Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Miksi joka nurkka pitää siivota?

joulu - 23.12.2008 - 10:03

siis pakko kysyä että miksi ihmiset ottaa niin kovan stressin joulusta,siis ihan kuin se 'joulu' vahtisi teitä ja ei muuten tule jos ei ole siivottu.
Tuntuu enemmän kuin oudolta yksi stressaa kaappien siivoamisesta ,kaapissako se joulu on?
Toinen stressaa että on pyykkikori jouluksi tyhjä ja kaikki silitettynä,pyykkikorissako joulu on,vaiko silitettyjen vaatteiden välissä?
Ja listaa voisin jatkaa,kyllä se joulu tulee vaikka ei kaikki pyykit olisikaan pesty tai kaapit siivottu,eikö ihmiset osaa olla stressaamatta enään mistään


VASTAUKSET:


jouluvieras - 23.12.2008 - 10:36

No minä en ressaa! Martathan on sen hyvin sanoneet, että miksi siivota kaapit jouluksi, kun siellä ei joulua kuitenkaan vietetä.

Itse en ymmärrä muutenkaan täydellisen joulu tavoittelemista kuten yhdessä lähiperheessä... Perheen äiti stressaa kun kaikki ruoat, kortit ym täytyy olla itse tehtyjä. Meidän muiden pitää edelleenkin salakuljettaa lahjat heidän takaovelleen etteivät lapset vaan näe säkkejä, vaikka eivät vuosiin ole joulupukkiin uskoneet. Aikuisille on pakko ostaa lahjoja, vaikka oliskin krääsää...Ja tosiaan ne viimeisetkin komerot pitää olla järjestyksessä. Ja auta armias jos lapset eivät istukaan aattona tonttulakit päässään valkoisissa (tahrattomissa) villapaidoissaan lampaantaljalla takkatulen loimutessa ja jouluna ei olekaan lunta, kuten sisustuslehdissä niin alkaa hirmuinen stressi tällä äidillä. Onneksi ei vietetä joulua heidän kanssaan, kun ei varmaankaan sovita perheen äidin jouluilluusioon.

No kuitenkin... Vähemmän pakollista joulua kaikille!


E82 - 23.12.2008 - 10:37

Omalta kohdaltani voin sanoa, että meille riittää pelkkä tavallinen viikkosiivo myös jouluksi. En kans ymmärrä, mitään joulusiivous-periaatetta. Joulun aikaan on muutenkin häslinkiä, lahjojen ostoa ja ruokien laittoa, että vielä siivotakin pitäis koti lattiasta kattoon. Mä teen sen vaikka sitten tammikuussa

Mut tosta pyykkien pesusta. En kyllä pyykeistä mitään stressiä ottanut, mutta musta oli mukava saada korit tyhijilsi sen takia, ettei tarvi sitten joulun pyhinä pyykkiä pestä. Ja kun pyhinä sitä tulee kuitenkin lisää, niin saa pyhät olla rauhassa pesemiseltä ja viikkaamiselta. Että se pointti mulla, vaikken kyllä vartavasti joulua varten pyykkejä pessytkään


Miia - 23.12.2008 - 10:45

Oon kuule niin samaa mieltä sun kanssas. Minä en myöskään ymmärrä miksi juuri JOULUKSI tarttee ehtiä tekemään mielettömät siivoukset, sen kaiken muutenkin hirveän härdellin lisäksi. Etenkään jos ei yhtään huvittaisi. Etenkin se menee yli hilserajan, jos ei jotakuta edes huvittaisi, mutta kun se vaan kuuluu (muka) tehdä. Kun on tulossa JOULU! Joulu tulee ja menee todellakin pienemmälläkin häsläyksellä, eikä kukaan huomioi aaton tohinassa miten hyvin on siivottu.
On varmaan ihmisiä jotka tekee sen kaiken mielellään ja nauttii, mutta tiedän myös olevan sellaisia, jotka tekee itselleen ihan turhan stressin ja väsymyksen joulun tulon vuoksi.

Mutta hyvää ja levollista joulumieltä sinulle, sekä muille palstan lukijoille.


tiikeripupu - 23.12.2008 - 12:14

Ei paniikkia. Lahjat ostettiin lähes kaikki ennen joulukuuta ja siivoiltu on pikkuhiljaa. Joka päivähän mie normistikin siivoilen. Turha stressata,menee muuten joulu nukkuessa.


joo - 23.12.2008 - 12:33

meillä ei oo joulumieltä oikein. ei tunnu joululta, eikä oikein tiedä miten päin sitä olis... silti ostin laatikoita ja kinkun.

toi joulusiivous on hyvä sen takia, että jouluna saa taas lisää tavaraa niin pitää sitä ennen heittää turhat rojut pois. tiedän perheitä, joissa lasten pitää vanhoja tavaroitaan/lelujaan pistää pois kun saa joululahjoja - eihän ne uudet tavarat muuten mahdu kaappeihin.
ja saahan sitä hyvän mielen kun vanhoja vaatteita ja tarjouksista kertyneitä säilykkeitä edes kerran vuodessa vie joulupataan.


maatsi - 23.12.2008 - 20:34

Johonkin muuhunkin ketjuun jo kirjoitin, mutta kirjoitan uudelleen. Mulle joulu on ainoa järkevä aika siivota koko talo kunnolla KERRALLA. Mutta en ota siitä ressiä ja toivottavasti et sinäkään minun siivoamisestani!


hylis - 23.12.2008 - 21:12

mä en ainakaan oo kaappeja siivonnu, ku en aio siellä jouluani viettää


Teris - 23.12.2008 - 22:55

Mä oon siivonnut katosta lattiaan tämän kämpän. No meillä ei olekaan suuren suuri asunto, kolmiossa asustellaan. Ei oo ollut yhtään stressaavaa kun oon hyvissä ajoin aloittanut. Joka päivä oon pienemmän päikkäriaikana siivonnut vähän niin ei ole yhtään ottanut voimille.
Tykkään että jouluksi on siistiä ja just kaapitkin järjestyksessä ja sitä ylimääräistä roinaa lähtee pois tieltä. Mä oon huomannut et pari kertaa vuodessa on parempi siivous ihan paikallaan.
Nyt on tosi mukavat fiilikset kun istun kynttilänvalossa siistissä kodissa. On sellainen olo et on ansainnut joululoman kun on jaksanut ahertaa.


Joyeux - 23.12.2008 - 22:56

Minä en kans siivoa kaappeja ym jouluks,koska en vietä joulua niissä. Teen sen joskus muulloin, kun ei oo niin paljoa muuta tekemistä. Päivät menee joulukuusi metsässä ja myynnissä sekää jouluvalmisteluissa Mut kaikki tyylillään, joku tykkää siivota jouluks kodin lattiasta kattoon ja toinen ei. Pääasia, ettei revi asiasta stressiä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|