Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Itsetehdyt joulukortit

Wera** - 14.11.2008 - 08:32

Mistä hankit ideat joulukortteihin, joita teet itse? Lehditä, netistä? Keksitkö ihan itse?

Mä yleensä kattelen askartelulehtiä ja sitten soveltelen niistä ideoita. Nyt kyllä en yhtään oo kartalla mitä tänä vuonna tekis...


VASTAUKSET:


Mamseli - 14.11.2008 - 08:36

Me käveltiin miehen kanssa Tiimariin ja katsottiin mikä silmää miellytti ja sitten ostettiin sellaiset tarpeet Nyt sit näin Sinooperin ihanan joulukorttiesitteen ja sain vaik kuin paljon uusia ideoita. Kuinkahan monta korttia ihmisille voisi lähettää samana jouluna?!


äeppä - 14.11.2008 - 08:39

Mä tein muutaman kierrätyskortin viime vuotisista korteista... Leikkasin noin sentin levyisiä suikaleita joista punoin korttipohjan (sellatti yli/ali ristikoksi) sitten liimasin siihen vielä toisesta kortista leikatun sydämen (katsoin että tulee joku kiva kohta siitä kortista). Taakse pitäisi vielä liimata nuo joulutoivotukset. Idean kehittelin siitä Itellan lehdestä kun tuli kotiin. Mun mielestäni tuli aika veikeen näköisiä, vaikka ei niitä montaa saanut tehtyä, kun yhteen korttiin meni n.2,5 vanhaa korttia.

Täytyy siis munkin vielä keksiä joku toinen idea. Mielessä on tosin yksi: Enkelimuotin avulla leikkaan kauniista (käytetyistä) lahjapapereista kuvan jonka liimaan pahville. Jotenkin pitäisi vielä kehittää pidemmälle tuota ideaa... Tarroja, kimalletta mitä siihen nyt lisäisi?


bambu hoo - 14.11.2008 - 08:40

Me ollaan aikasemmin ostettu kortit valmiina. Tänä vuonna meinataan askarrella kortit, joihin tulee vauvan kuva. Sen saa sit irrotettua pohjasta, jos haluaa jättää esille..


Suhveli - 14.11.2008 - 09:49

Mulla on noita askartelukirjoja kertynyt vino pino, ja niitä aina joulun alla selailen. Yleensä kuitenkin päädyn omiin sovelluksiin ihan siitä syystä, että en viitsi ostaa uusia tarpeita. Käytän aika paljon kierrätysmateriaaleja askartelussa. Mulla on vielä sellainen ärsyttävä pakkomielle, että kaikkien korttien pitää olla erilaisia

Helpoin kortti syntyi tänä vuonna niin, että laitoin sinitarralla korttipohjaan kiinni kaksi neliötä allekain (noin 4cm x 4cm), suihkutin kortin pintaan hopeamaalia ja irroitin neliöt. Neliöiden paikalle liimasin sitten hopeanvärisestä aaltopahvista leikatut tähdet.


tuikkis - 14.11.2008 - 10:38

Joulukortit tein enimmäkseen jo syyskuussa (liikaa vapaa-aikaa?) ja myöhemmin aina ku inspiraatio iski.
Leimailukuvia ja servettitekniikkaa olen tänä vuonna paljon käyttänyt mutta jonku verran kierrätän aina edellisvuosina saamiani kortteja.


hanski - 14.11.2008 - 12:01

Inspiksellä teen ja malleja katselen sieltä sun täältä.Yleensä kaikki erilaisia


inni - 14.11.2008 - 12:52

Omasa pääsä kehittyy jatkuvasti ideoita aina vain uuenlaisille kortteille...ihanaa suunnitella. Tänä vuonna vauva saa olla päätähtenä kortteissa, mut siihen skräppäystyylillä koristelen muutaki.


hanski-79 - 14.11.2008 - 14:27

Mä tein tänä vuonna ekaa kertaa kortit ite ja ihan omaa mielikuvusta käytin.Malleja en kattonu mistään.


kuutamo - 15.11.2008 - 09:43

katselen eri lehtiä, netistä bongaan blokeja... kirjoista ja sit keksin itse...


maatsi - 15.11.2008 - 11:27

Netistä ja lehdistä yleensä katselen.. Nyt laiskottaa kaiken siivouksen ja muun jouluhomman ohella, niin pojan kuvaa käytän jotenkin ja askarten yksinkertaiset jutut.

Tulevina vuosina aion ostaa tuon naperon ikään sopivia tarvikkeita ja niistä västään sitten. Olivatpa jouluisia tai ei. Liimaan vaikka joulutarroja jos liian kesäisiltä näyttää. Itse muistan lapsuudesta tuon kortin teon ihanana aikana.


Pokušaj - 15.11.2008 - 16:35

En oo ite kovin taiteellinen mielestäni niin kokoan askartelulehdistä ym vinkit mitä sovellan..
Tänä vuonna aion kokeilla marmorointivärejä...

Joka vuos ollaan tehty joulukortit ite ja laittanut miehenkin askartelemaan kanssani..aluks mies oli vähän huuli pyöreenä mutta tänä vuonna mies totes jo pari vkoa sitten että vois taas tehdä kortteja yhdessä..ois kiva!
Sit kun tulee lapsia niin niiden kädenjälki käyttöön!

VINKKI: pikkuruisesta jalanpohjasta saa hauskan poron kun painaa jäljen paperille: varpaat=sarvet ja sit vaan "petterille" punasta nenää ym mitä haluaa..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|