Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

TÄRKEÄÄ!!!

kuutamo - 18.12.2008 - 17:35

muistakaa harjotella mielessänne ainakin tilannetta jossa oma talonne syttyisi palamaan... harjoitelkaa miten pelastatte itsenne ja lapsenne. AUttaa oikeassa tilanteessa. Älkääkä hätääntykö jos palaa! Rauhallisuus aiuttaa toimimaan oikeassakin tilanteessa!

Itse harjoittelen ajoittain mielessäni että miten ja missä tilanteessa pelastan itseni jja lapseni... mistä löytyy sammutusvehkeet... missä puhelin ja avaimet... jne... ja miten samutan palon!

Olen ammattini puolesta joutunut usein harjottelemaan alkusaamutusta ja hätätilanteessa toimimista (esim. jos sairaalan osastolla tms. syttyy tulipalo)...VASTAUKSET:


BadMama - 18.12.2008 - 17:37

Kamalaa... Ei harmainta haisua, mistä löytyisi sammutusvälineitä ! Onkohan meillä edes??? Täytyy hoitaa tuo asia näin kynttilöiden polttoaikana kuntoon !


hyvä pointti - 18.12.2008 - 22:22

näin kynttilöiden aikaan ja tietysti muulloinkin! Toimiihan palovaroitin ja onhan jokaisella ainakin sammutuspeite lähettyvillä!!??


E82 - 18.12.2008 - 22:58

Matot myös hyviä sammutuspeitteitä, jos ei muuta käteen osu...


pointti - 19.12.2008 - 00:02

Hyvä pointti, tästäpä muuten aasinsiltana: palovaroittimet, häkävaroittimet, sammutuspeitteet ym turvavälineet on hyviä ideoita käytännöllisen lahjan etsijöille


Iso A - 19.12.2008 - 09:20

Juu jo työni puolesta tiedän miten täällä pitää toimia. (Olen siis pph).
ja tuli meillä neitinkin osalta tänä syksynä tarkistettua koko talo, kun oli koulussa pikkupalomies"koulutus" .


Kirsi - 19.12.2008 - 10:03

Meillä lapset tietää mitä tehdä varoittimen soidessa. Yksi varoitin alkaa huutaa kun patteri loppuu (toisissa vaan pikku piippauksia) ja olenkin ilokseni huomannut, että keskellä yötäkin lapset järjestyy siihen paikkaan, mistä on sovittu ulos mentäväksi. Eli ei ole ollut oikeaa tilannetta, mutta säikähtivät sitä varoittimen huutoa ja kaikki oli yöpaidoissaan ikkunallaan melkein jo valmiina kiipeemään ulos


Hylis - 19.12.2008 - 10:32

on muuten lapsiperheissä käteviä noi patterituikut (tosin just iltalehdessä kerrottiin kuinka patterituikku räjähtää jos mummot yrittää niitä tulitikulla syttymään )

Ostin pikkujoulua varten patterituikkuja kun tuli pari lapsiperhettä käymään, oli kivoja kun ne sai olla ruokapöydässäkin eikä kurkotellessa tarvii pelätä hihojen syttyvän, eikä kaatuessa tule talitahroja. Ovat jopa hienoja sellaisessa peittävämmässä tuikkukipossa, koska nekin välköttävät kuten oikea tuli

Älkää muuten laittako aitoja kynttilöitä lähelle verhoja ! kun ohi kulkee tai ulko-ovesta kuljetaan verhot heiluvat. Roihahtaa todella nopeasti ja tuli on samantien katonrajassa!


roihu - 19.12.2008 - 12:28

Meilläkin keskusteltiin tarkkaan näistä tulipaloasioista viimeksi tässä joulun alla, kun poltellaan reilusti kynttilöitä.
Käytiin läpi jälleen kerran, mistä mennään ulos ja miten. Ja tarkistettiin palovaroittimet ja sammutuspeitteet. Hyvä näitä asioita on käydä läpi. Usein lapsilla tulee ensimmäisenä tulipalon sattuessa mieleen, että piiloon pitää päästä, ja niin sattuu pahoja onnettomuuksia.

Monessa talossa on tosin jo palovaroitin, muttei muisteta, että niitä pitää olla useita, jos esim iso talo!!!!!!!!!!


*** - 19.12.2008 - 12:31

Turun Sanomissa oli tänään juttua, että ihmiset (vanhukset, lapset) laittavat -vahingossa???- niitä patterituikkuja palamaan, ja ne sitten räjähtävät!!! :O


*** - 19.12.2008 - 12:32

anteeksi hylis en huomannut että jo kerroitkin asiasta


Mother4 - 19.12.2008 - 20:30

Kyllä sitä aina tulee välillä mietittyä. Onneks toi oma mies on palomies niin jotain osaa


Hylis - 20.12.2008 - 10:56

*** juu onhan se "liekki" siinä aikalailla erinäköinen kuin oikean kynttilän lanka. Mut kai mummut vaan aattelee että onpa kummallisen näkönen sydän täs kynttiläs ja koittaa tuikata palamaan


nikitön - 20.12.2008 - 13:46

tulipalon läpikäyneenä voin sanoa, että sitä joutuu paniikkiin, ja paljonkaan ei ole tehtävissä itse.
Meillä meni koko omaisuus. Kaikki.
Päälle jäi vaatteet ja auto pihaan.
Kissat meni tulipalossa myös.
Kuutamo- huhuu--- sinun sähköpostiisi ei saa yhteyttä.. katso kirppispuoli

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|