Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

G: onko kuusesi oikeasti varastettu?

Joyeux - 16.11.2008 - 21:34

Tuossa alempana oli kuusigalluppia ja kiinnitin huomion kommentteihin (kuten myös E82), että kuusi on tietysti aidosti varastettu.. jäi vaivaamaan nämä, joten miten on oliko puheet vitsiä vai onko oikeesti pöllitty jonkun metsästä?

Mulla ei riitä ymmärrys miks kuusi pitää varastaa, kun muukin varastaminen on kiellettyä. Varmaan hyvä joulumieli varkaalla?


VASTAUKSET:


Joyeux - 16.11.2008 - 21:35

Meillä ei siis todellakaan varasteta kuusta, kun omistetaan metsää, niin löytyy sieltä ja jos ei omistettais niin luvan kanssa haettais tai ostettais myyjältä.


sirkkunen - 16.11.2008 - 21:54

Meillä saadaan luvalla joko isän työpaikan metsästä tai sit ostetaan kuusimyyjältä.


maatsi - 16.11.2008 - 22:14

Joo ihan oikeasti joltain naapurilta varastetaan ja ne varastaa meiltä. Miehelle asia on pakkomielle. Vaikka omassa metsässä ois kuinka hyviä, niin silläkin uhalla että kuusi on huonompi se pitää varastaa.

Lähin naapurimme kerran kun oltiin kuusta hakemassa (ulkokuusi ihan omasta metsästä sattu paikalle ja oli tympeissää, kun oli ko kuusen aikonut varastaa.


MINNI - 16.11.2008 - 23:02

Hah-haa!! Joskus kun oltiin pieniá ,niin meidán isá ennen varasti kuuset aina metsáhallitukselta


Helle - 17.11.2008 - 09:18

Yleensä meillä kuusi todellakin varatetaan mutta muutamana vuonna on tutun kanssa sovittu että me haetaan heidän metsästään kuusi. Mutta jotenkin se vaan tuntuu niin jännältä varastaa. Laulaahan Vesa-Matti Loirikin sen kappaleen missä se on Markon kanssa kuusivarkaissa.


hmm - 17.11.2008 - 10:14

Jotain perinteitä on säilytettävä eli tuo kuusivarkaus. Sehän vähentää joulun kaupallisuutta.


Sikuriina - 17.11.2008 - 11:04

Meillä on metsää, mutta kuusi on muovinen.


Tatzki - 17.11.2008 - 11:21

Aidosti kaupasta ostettu muovikuusi. Enhän mie ny sieltä varastamaan alkaisi


roihu - 17.11.2008 - 11:59

Aika huimalta kuulostaa tuo kuusivarkaus. No, kaipa se jokaisen omatuntokin on erilainen....
Me käydään ostamassa kuusi, joko ihan kaadettu ja kaupan pihalla oleva tai sit ostetaan lupa ja kaadetaan sit.


Niinpä - 17.11.2008 - 12:23

... se on tosi mukava näin metsänomistajan kannalta, että joka ikinen joulu joku/jotkut katsovat oikeudekseen käydä varastamassa toisten omaisuutta. Ei tule sitten mieleen, että istutustaimikossakin ne taimet on sinne istutettu eivätkä ole ilmaisia!! Sapettaa niin, ja pidän kyllä touhua moraalittomana ja törkeänä, vaikka kuinka olisin sitten niuho! Voin kertoa, että ei tule kovin hyvä joulumieli..

Törkein tapaus mitä olen ollut itse todistamassa oli, kun äijä kylmän viileesti pakkasi pakettiautoon suoraan taimikosta kuusia, myyntiin olivat menossa!


