Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - KOTI, RUOKA & TAVARAT


| Vastaa viestiin | KOTI, RUOKA & TAVARAT |

kakkuasiantuntijoille

mielipidettä vailla - 11.04.2009 - 11:12

Tänään pitäis tehä ekaa kertaa elämässäni 1-v synttärikakku,ikinä en ole kakkua tehnyt ja kaipaisin mielipidettä kun olen ajatellut kostuttaa kakun spritella ja laittaa toiseen väliin piltin mangososetta ja toiseen piltin kuningatarsosetta? Tuleekohan hyvä?Pitääkö niihin väleihinkin laittaa kermavaahtoa? En haluaisi että vieraat pidättelee ykää jos tuleekin ihan paha..
Entäs kun juhlat on huomenna niin pitääkö kermavaahto laittaa ehdottomasti huomenna aamulla vai voiko koko kakun tehdä tänään valmiiksi ja heittää aamulla kakun reunoille koristeet (strösseliä)?
Kiitos jos joku viitsii näin hätäseen vastata ja hyvää pääsiäistä kaikille!


VASTAUKSET:


vierailija - 11.04.2009 - 11:22

No en itsekkään mikään kakkumestari ole, mutta en itse ehkä laittaisi noita pilttejä väliin, kun ovat kovin löysiä, ja valut pian pois. Eli hilloa, ja banaani on myös hyvä kakun välissä, eli muusaat banaania, ja väliin vaan, sitä ei toki kannata laittaa kuin toiseen väliin ja toiseen sitten hilloa, mutta hillon on tosiaan hyvä olla sellaista paksumpaa. Itse laittaisin väleihin myös kermaa, mutta vain vähän, eikä ole pakko laittaa ollenkaan. Toki voit laittaa kerman tänäänki päälle, mutta parempi tulee kun laittaa vasta huomenna. Kostutuksesta että laita ennemmin maitoa, ja mikäli allergiaa on niin sitten vaikka mehua.


piitu - 11.04.2009 - 11:31

Mä laitan kakun väliin:
2dl purkki rahkaa
4dl kermaa vaahdotettuna
2 rkl sokeria
Nämä sekasi.
Joka väliin ekaksi tuota seosta ja sitten hilloa, (esim mansikka) banaania yms.

Päälle loput tuosta kerma-rahka seoksesta ja vähä koristeita.

Voit tehdä kakun valmiiksi edellisenä päivänä. Kun vaan muistat että ei saa kostuttaa liikaa.


äeppä - 11.04.2009 - 11:32

Noi täyteasiat on mun mielestä ihan susta itsestäs kiinni... Ihan hyvä tulee melkein mistä vaan. Joskus voi tulla vähän turhan ällö kakku jos on ihan hirveästi kermaa välissä ja päällä (mun oma mielipide). Mutta voihan sitä laittaa vaikka vaan toiseen kerrokseen tai jättää laittamatta. Ja voihan laittaa väliin soseen kaveriksi esim rahkaa (tavallista, tai valion vaniljan tai sitruunan makuista).

Itse koristelisin kakun huomenna tai laittaisin ainakin ne strösselit vasta juhlapäivänä. Usein päästävät väriä kermaan jos ehtivät kauan kakun päällä olemaan, mikä ei ole kiva juttu.

Hyvältä kuulostaa sun kakkusi! Hyvää pääsiäistä ja hauskoja synttärijuhlia!


heidy - 11.04.2009 - 11:47

Sprite käy erittäin hyvin kakun kostukkeeksi, mutta älä vaan ikinä koita fantaa tai jaffaa. Joskun tein sen virheen ja pahaa oli! Olen laittanut pilttiä kakun väliin ja hyvää on tullut. Kakun voi hyvin täyttää edellisenä päivänä (hillo+kerma), mutta kostutusta kannattaa laittaa varoen, ettei tule liian märkä kakku. Pursotus ja koristelu kannattaa tehdä sinä päivänä kun kakku tarjotaan. Strösselit hieman ennen tarjoilua, niin ne ei sula kakkuun.


Odelia - 11.04.2009 - 12:29

Mä olen kyllä käyttänyt noita Pilttejä kakun välissä paljon ja tykkään niistä enemmän kuin esim hilloista. Eivät ole läheskään niin makeita.


mie - 11.04.2009 - 16:32

Minusta paras kostutusaine on omena- tai päärynämehu. Täytteestä tulee vähän "tukevampaa" ja aivan tarpeeksi makeaa, jos noihin soseisiin lisää vielä banaania tai raastettua omenaa.


Cherrypie - 11.04.2009 - 17:27

Sprite on hyvä kostutukseen, vielä parempi jos laitat mehua sekaan (blandaa tavis sekamehu spritella).

Älä sotke ainakaan noita pilttejä keskenään. Liikaa ristiriitoja. Hedelmät hedelminä, marjat marjoina. Käytä mielummin sitten vaikka pelkkää mangoa.
Paras kun tekee itse paksuhkon hillon tai kiisselin. Sitä ja rahkakermaa.

Ja kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä jotta kerkiää kostua tarpeeksi. Kuiva kakku on karmeeta.

Kakun voi tehdä muuten ihan valmiiksi, mutta pursotuskoristet ja strösselit sun muut vasta tarjoilupäivänä.
(Tee kermarahkaseos jonka levität myös kakun päälle. Jätä osa kermasta vatkaamatta seuraavalle päivälle, jotka käytät pursotuksiin).


-..- - 11.04.2009 - 20:34

En kyllä koskaan laita kaupan hilloja kakun väliin -tulee niin äklö makeeta.


Otsopotso - 11.04.2009 - 20:37

Sprite on mun ehdoton suosikki kostutukseen, käytän oikeestaan aina. Kermaa voit laittaa väliin, tai vaihtoehtoisesti rahka-kermavaahtoa, vaniljakastiketta tms. Piltit kuulostaa ihan ok. Itse suosin marjoja tai hedelmiä, mut ei noissa mitään vikaa ole. Mukavia juhlia!


mamma - 12.04.2009 - 22:44

olen surkea tekemään kakkupohjia niin ostan valmiin 3 kerroksisen pohjan[mieluiten] suklaa ja sinne väliin alhaalta ylöspäin siis alimpaan jacky kinuski 1 prk+kermavaahtoa sekaisin välillä lisään sinne pätkis murskaa.seuraavaan kerrokseen panaania pieneksi pilkottuna+kermavaahtoa ja kermavaahtoa tietty kakun päälle ja koristeeksi pätkis siivuja.Meillä tämä on vanhemmankin väen ehdoton suosikki muuta ei edes kamalasti kannata ehdottaa.Kostutukseen muuten käytän yleensä mehua mitä nyt vaan sattuu kaapissa olemaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|