Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Kukaan kokeillut sokerilakkoa?

Nanna - 09.02.2009 - 11:55

Eli meinaan kokeilla olla ilman sokeria koska herkkujen syönti on lähteny täysin käsistä...Monesta paikasta olen kuullu et kun on ollut jonkin aikaa ilman sokeria niin ei sitä niin sit teekään mieli, mut mikä mahtaa olla jonkin aikaa? Viikkoja vai kuukausia? Ja jos joku on ollut sokerilakossa niin kertokaapas kokemuksia...tai en tiedä onko lakko oikee sana kun meinaan yhtenä päivänä viikossa herkutella ettei ihan hulluks tuu mut kuitenki, ettei tulis joka päivä puputettua...


VASTAUKSET:


Iso A - 09.02.2009 - 12:01

Kokeilleppa eka olla kolme päivää, niin ettei missään ole sokeria. Ei ketsuppia, kaffee/teetä missä ois sokeria, ei salaatinkastiketta ei mitään saa syödä missä ei ois sokeria.

JOskus aikanaan kokeilin tuota ja kun kolmesta päivästä oli selvinnyt, oli sokeririippuvuus takana

Nykyään en käytä ollenkaan joten ei ole tuota ongelmaa

PS Ylis 70% suklaata syös joskus ja kun teen minuuttimuffinia, laitan makeutusainetta vähän.


Piia - 09.02.2009 - 15:46

Mulla vei ainakin viikon tai kaksikin...ja totaalisesti jätin kaiken sokerin pois, tarkka saa olla, koska sitä on vähän kaikessa.
En tajua tuota kerran viikossa herkuttelua, sehän vaan ylläpitää sokerinhimoa.


päivi_a - 12.02.2009 - 17:43

Tiukkaa tekee karkkilakko mullakin, ei siis aivan sokerilakko, mutta aikoinaan kun alkuun pääsi niin ei tehnyt edes jouluna mieli herkkuja kun oli ollut 3 kk ilman..


minni - 16.02.2009 - 12:37

Mulla kesti pahin vaihe kolme päivää, Jätin siis herkut pois. Nyt oon ollut herkuttomalla dietillä kolme ja puoli viikkoa, -4kg saldo. Syön ihan normaalisti, pizzat yms vaan jättänyt pois


Marjo - 18.03.2009 - 12:17

Kolmas päivä menossa, yritän saada lisäpotkua painonvartijoiden ohjelmaan kun se ei yksin tahdo riittää - siis saan kammoja (sokerin)ahmimiskohtauksia noin kerran viikossa, eikä pisteet tietenkään riitä.
Kolmessa päivässä olen nyt järkyttynyt siitä sokerin määrästä, mitä ihan tavallisinakin päivinä mätkin menemään, vaikken edes "repsahda" mielestäni: karkki tai koko pussi ruuan päälle, makeita välipaloja (rahkoja, jugurttia + hedelmämysliä, jätskiä) ym ym telkkaria katsoessa tai kirjaa lukiessa. Uskomatonta!

Uskotko sokeririippuvuuteen? Ei kai se uskon asia ole, vaikka tutkijatkin siitä väittelevät. Aikoinaan tupakasta vieroitus -ryhmässä ohjaaja varoitti korvaavista riippuvuuksista, eli tupakan korvaamisesta jollain muulla, kun kyseessä sentään oli ihmisryhmä joilla selvästi oli taipuvuutta riippuvuuksiin. NYT vasta tajusin että sokerihan se taitaa olla meikäläisen uusi "tupakka". On tullut lopulta aika katkaista kierre, sokeri on vaan siitä pirullinen että sitä on melkein joka paikassa! Tosi vaikeaa ainakin näin alkuun löytää kaupasta muutakin kuin ruisleipää.


Marjo - 18.03.2009 - 12:19

Niin, unohdin vastata kysymykseesi... 4 viikkoa on kai se suositeltavin pätkä. Ja vasta sen JÄLKEEN voi varovasti kokeilla karkkipäivää, ja sittenkin vain yhdellä laadulla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|