Äiti-76 - 17.11.2008 - 12:37

No enpä ole koskaan kuusta varastanu.. Kyllä ollan ostettu ihan rehellisesti se kaupan pihasta! Mutta eipä tartte nykyään miettiä, kun on toi muovikuusi kans!!


kuusivarkaille. - 17.11.2008 - 12:53

meilläkin on ihana tapa joulun alla.!! tapana seurailla "kytätä" kuusivarkaita jokaisesta varastetusta kuusesta joutuu pulittamaan 100 euroa. kiinnijäädessä. ja jos ei maksa niin oikeuden kautta kuusi tulee maksamaan 250-400 euroa. Tosi hyvät joulurahat saahaan joka vuosi!! joten tervetuloa meitin suuntaan!!


metsänomistaja - 17.11.2008 - 15:34

KUUSIVARKAUS ON TÖRKEETÄ JA SITÄ EI VOI MITENKÄÄN SELITELLÄ!!!


mie - 17.11.2008 - 15:55

pienenä ajattelin, että kuusia saa hakea metsästä ihan ite ja ihmettelin kun joka vuosi isä kävi ostamassa. en sillon ajatellu että ne metsätkin omistaa joku.
meillä on muovikuusi. ostettiin 5e:lla joulun jälkeen alennusmyynnistä. ennen joulua olis maksanu 80e

kuusivarkaille: entä jos joku ottais teidän auton kun nyt vaan sattuu tarvimaan, eikä oo omaa? tai kävis teidän postilaatikosta hakemassa hesarin kun ei raatsi kallista lehteä itselleen tilata? ei varmaan naurattais!

niinpä: erittäin törkeätä!!! harmi, että monien tulee tehtyä rikos kun ostaa tietämättään varastettuja kuusia..:/


paljonko on arvoa? - 17.11.2008 - 16:50

Sellaisella kuusella, joka on joulukuusen kokoinen, kylkikyljessä toisen kuusen kanssa keskellä korpea? Mitään puullista arvoa ei tällä ole. Taitaa vastaajat olla etelä-Suomen ihmeitä


No - 17.11.2008 - 17:51

istutustaimikossa asia ei ihan noin ole kuten edellinen kirjoittaja antaa ymmärtää... Ja vaikka olisi, asia on periaatekysymys!! Ja turha kuvitella, että kuusivarkaat käy vaan "keskellä korpea", kyllä noi tienvarsitaimikot näyttää paremmin maistuvan.

Siks toisekseen, toisen kuusen kanssa kylki kyljessä kasvava joulukuusen kokoinen puu tuskin kelpaa joulukuuseksikaan, jos ei halua sitten pölliä toispuoleista harsua kuusta.

Tässä nyt vaan onkin kyse periaatteesta olla kajoamatta toisen omaisuuteen ilman lupaa.


chocolate - 17.11.2008 - 18:47

onko niin kauheeeta jos hakee kuusen metästä, ja se ei niinku todelakaa oo sama asia että pöllis auton ku tarttee. ei mua kyllä kiinnosta ku saan hakee kuuseni sukulaisten mettäst vaikka juhannukseks jos huvitaa!!!


maatsi - 17.11.2008 - 19:25

Heh... Onko tämä oikeesti näin paljon tunteita herättävä aihe! Keskustellaan sit seuraavaksi vaikka joulupukeista, jotka eivät esitä verokorttia tai vaikka työpaikoilta varastamisesta, josta hiljattain tuli esille aika yllättäviäkin lukuja...

Pakko sanoa vielä tuohon No:n kommenttiin (tuosta kuusen toispuolisuudesta), että siksipä juuri olen miehelle yrittänyt sanoa, josko ihan omasta metsästä otettas se kuusi, ettei tartteis joka joulu käännellä ja väännellä sitä huonoa puolta seinään päin..


