Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Tuliaiseksi: leivonnaiskori, idea-apua

Sinisafiiri - 18.11.2008 - 08:53

Meillä on itsenäisyyspäiväksi suunnitteilla vierailu miehen tädin perheen luona, ja aina sanovat, että ei mitään tarvitse tuoda. Minusta on kuitenkin kiva tuoda jotain, koska itsestänikin on tosi kiva saada jotain tuliaista, vaikka se olisikin jotain hyvinkin pientä.
Mietin ensin juustolahjapakkausta, koska tykkäävät juustosta, mutta sitten keksin paremman idean... (Omasta mielestäni
Ajattelin, että jos leipoisi jotain jouluista tai ei kovin jouluista, pakkaisi koriin ja sellofaaniin, ehkä resepti kirjoitettuna vielä mukaan.
Mutta siis idea, mitä leipoisin? Mietin Browniesia, joulutorttuja, joulupullaa... Mikähän se olisi sitten kuitenkin..? Ideat vähän kiertää kehää, ja mikään ei tahdo iskeä


VASTAUKSET:


Enni - 18.11.2008 - 09:04

miten olisi joulukarkit? tai joulupullaa..


Sinisafiiri - 18.11.2008 - 09:27

HMM... Karkit kuulostais tosi kivalta, mutta oon joskus kokeillut, ja ne ei oikein ole ihmiselle syötävää mallia olleet... Mun versiot ainakaan.

Juolahti mieleen piparitalo, mutta heillä on lapsia, joten varmaan tekevät itsekkin tekemisen ilosta..


Susanna - 18.11.2008 - 10:25

Entäs jos tekisit jokaiselle oman ison piparin?
Muoto sitte vaikka saajan harrastuksen mukaan, kukkia, autoja, eläimiä... Ja sit koristelet kaikki näteiksi ja voishan niihin nimetki kirjottaa.

Uskosin että lapset ainaki tykkäis ja jäis sitte se piparitalon tekeminen vielä perheen omaksi jutuksi. Tai sit vaikka piparikranssi, johon voi laitella pienempiä pipareita ja vaikka karkkeja koristeeksi. Sehän vois olla vaikka pöytäkoriste, ettei välttämättä ripustettava versio.


histamiini77 - 18.11.2008 - 12:16

Lohipiirakka, sopii myös itsenäisyyspäivään. Pinnalle voi koristeeks laittaa pienellä kalan mallisella muotilla voi-/lehtitaikinaa tai jonkun muun mallin mukaan...vaikka sydämellä. Pakkaat piiraan alle foliota ja kääräset sit viel sellofaaniin
Ja joku kuivakakku, oisko hyvä? Samalla tavalla paketoituna ja jos kakun tekee perinteiseen ympyrävuokaan niin keskelle vois viel laittaa vaikka jotain keksejä... vaikka kauralastuja, jotka on helppo tehä


Sinisafiiri - 18.11.2008 - 14:11

Kiitoksia vinkeistä kaikille!!!
Mietiskelin, että arabialainen maustekakku voisi olla semmoinen jouluinen juttu, joten jospa semmoisen tekaisisin sitten, ja kauniisti sellofaaniin, ehkä ostaisin jotain karkkeja siihen ympärille kun mulla ei taida olla kuin rengasvuoka, joka voisi olla vaihdon tarpeessakin.. Löysin vielä sopivan ohjeen, jossa ei ole niin paljon vahvoja makuja, että lapsetkin tykkäävät Eli vähän semmoinen pehmennetty versio.

Tiedä vaikka innostun, kun kotona olen jouluun asti, niin leivon enemmänkin lahjaksi, kun nyt on vähän tarkempi mietintä rahan suhteen


saraheinä - 18.11.2008 - 16:47

Minä hehkutan TAATELI-HEDELMÄkakun puolesta. Maku paranee "vanhetessaan" ja voi hyvin pakastaa.

Toinen on:MUMMON JOULUPULLA, ei kuitenkaan yhtään mummomainen. On saanut kuulemma nimensä siitä kun on usein viety joulu tuliaisena mummolle.
Tämä tehdään piirakkavuokaan ja samoten paranee vain vanhetessaan.)


saraheinälle - 20.11.2008 - 14:06

onko tuohon mummon joulupullaan ihan oma ohjeensa? Kiinnostaisi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|