Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

mitä kuuluu jouluun?

histamiini77 - 17.11.2008 - 16:14

Mitkä on tärkeitä asioita teiän joulussa?

Meillä joulun tekee tietenki jouluruoka:kinkku,loorat, keitinperunat, isomummon kinkkuliemikastike, herneet, hillosipuli, rosolli.
Ruoan lisäks se kuusi, joka koristellaan aattoaamuna.
Aattoaamuna myös katotaan yhessä disney-joulupiirretty (joka vuosi on ostettu uusi).
Iltapäivällä muistetaan poisnukkuneita käyden haudoilla ja sytyttäen kynttilät.
Kotona ennen ruokaa käydään joulusaunassa.
Ja illalla vietetään aikaa läheisten kanssa.
Meiän jouluun myöski kuuluu kynttilät pihalla (sisällä ei kauheesti voi polttaa, ku noi kissat.....on niin hönelöitä et menee nuuskii kynttilöitä) ja lintujen kauralyhde.
Tulee niin ihana mieli, ku ajatteleeki sitä aattoa tunnelmineen


VASTAUKSET:


oliivi - 17.11.2008 - 16:24

Me ei olla ikinä miehen kanssa oltu mitenkään jouluorjentoituneita. Tämä tulee olemaan viimeinen "vapaa" joulu ilman kotiin rakennettavaa pakollista joulua kun vauva on vasta 4 kk. Käydään siis nuuskimassa joulutunnelmaa isovanhemmilla ja kun vauva käy illalla nukkumaan, nautitaan miehen kanssa italialaisista herkuista ja hyvästä viinistä.


äiti vm-76 - 17.11.2008 - 17:20

Meillä on meilekin joka joulu eri tavat, mutta nämä allaolevat silloin kun vietämme kotona joulua.

Kynttilät palaa aamusta-ilta myöhälle asti.
Meillä syödään hyvin jouluna eli lootat, kinkku, rosolli, makaronisalaatti ja kaloja.
Aatonaatto iltana koristellaan kuusi.
Aattoaamuna käydään saunassa ja sen jälkeen syödään riisipuuro luumukiisselin kera.
Iltapäivällä syödään ruoka. Haudoille ei tule lähdettyä kun niille on reilu 100 km matkaa....

Iltapäivällä availlaan paketteja ja illalla touhutaan jotain yhdessä. Yleensä meille on ostettu aina joka vuosi joku uusi peli (lautapeli tms).piiparinen - 17.11.2008 - 17:36

Meillä näin aatonaattona tulee minun äti ja isäpuoli meille.Kuusi koristellaan illalla.Aatto aamuna syödään riisipuuroa ja tuoreita sämpylöitä.Yhdessä ulkoilua.Kynttilöitä sytytellään ja juodaan kahvit.Osa käy haudoilla ja osa lämmittää saunaa.Saunotaan,syödään ja pukki tulee.Illalla tulee miehen vanhemmat,veljet,ja minun veli ja isä myös meille.Seurustellaan ja meillä on iltaisin iso juustopöytä ja muita herkkuja tarjolla.Mukavaa yhdessä oloa isolla porukalla.


Enni - 18.11.2008 - 09:14

silloin kun ollaan joulu äitini luona päivä menee suunnilleen näin: aamulla riisipuuro, päivällä käydään mummolassa, iltapäivällä haudoille, kun tullaan kotiin haudoilta niin sauna päälle ja ruuat uuniin. saunan jälkeen syödään ja sitten jaetaan lahjat. usein iltaisin käyty vielä haudoilla kun siellä on niin kaunista. kynttilät ja ulkotulet kuuluu myös jouluun.

tänä vuonna on ensimmäinen kerta kun ollaan kotona jouluna 2v neidin kanssa. uusia kotijouluperinteitä siis tiedossa


jemppuli - 18.12.2008 - 18:07

Meillä viime vuosina lähes joka joulu on ollut uusi koti.Naapureina jos jonkinmoista viheltäjää,jotka eivät ole kunnioittaneet muiden joulurauhaa,vaan ovat ryypänneet ja riehuneet monta joulun päivää.Nyt on rauhallinen rivitaloasunto ja tuntuu siltä että tähän pesään voisi rakentaa oman joulun.Teinpä pienen himmelinkin kattoon roikkumaan.. Aattoaamuna kuusi koristellaan, puoliltapäivin riisipuuroa savikulhoista.Iltapäivällä saunotaan ja illemmalla herkkuruuat pöytään..Viikinki tyyppinen kattaus kuplalasineen,jotka hauskasti vinossa vähän joka suuntaan,saviastiat ja puuottimet.. Vatsat täynnä kirmataan lahjojen kimppuun joulumielin ja runsaasti rakkautta koko perheelle.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|