Mei - 17.11.2008 - 21:36

Ihan vaan täytyy keskusteluun lisätä,etten YMMÄRRÄ tuota kuusen varastamishommaa.Ei voi olla niin köyhä,ettei olisi vara laillisesti ostaa kuusta,kun rahaa tuhlataan niin paljon turhuuksiinkin.Ja jos ei ole rahaa,voi olla ilman kuusta!


sanni73 - 17.11.2008 - 21:56

Me katsottiin eilen olohuoneen ikkunasta, kun vastapäisen rivitalon emäntä kävi kaivamassa kuusen juurineen meidän takapihan "jatkeelta" kunnan maalta!!! Nyt kuusi nököttää heidän oven vieressään......aikoo varmaan palauttaa, kunhan joulu on ohi


Joyeux - 17.11.2008 - 22:22

Niin kyllä ne kuusi varkaat useimmiten ottaa sen kuusen muualta kuin tiheästä korvesta.. parhaimmat tietty etsitään. Jos kuusentaimen on sinne oma kätisesti istuttanut ja omalla rahalla maksanut, niin kyllä se pakkaa v*tuttamaan. Kannattais ostaa omaa metsää, niin voi hakea juts semmosen kuusen kuin haluaa ja hyvällä omalla tunnolla. Yleensä kuusenvarastajilla on rahaa kyllä kaikkeen muuhun laittaa.. ainakin meillä päin pakkaa näin olemaan.

Mut jokainen tyylillään elelee..


aika.. - 17.11.2008 - 22:27

..mielenkiintoista miten kuusen varastaminen tuntuu olevan monista ihan ok ja aika yleistä. Eipä ihme jos jälkikasvu oppii 'hyville' tavoille jo pienenä, kun mallia katsovat teistä vanhemmista. Turha näitten äitien valitella sitten muistakaan varkaista.. sehän on ihan ok puuhaa.


E82 - 17.11.2008 - 22:49

Lisäänpä minäkin paheksuntani tähän soppaan. Siis kuusivarkaus on aivan sama asia kuin mikä tahansa muukin varkaus eikä sitä voi millään tavalla selittää. Miten ihmeessä kuusivarkaus olis jotenkin eri kuin auton varastaminen? Se on toisen omaa eikä siihen saa ilman lupaa koskea. Mihin maailma on oikein menossa, kun varastamista pidetään hyväksyttävänä toimintana???


pupunen - 17.11.2008 - 22:49

Me käydään hakemassa luvan kanssa vanhempien metsästä joka vuosi kuusi. Koira ja muksu mukaan ja sopivaa valkkaamaan, ihana perinne. Ei kävis kyllä mielessäkään mennä omin luvin toisten metsästä napsimaan puita poikki. Ja joka vuosi kyllä on tuolta vanhempienkin metsästä joku valopää käynyt omin luvin katkomassa kuusia. Eihän siinä, tuskin pari pöllittyä kuusta metsänomistajaa vararikkoon vetää, mutta usein on katkaistu isommasta kuusesta latvus, eli sitten on jätetty pystyyn 1-1,5 isompaa puuta tai kaadettu isompi kuusi ja napsaistu vain latva. Jää mietityttämään, että eikö ne bensat jo (metsäpalsta ON korvessa) maksa enemmän kuin kuusi lähi huoltsikan pihalta...


Kirsikka666 - 17.11.2008 - 22:54

Ikinä en ole kuusta ostanut, enkä osta! Monena vuonna olen ollut metsässä mukana kuusta hakemassa. Vaan kertaakaan ei ole varastettua kuusta meillä ollut. On noita metsänomistajatuttuja sen verran.... Ja nyt löytyy omalta tontiltakin, muutamaksi vuodeksi ainakin, ja lisää tulossa. Ja jos loppuu, niin naapurilta varmaan saa luvan kanssa lähteä tuolta metsästä kuusta hakemaan!
Enpä taida ottaa kantaa tuohon varastamisasiaan, kun on vähäsen tunteita kuohuttava aihe...


eli - 17.11.2008 - 22:59

lasten harrastama omppuvarkauskin on sitten autovarkauteen rinnastettava? voi elämän kevät teitä hurskastelijoita. aito, aidosti varastettu kuusi komistaa tämän talon joulua joka vuosi.


