakatti - 27.02.2009 - 13:54

Sarjassamme tyhmät kysymykset: Vaaleat leivät ymmärrettävästi jätetään pois, mutta saako ruisleipää syödä?


Sini - 27.02.2009 - 14:35

Marakatti - Sehän riippuu ihan sinusta, syötkö ruisleipää vai et Karppausta on varmaan niin monenlaista kuin on karppaajiakin. Siksikään mitään tyhjentävää vastausta asiasta ei oikein voi antaa, lähes kaikki karppaajat räätälöivät itselleen sopivimman tavan. Toiset menee oppikirjan mukaan, toiset säveltävät alusta asti kaiken itse. Kokeilemallahan sen oman tavan löytää ja silloin siitä onkin helppo pitää kiinni, kun ei ole tiukkoja rajoituksia oikeastaan minkään suhteen, se on jokaisen oma asia millä tahdilla ja tavalla edetään


Omppu - 06.03.2009 - 13:16

Hei, kerron heti aloittelijana, että kannattaa kokeilla. Googleta south beach diet Aikani kuuntelin muiden kokemuksia ja sit päätin, et minäkin laitan ruokavalioni uusiksi.
Kaks tiukkaa viikkoa takana. Hyvä energinen olo. Paino tippunut n. 4kg. Aion jatkaa lisäilemällä ruokia pikkuhiljaa tiukan kaks viikkoisen jälkeen.
Kohta vyöhön toinen uusi reikä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|