Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

raparperijuustokakku?

hiu - 09.05.2009 - 07:47

Eli onko kukaan koskaan ikinä tehnyt tuollaista juustokakkua? Eipä niitä reseptejä tulvinnutkaan netin ihmeellisestä maailmasta

Haluaisin vain tietää,mille tuommoinen maistuu?

Varmaan vain nappaan jonkun juustokakun ohjeen ja sävellän itse tuon täytteen.


VASTAUKSET:


mie - 09.05.2009 - 09:12

no en ole tehnyt, mutta tuli heti mieleen, että jos teet oikein tuhdin juustokakun ja sille kastikkeeksi raparperisurvosta. Itse tein juuri paistetun juustokakun, jossa pähkinää ja tummaa suklaata. Tarjosin sen kanssa mansikkasurvosta, sillä kakku itsessään on todella tuhtia tavaraa.


hiu - 09.05.2009 - 09:26

meinaan tälläkertaa tehdä hyydytetyn juustokakun,yleensä paistan ja teen melbaa rinnalle. Nyt vaaan arvelluttaa että sopiiko tuo raparperi tuohon käyttötarkoitukseen vai pitäisikö lisätä jotain muuta joukkoon?


Onko - 09.05.2009 - 13:22

sulla jo ohje siihen? Kuulostaa tosi hyvältä, mutta tuli mieleen, että mitenköhän raparperi ja maitotuotteet reagoi keskenään? Näppituntumalla voisi kuitella, että parhaiten onnistuu, jos teet ensin vaikkapa vaniljajuustokakun ja siihen päälle lisäkerroksen raparperihyytelöä.


hiu - 09.05.2009 - 16:07

tein tällaisella reseptillä: http://www.melankolia.net/arkistot/2006/05/tosi_hyvae_juus.html

Nyt on hyytymässä ja sit laitan päälle juurikin hyytelön joko raparperistä pelkästään tai sekaan mangoa. En ole vielä päättänyt.


Onko - 09.05.2009 - 20:13

Kerrohan sitten minkälaista tuli. Resepti näyttää hyvältä! Valkosuklaahyydyke ja raparperi saattaisivat muuten myös toimia kivasti.


yks mielipide - 10.05.2009 - 20:21

kyllä uskon että saat ihanaa, mansikka voi pehmentää makua, jos kirpeyttä pelkäät. Kokeile seosta pienessä mittakaavassa vaikka desin ohjeella...sittenhän tiedät miten onnistuu. Vaikka jäätelökulhoon kelmun kanssa!


hande - 10.05.2009 - 21:53

Valkosuklaa-raparperijuustokakkua olen tehnyt ja hyvää oli,tosi raikasta.Ohje muistaakseni Hellapoliisin sivuilta


OnniManni - 10.05.2009 - 22:05

Minä tekisin semmoisen amerikkalaisen juustokakun tyylisen, eli mikä kypsennetään uunissa. Löysin yhden ohjeen johon kävisi sekaan hyvin raparperi.

Amerikkalainen juustokakku
pohja:
14 digestive-keksiä
1/2dl sokeria
2tl kanelia
60g sulatettua voita

täyte:
300g Philadelphia-juustoa
1/2dl sokeria
2 munaa
2rkl vehnäjauhoa
2tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu+
raastettu kuori

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa myös reunoille suikaleet. Murenna keksit ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle.
Sekoita juusto ja sokeri, erota valkuaiset keltuaisista. Sekoita keltuaiset juustoseokseen. Lisää jauhot, vanilliinisokeri ja viimeiseksi kovaksi vatkatut valkuaiset. Kaada vuokaan ja paista alimmalla tasolla 175 asteessa n.50 min.

Laittaisin nuo raparperit pohjan päälle varmaan ennen tuon täytteen lisäämistä, tai jos raparperi on tuoretta, niin tekisin siitä "hakkelusta" ja sekoittaisin täytteen joukkoon.


hiu - 11.05.2009 - 12:33

No tämän kakun kanssa lähes kaikki meni pieleen..paitsi maku.

En enää ikinä käytä gelatiini-jauhetta liivatelehtien sijaan. Täyte ei sit hyytynyt ollenkaan.. Jääkaapissa oli seuravaan iltaan eikä hyytynyt.Kiilteeseen laitoin mangoa ja raparperiä,tuli todella hyvää Ihanaa hapokkuutta toi raparperi tuohon.

Koko komeuden työnsin pakkaseen,ja pysyi ainakin kasassa

Koristella yritin Cornelli lace-tyylillä mutta henmmetin koristegeelikin tukkiutui ja tuli vaan söhryä.

Isäntäkin kiitteli ja otti 2-palaa.mikä on todella harvinaista kun ei makeasta välitä.


kms - 12.05.2009 - 11:25

Käypä katsomassa tuo:
http://capricorn.vuodatus.net/blog/150060

Itse olen laittanut maustamatonta tuorejuustoa ja enemmän raparperia (kuten kommenteissa ehdoteltukin) sekä kekseinä olen käyttänyt digestive tai kaurakeksejä (Kantolan/Jyväshyvä). Ehkä kuitenkin paras pohja mielestäni tulee Jyväshyvän Rukiinen-kekseillä, pieni valinjanmaku...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|