Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Perinteistä luopumis -gallu

Shallot - 16.12.2008 - 18:06

Mietin tässä että tämä on varmaan viimeinen joulu joka menee minun osaltani vielä lapsuuden suloisten perinteiden mukaan. Kotoa poismuuttamisen ja avomiehen myötä perinteitä on tullut lisää, mutta vielä en ole joutunut luopumaan mummin joulupuurosta ja äidin jouluruuista. Tänä jouluna vanha kaava toistuu vielä, mutta seuraavana jouluna meillä on mukana oma pieni lapsemme joka pistää kyllä kuvioita hieman uusiksi.

Tuli sitten mieleeni, että mistä perinteistä olette joutuneet/halunneet luopua elämäntilanteiden vaikuttuksesta tai ihan omasta halusta?


VASTAUKSET:


maisa - 16.12.2008 - 18:22

Kuusen koristelusta miehen allergisuuden vuoksi. Kuusi pidetään terassilla jouluvaloineen, sillä minä en puolestaan hyväksy muovikuusen hankkimista..


Pike - 16.12.2008 - 19:09

Avioerolapsena loppui lapsuuden joulut aika lyhyeen, joten tämmöinen ydinperhejoulu jossa joka vuosi mennään samaa kaavaa jäi pois montamonta vuotta sitten. Kuviota on "sotkenut" vielä äiti/isäpuolet ja niiden vaihtumiset ja isosiskon muutto toiselle puolelle Suomea.. Ensi jouluna meilläkin oma lapsi, joten toivon että aletaan sitten kehittämään ne omat jouluperinteet


E82 - 16.12.2008 - 19:29

Sama juttu kuin Pikellä ne lapsuuden "kultaiset joulut" on jäänyt jo aikoja sitten ja tilalle tuli vanhempien ja isovanhempien kiistely siitä, missä minä vietän joulun ja kuinka monta joulua olen kenenkin kanssa ollut. No, saman kaavan mukaan vielä tuntuu menevän, vaikka oma perhekin jo on. Ei tohdi vanhoille isovanhemmille sanoa vastaan, kun eivät ehkä montaa joulua enää vietä.


MINNI - 16.12.2008 - 20:03

Kaikista suomalaisista perinteistá kun muutin ulkomaille,
ei káydá hautausmaalla,ei joulusaunaa,ei kinkkua (paitsi táná vuonna kun itse teen joulun meillá on kinkku ja kalkkuna),ei suomalaisia joululeipomuksia jne jne..

Nyt meillá on eka joulu kotona esikoisen ja miehen kanssa,
ja meidán joulu on sekoitus englantilaista ja suomalaista
joulua


äeppä - 16.12.2008 - 23:23

No mä muistan haikeudella kun kokoonnuttiin mun äidin vanhempien luo joka joulu: mamma, pappa, heidän 4 lastaan ja 7 lastenlastaan. IHANAA... Nyt mulla ja serkuilla lapsia ja omat perinteet. Me tosin vietetään samantyylistä joulua, kokoonnutaan milloin kenenkin luo: mun isovanhemmat, vanhemmat sisarukset, omat lapset ja mies sekä miehen vanhemmat. Itse tykkään että on paljon rakkaita ihmisiä ympärillä!


BadMama - 17.12.2008 - 08:48

Meidän joulumme olivat alkuun armottomiin aikatauluihin ja "pakkovierailuihin" sidottuja . Aatonaatto ja aatto menivät paikasta toiseen ja torttukahveilta piparikahveille säntäillessä. Lisäksi oli kotipaikkani "lakisääteiset" ja tarkkaan aikataulutetut joulupuurot, hautakierrokset ja saunat yms...

Teimme tätä järjetöntä rundia vielä kolmen lapsen kanssa ja siitä oli jouluilo (rauhasta puhumattakaan) kaukana!!! Sitten mieheni takoi järkeä päähäni ja teimme muutoksen, joka toki aluksi "loukkasi" suurta sukuamme. Vietimme aaton rauhassa kotonamme ja tulimme vasta joulupäivänä kyläilemään. Silloinkin vain parissa paikassa. Kerroimme, missä olimme ja sinne sai tulla meitä tervehtimään.

Nyt, kun porukka ei mahdu enää linja-autoa pienempään menopeliin, kaikki halukkaat sukulaiset ovat tervetulleita meille ennen aattoa, tai heti aaton jälkeen. Jouluaatto vietetään kuitenkin tiukasti ihan vain oman porukan kesken .


roihu - 17.12.2008 - 13:22

Aattona ne mummola-vierailut olen jättänyt suosiolla pois jo vuosia vuosia sitten. En halua, että aatto on vuoden kiireisin päivä, kun kaikki mummolat piti ravata ja joka paikassa olis pitänyt olla ja syödä ja viihtyä.

Ollaan luotu omat perinteemme ja ollaan joulu kotona. Kylästellään sit muina päivinä, jos jaksetaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|