Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

erilainen/erikoinen joulumuistosi?

maatsi - 16.11.2008 - 22:31

Oletko ollut esim. ulkomailla tai onko muuten tapahtunut jotain perinteistä poikkeavaa jouluna?

Itselläni oli pari vuotta sitten itselleni outo tilanne, kun vanhempani olivat juuri eronneet (siihen asti joulut kotipaikassani molempien vanhempien suvut koolla jne.) ja itse olin ensimmäistä kertaa halukas viettämään joulun täällä miehen kotitilalla ilman isän puolen sukua. Niin ja omia lapsia ei tuolloin ollut.

No aattona tuli sekä minun, että mieheni sukulaisia meille ja vietettiin hyvinkin perinteinen joulu saunoineen, ruokineen, joulupukkeineen jne. mutta vieraiden lähdettyä jäljelle jäi vain minä, mies ja miehen veli juotuaan puolikkaan lahjakonjakin. No saivat pojat päähänsä, että nyt lähdetään kiertelemään kyläläisten (asutaan siis maalla) luona ja tuo miehen veli laittaa pukin vaatteet ja hankkituu eroon kaikista lahjasuklaista vieden niitä lahjoiksi kyläläisille..

Näin tehtiin ja varmaan 5 yksinäisen tai kaksin jouluaan viettävän luona pukki kävi. Tietysti joku ennakkotieto paikoista oli, jottei nyt kenekään joulua pilattu.. Miehen kanssa autossa istuttiin ja sisälle sieltä käsin kurkittiin ja naurettiin kippurassa. Yksikään ei pistänyt pahakseen ja kaikissa paikoissa pukki otettiin hyvinkin luontevasti vastaan ja tarjottiin kuumaa juomaa. Ja pukkihan oli entistä innokkaampi uusiin paikkoihin..

Ikinä ei varmasti vastaavaa tule koettua, mutta olipa kivaa. Vielä kun ihmisille tuli hyvä mieli ja meilläkin oli hauskaa, niin lämmöllä muistelee. Jälkeenpäin kyllä pilke silmäkulmassa kyläläiset kyseli, oliko pukki mahdollisesti meillä käynyt..


VASTAUKSET:


äeppä - 16.11.2008 - 22:36

maatsi: tosi kiva tempaus teiltä!

Mun lapsuudessa oli perinteenä että joulukuusi kaatui AINA kun oltiin joulusaunassa. Ihan totta! Mystistä, mutta totta! En tiedä liittyykä aiheeseen mutta tulipa mieleeni...


pökäle - 17.11.2008 - 00:54

Viime jouluna ajeltiin autolla Kotkasta Saksaan... Olipa joulu! Aatonaattona laivalla ja aattona Ruotsin ja Tanskan halki. Joulupäivänä saavuttiin perille Deggendorffiin, Saksaan.


Jannu - 17.11.2008 - 08:33

Me kihlauduttiin mun miehen kanssa joulupäivänä ♥


Nannuska - 17.11.2008 - 12:19

Ihanin joulumuisto,on ehdottomasti viime joululta,kun aattona kerroimme mieheni kanssa vanhemmilleni,että heistä tulee kesällä isovanhempia(ensimmäistä kertaa).Vieläkin se tunne lataus,puolin ja toisin muistuu mieleen,paras lahja meille kaikille,jonka muistaa varmasti aina.


sofiita - 17.11.2008 - 18:38

Minulla isompi poika täyttää tänä jouluna kolme. Synnytyslääkärillä tonttulakki ja parta ajamatta


juntuska - 17.11.2008 - 18:45

Viime joulu oli ehdottomasti ihanin joulu pitkiin aikoihin. Yleensä on jonkun sukulaisen hautajaiset olleet just ennen joulua, mutta viime vuonna oli aatonaattona meidän tytön ristiäiset. Jouluaatto ja joulunpyhät vietettiin oman pienen perheemme kesken ja tutustuttiin vielä meidän pikku prinsessaan


Pokušaj - 19.11.2008 - 00:04

Yks vuos nukuttiin sukulaisten luona pikku keittiössä...kisumisujen ruokintapaikan sekä ilmeisesti yövahti-ikkunan vieressä..
kuului rutsista rutsista kun kuivamuonat menivät suihin ja tömp tömps kun ne hyppäs ikkunalaudalle ja takas..ja sit varpaamme saivat yllätyshyökkäyksiä...hihii..

Keittiöön ei ollut suljettavia ovia emmekä tohtineet sulkea kissoja vessaankaan..olisivat alkaneet mouruamaan siellä kuitenkin.

Oli erilainen jouluyö..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|