Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Paljonko liivatetta?

ninnu - 20.12.2008 - 22:06

Siis teen jälkkäriä mihin yhteen "annokseen" laitetaan reseptin mukaan 3 liivatelehteä, mutta mun tarvis tehdä se nelinkertaisena eli paljonko liivatetta laitan vai pitääkö tosiaan laittaa 12 lehteä, kuulostaa vaan aika paljolta?


VASTAUKSET:


E82 - 20.12.2008 - 22:08

Juu, no niinhän se menee ala-asteenkin oppi määrän mukaan Paljolta kuulostaa, mutta eipä taida toivittua tulosta tulla, jos vähemmän laitat.


KaNitaco - 20.12.2008 - 22:15

joo varsinkin, jos kyseessä on jokin leikattava huudyke tai vastaava, niin kyllä se sillon kandee täys annos laittaa. Kun liivatteen annostus noin niinku normisti menee et: lusikoitavassa hyytelössä 1 liivatelehti / 1dl nestettä ja sit taas leikattavassa hyytelössä puolitoista liivatelehteä / 1dl nestettä.
Et mikäli haluut jälkkäris pysyvän koossa, niin kyllä niitä lehtiä pitää uhrata monta.


Ninnu - 20.12.2008 - 22:40

Okei... Mut sit olis seuraava pulma kun, ei siittä ole kysymys ettenkö raaskis niitä pistää mutta kun kaapissa olis vaan tota liivate jauhoa ja sen annostus on aikasta vierasta noin isossa määrin
Eli taidanpa raahautua vielä huomanna kauppaan ja haen vanhaa kunnon lehteä niin ainakin onnistuu
Olen vaan niin yksinkertaisen tumpelo näissä jälkkäri jutuissa...


E82 - 20.12.2008 - 22:42

En oo koskaan kans sitä liivatejauhetta käyttäny, mut eikös purkissa ollu ohjetta et kuinka paljon jauhetta vastaa lehtiä?


hei - 20.12.2008 - 22:43

alan ihmisenä osaan sanoa sen verran, että koskaan ei kannata hirveän paljon suurennella noita reseptejä, sillä kaikki aineet eivät "kertaistu" samassa suhteessa.


liivatteen määrä riippuu nesteen happamuudesta.


hei - 20.12.2008 - 22:44

lisää vielä, että sinuna tekisin annoksen kahdessa erässä.


KaNitaco - 20.12.2008 - 22:47

no mullekin toi liivate jauho on vierasta pulverii, kun itekin oon käyttäny aina lehtiä.

ja mun "uhraaminen" meinas et niitä täytyy "tuhota/laitta" sinne niin monta, en epäillykään että et raaskisi.. sori sekaannuus kai tarvis munkin vaan alkaa käyttää selvää suomenkieltä, eikä näitä omia "letkautuksia"..


KaNitaco - 20.12.2008 - 22:53

Niin itsekin olen yleensä tehnyt annokset kaksinkertaisina.

Mitenkäs se nesteen happamuus siihen määrään liittyikään, kun olen tuon nesteenmäärän muuten kuullu(kuten tuossa aiemmin kirjoitin)? Niin uteliaisuudesta kysyn että mitkä on sillon suhteet, jos on jotain hapanta? Kun olen aina menny noiden suhteiden mukaan...mä oon tosin muutenkin sellanen "kokki" että en paljoo määriä kattele, tyyliin vaan et mitä laitetaan ja sit määrät, kuhan vaan vippailen...


Ninnu - 20.12.2008 - 23:03

KaNitaco: juu en tosiaan ottanut pahalla, ymmärsin kyllä mitä tarkoitit
Hei: sen takia asiaa vähän kyselin kun juuri tota epäilin ettei kaikki aineosat kertaannu samalla tavalla, tarkoitus olisi tehdä pannacottaa eli neste on pelkkää kermaa ja ajattelin tehdä sen yhteen isoon kulhoon kun on sen verran iso satsi ettei maljoissa mahdu minnekkään kylmään näin joulun alla, kun muutenkin käy jääkaappi ahtaaksi ja tosiaan tarvis tehdä sitä 16hlölle...


KaNitaco - 20.12.2008 - 23:36

eikös kerman suhteen päde tuo 1 lehti/1dl? Mä olen ainakin käyttäny sitä suhdetta, mut varmaan kandee tehdä kaksin kertasena. Mut en mä tie erooko se sit siinä pannakotassa kuitenkaan? Mä oon ehkä huona vastaamaan, kun oon tällänen kotikokki, joka on oppinu äipältä, joka on sellanen sinnepäin kokkailia..

Pitäis varmaan kysyy mun äipältä, kun se rustaa kaikki jouluruuat ja jouluherkut aatoks meille 25hlölle, jotka saavumme perhelounaalle... Et miten se noi määrät kertoilee keskenään..tosin siltä tulis varmaan vastaus, et no mä heittelen sinnepäin..oman maun mukkaa.. kun oon joskus jotain reseptiä kysyny jostain kakustakin miä hää valmistaa vähänvälii, niin sillä oli silti vaikeuksia muistaa mitä siihen meni, kun ei sillä ollu sitä ohjetta kun pääkopassaan.. Ne jälkkärit onkin meille kaikille aina jokin ylläripylläri..jotain luumyhyydykettä viime vuonna oli ja sit se suklaahyydyke oli kans ihan huippu...mut ei hää osannu sanoo mitä niihin tuli..


lillukka - 21.12.2008 - 10:11

Mä en oo saanu ikinä sitä jauhetta toimimaan!Mut ei mun leipomukset yleensä muutenkaan onnistu


äksy - 21.12.2008 - 11:28

Mä en kans saanut jauheta toimimaan. tekisin kahdessa osassa noin suuren annoksen.Olen samaa mieltä sen asiantuntijan kanssa, että ei mene aina samassa suhteessa oikein, vaikka kemiaa tunnen hyvin,niin nämä happamuusjutut sekoittavat pakkaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|