Helle - 18.11.2008 - 07:30

Mitä se nyt yks kuusi haittaa jos sen sieltä mettästä hakee. Niitä on siel kumminki niin älyttömästi vaikka toisille jakais niin niitä riittäis silti.
Eikä kuusivarkautta voi todellakaan verrata johonkin ihme autoon. Uusia kuusia kasvaa joka vuosi... autoja ei.
On se nyt kummallista ku tollasista typeristä pienistä asioista pitää noin vaaahdota. Se nyt vaan on joidenkin ihmisten perinne eikä sille voi mitään.


Joyeux - 18.11.2008 - 10:36

Helle: jos se olisi sinun metsä josta varastetaan niin voisi olla toinen ääni kellossa. Mut kyllä se vaan metsänomistajaa sylettää, kun jotkut omin luvin kuusen pöllii. Metsän omistaminen kun ei ole mitään ilmaishommaa, menoja on ja ihan isoja ja tuloja sitten joskus jos omalle kohdalle ehtii. Kyllä munkin metsästä moni naapuri saa luvan kanssa kuusen, jos vaan kysyä viitsii ja sovitaan ettei taimikoista oteta.

Mut kai sille mitään voi jo toisista varastelu on ok.


Moiks - 18.11.2008 - 12:26

en kerro!!
Olen ainakin "tahattomasti" varastanut yhtenä jouluna kuusen, mutta se on toinen tarina se


E82 - 18.11.2008 - 12:49

Helle: niin mitä se nyt yks kuusi haittaa, mut jospa siitä samasta metsästä on pöllijöitä enemmänkin niin ei taida ihan yksi kuusi riittää? Ja jos ei nyt verrata kuusen varastamista autovarkauteen niin ainakin suoraan voidaan verrata siihen, että käyt varastamassa kuusen huoltsikan pihan kuusimyyjältä.

Mun mielestä pitäis kyllä olla sen verran moraalia ihmisillä, että toisen omaan ei kajota, oli sitten kyse kuusista tai omenoista. Ja lapsillekin opettaa se. Tai jos oikeesti täytyy olla niin idiootti, että vaalii tällaista rikollista "perinnettä" niin tekis sen sitten ihan itsekseen ja olis hiljaa asiasta, koska sillä asialla ei kyllä voi kerskailla.


Ulkopuolinen - 18.11.2008 - 15:51

Mistä te voitte olla niin varmoja ettei se teidän kuusimyyjä ole käynyt nyysimässä sitä jonkun toisen metsästä?
Mun mielestä se on jokaisen oma asia mistä kuusensa hakee.
Ei kuusen varastaminen tarkoita sitä että olisi varastamisen kannalla. Eikä se tarkoita sitä että sitä omille mukuloille opetetaan.
Mielestäni yhdestä kuusesta on noussut ehkä vähän liian iso haloo. Se ei ole kumminkaan ku pelkkä kuusi.


ei v*ttu oikeesti - 18.11.2008 - 16:22

eikö teillä tosiaan oo parempaa tekemistä ku tääl valittaa niille jotka pöllii kuusen mettästä, oli se kenen tahasa!!! Se ei todkaa kuulu kellekkää muulle mistä kuusesa hakee.. ei sen puolee et ite pöllisin kuuseni mut voisitteko olla kommaamasta, please???


Pokušaj - 18.11.2008 - 23:46

Mä hain kerran kiviä kukkapenkin reunukseks ni kiukkunen mies tuli kysyy että varastanko kuusiakin toisten metistä...
Eli ei saa poimia kiviä metsistä..hih!


ai kauheeta - 20.11.2008 - 13:59

Muistan tapauksen kun kaverit haki jonkun takapihalta hopea kuusen jouluksi ja voin kuvitella että on harmittanut, mutta että jos metsästä hakee kuusen jouluksi mikä on pullollaan puita niin se on kaamea rikos. ja kuitenkaan ne metsän omistajat eivät pidä metsistään huolta, se on monta kertaa uutisissa kuultu.
Mutta auta armias kun vähän menet ja harvennat niin jo on piru irti.
Sitten nihilisti metsän omistajat myyvät ryöstöhintaan niitä toispuolisia kuusia, joulukuusina.
Taidan taas ostaa kauniin tanskalaisen kuusen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|