Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Mitä tekisitte tässä

tilanteessa? - 22.12.2008 - 09:35

Elikkä tämä joulu on ensimmäinen joulumme perheenä. Aattona olemme menossa anoppilaan. Ensi jouluna haluaisin olla kotona ja järjestää ensimmäistä kertaa joulun itse. Ja kutsua isäni ja toisen siskoni perheineen meille joulun viettoon, hänellä kun ei ole jouluna paikkaa minne mennä. Mitenkä tämän ottaisi puheeksi appivanhempien kanssa ilman, että tulee pahamieli kenellekkään. Voin, kyllä kutsua appivanhemmat ensi jouluna meille, mutta he ovat niin perinteitä noudattavia ihmisiä, että meillä muilla tuskin tulee olemaan kovin rento ja mukava jouluaatto. Itse en edes pidä jouluruuista ja haluaisin tehdä omanlaisen joulun. Miehellenikään ei ole välttämättömyys vanhemmilleen jouluna mennä, koska se on niin muodollista ja hänestä ahdistavaa. Päätös siis asiasta on tehty, mutta miten asian kauniisti ilmoittaisi?


VASTAUKSET:


Katjuska - 22.12.2008 - 09:40

Me olemme mieheni kanssa sopineet niin, että vuoro jouluina ollaan mun vanhempien ja vuoroin hänen vanhempien luona. Asia tehtiin selväksi jo seurusteluaikana. Ja hyvin on mennyt 17 vuoden ajan. Kertokaa rehellisesti vaan asiasta miten haluatte jatkossa järjestää. Ja jos ei pitkä matka, niin voihan sitä vaikka Tapaninpäivänä mennä sitten anoppilaan syömään.


Ap - 22.12.2008 - 09:52

Kiitos hyvä idea. Toivottavasti ottavat asian jokseenkin hyvin vastaan.


E82 - 22.12.2008 - 10:02

En suosittele ottamaan asiaa tänä jouluna puheeksi, vaan vasta sitten lähempänä sitä ensi joulua. Voihan sitä vuoden mittaan muutenkin jo vihjailla. Minusta myös on miehesi tehtävä ilmoittaa asia omille vanhemmilleen. Jos sitä sen teet, voit saada kaikki syyt asiasta niskoillesi. Tai tehkää yhdessä, mutta mies puhuu.


Hylis - 22.12.2008 - 10:11

olin kanssa ehdottamassa tuota vuorojouluina vierailua. Meillä osa sukulaisista(pitkänmatkalaiset) tekee niin että viettävät vuorovuosina joulun toisen ja toisen vanhempien (tai kotonaan) luona.

Itse pakotan anoppilan sulattamaan sen tosiasian että joka jouluaattoilta menen oman äidin luo, koska äiti on niin vanha ettei tiedä koska hänen viimeinen joulunsa on. Anoppilaan voimme mennä aattopäivällä tai joulupäivänä, saavat itse päättää vaikka joka joulu kysyvät sitä aatoiltaa josta en luovu


minä - 22.12.2008 - 15:38

Meillä näin:
aattona olemme kotona(lasten joulu) ja meille saa tulla!
joulupäivä minun vanhempieni kotona ja tapaninpäivä
miehen vanhemmilla! joka joulu näin,joten ei ongelmia!


maatsi - 22.12.2008 - 21:27

Meillä on suvut sekaisin meillä. Eli meillä on jokatapauksessa ruoka iltapäivällä jonka jälkeen tulee pukki ja jokainen lähisuvusta saa tulla meille. Me ei aattona enää liikuta minnekkään! Mä aloin ihan jo pelkäämään joulua ja ainaista kiirettä joka paikkaan, että nyt hyvä että liikun edes haudoille! Viime jouluna meillä oli n. 25 henkeä, nyt tulee 9 eli vaihtelee. Miehän tavallaan asun siellä "anoppilassa" (anoppi ja appi siis ei enää) mutta silti appivanhemmat ovat jokatoinen joulu tyttärensä luona ja jokatoinen meillä. Muuten sukua on meillä sekaisin molempien puolelta, on miun äiti puolisoineen, setiä, tätejä, enoja, ukkeja, mummoja, sisaruksia perheineen jne.. Joulupäivä ja tapani ollaan sit miun kotona isän perheen kanssa..

Eli miekin ehdotan että vuorottelette ja voithan kutsua appivanhempasi teille "teidän vuorolla" mutta varoittaa, että perinteet voi olla erilaiset.. Mekin ollaan muunneltu eri juttuja ja esim. miehen puolelle on täysin uutta, että syödään yhdessä ja lauletaankin jopa.. Silti ovat tykänneet, kun lopulta tärkeintä on se yhdessä olo.


E82 - 22.12.2008 - 22:32

maatsi: miten sun miehen puolella on yleensä tehty jouluna. Uusi asia, että syödään yhdessä??? *ihmettelee*

Meillä ei kyllä onnistuis tollanen, kun molempien vanhemmat on eronneet. Sen takia ainaista mielipahan aiheuttamista tää joulu, kun ei voida joka paikassa olla samaan aikaan. Joskus vielä teen niin, että ollaan kotona ihan oman perheen voimin. Mut vielä ei oo sen aika. Kiva kun on ihmisiä ympärillä ja juurikin sitä yhdessä oloa, vaikka se sitten vaatiikin joka paikassa juoksemista.


filippa - 23.12.2008 - 00:46

meillä kun perheet asuu eri maissa niin olemme päättäneet, että joka toinen vuosi minä päätän ja joka toinen mieheni. Eli joka toinen vuosi ollaan Suomessa ja joka toinen Ruotsissa. Meistä se toimii hyvin ja on myös helppo meidän sukulaisille, kun tietävät jo valmiiksi milloin ollaan ja missä maassa.


hei - 23.12.2008 - 06:56

tee OMA joulunne OMAAN kotiinne, ja kutsukaa OMAT vieraanne,nauttikaa OMAT ruokanne.. ja jos appivanhemmat ottaa nokkiinsa, ei voi mitään.. mutta kai te nyt aikuisina voitte OMAT päätöksenne tehdä, hyvänen aika


ap - 23.12.2008 - 08:43

Hei:lle
Juu kyllä voidaan tehdä omat päätökset juu, mutta aikaisemminkin kun tuli tilanne eteen, että mieheni kanssa "uhmattiin" appivanhempia niin meni välit poikki neljäksi kuukaudeksi. Eivät ole oikeen tottuneet, että on muitakin kuin heidän tapojaan. Saavat varmaan sydärin, kun jossain vaiheessa kerromme, että ensi aatto ollaan kotona, jouluruokana paahtopaistia, valkosipuliperunoita ja suklaakakkua. Ja että miehen ei ole pakko pukeutua tummaan pukuun ja minun pikkumustaan ja korkkareihin. Vaan villasukat ja pyjama ajavat saman asian (;


hylis - 23.12.2008 - 21:16

oikeastikko tuollainen pukupakko ??? järkyttävää


ap - 25.12.2008 - 19:50

juu, pukupakko aina ollut, mies sai ekaa kertaa sellaisen vapautuksen, että suorat housut ja kauluspaita riittävät. Oli aivan onnessaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|