Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

kaikki eivät vietä joulua

tiesittekö - 13.12.2008 - 00:26

Lapseni laukaisi kaupankassalle kun tuli joulusta puhe,ettei me vietetä joulua.Kassa oli aidosti yllättynyt ja ihmeissään.

Minusta se oli hassua.Siis siinä mielessä,että joku olettaa kaikkien olevan tuossa suhteessa samanlaisia.

Ja voi sitä perhe olla yhdessä pyhinä vaikkei lahjoja jaeta ja kinkkua syödäkään.Lahjojakin voi antaa ihan ympäri vuoden.

Niin sitä vaan,että turha "jouluttomia" lapsia on sääliä


VASTAUKSET:


Ulla - 13.12.2008 - 06:44

No jos ette ole kristinuskossa/katolilaisia niin sitten ymmarran, muuten en. Enemmisto Suomessa on luterilaisia ja viettaa joulua perinteisin menoin, ymmarran kassan ihmetyksen.


äeppä - 13.12.2008 - 07:01

Kyllä on sen verran tullut hoidettua lapsia että joukkoon on mahtunut niitäkin jotka uskonnon vuoksi joulua vietä. Mun mielestäni ihan ok, eikä mitään ihmeellistä siinä asiassa. Esim muslimeilla paljon omia hienoja juhlia...

Mutta sitä en ymmärrä kun joskus meillä päinkin oli juttua siitä, kun mamu-vanhemmat halusivat poistaa joulun kokonaan päiväkodeista ja kouluista, koska se ei heidän tapoihinsa kuulu.


Joyeux - 13.12.2008 - 08:29

Kuten äeppäkin, niin töissä tapaa monenlaisia perheitä ja tapoja. Minusta ihan ok, en mun ainakaan käy niitä perheitälapsia sääliksi. On niin monia hienoja tapaa elää elämää

Minäkään en kyllä ymmärrä tuota maahanmuuttajien ajatusta, että joulut ym pois päiväkodista ja koulusta, koska ei kuulu heidän tapoihin. Eiköhän se ole niin että maassa maan tavalla ja kelle se ei sovi niin jättää viettämättä.


E82 - 13.12.2008 - 11:09

Tiedän ja musta se on ihan ok. Mun mielestä joulu on uskonnollinen juhla (tai ainakin juontaa sieltä juurensa) ja jos kyseiseen uskontoon ei muutenkaan usko (usko uskontoon - hassusti sanottu) niin mun mielestä on ihan selvää, ettei myös joulua vietetä. Näin tekee myös yksi entinen työkaverini. Silti he jouluna (eli kun kalenterissa lukee joulu) kokoontuvat ystävien kesken viettämään mukavia hetkiä hyvän ruuan parissa. Lahjoja ei kuitenkaan jaeta eikä jouluja toivoteta.

Mut samaa mieltä kuin Joyeux, että maassa maan tavalla eli joulujuhlat pysyköön päiväkodeissa ja kouluissa. ne jotka eivät niihin halua esim. uskonnollisen vakaumuksensa takia osallistua, pysykööt poissa, mutta miksi ottaa kaikilta se pois, jos vähemmistö ei joulua vietä?


adeline - 13.12.2008 - 11:53

samaa palautetta on tullut koulujen suvivirrestä, et se pitäisi poistaa, mut kenelle tavis suomalaiselle koululaiselle tulee kesä ilman suvivirttä?


allu - 13.12.2008 - 12:57

Me ei pojan kanssa olla kirkollista väkeä, mutta vietetään silti joulua. Me (tai lähinnä min käun poika on niin pieni) juhlitaan sen pakanallista alkuperää. Mä pidän joulun tunnelmasta ja kaikista herkuista ja tietty lahjoista!!! Lahjojen antamisesta ja saamisesta... Lähinnä meille joulu on kaikkea samaa, kun kristillisillekin, ilman Jeesusta, Jumalaa ja enkeleitä


E82 - 13.12.2008 - 13:14

allu: en tarkoittanutkaan, ettei saisi joulua viettää, vaikkei uskokaan. Sitä vaan, että ymmärrän kyllä, jos ei juhlita, jos ei uskota Mut et sinäkään varmaan ole joulujuhlia kouluista kieltämässä?


okki - 13.12.2008 - 13:32

Niinniin. Mutta kyllä mulle silti tulee aina hieman surullinen olo lapsista, jotka eivät saa joulua..


E82 - 13.12.2008 - 14:10

okki: ne jotka ei tiedä, mitä se on eivät tiedä, mistä jäävät paitsi. eli turha olla surullinen. Heillä voi sitä paitsi olla elämässä joku muu yhtä hieno tai vielä hienompi perinne, josta me ei tiedetä mitään.


oletkos - 13.12.2008 - 18:23

ap jehovalainen?


okki - 13.12.2008 - 21:19

E82: Mutta kyllähän ne nyt huomaa! Toiset lapset kehuskelee mitä pukki on tuonut ja niin. Ja niitä lahjoja on kumminkin PALJON. Paljon enemmän mitä synttäreinä/nimppareina saa.
Sen millä tää korvataan on parasta olla sitten jotain huikeen upeeta!


Joo - 13.12.2008 - 21:30

rahalla ja lahjoilla lapset saakin onnelliseksi!

Hyvä okki


täällä - 13.12.2008 - 21:33

toinen, jonka perhe ei vietä joulua. Eikä tarvii meitä
sääliä ollenkaan


okki - 13.12.2008 - 22:56

No tottakai RAKKAUTTA JA LÄHEISYYTTÄ MYÖS Mutta kyllä minut ainakin saa lahjoilla iloiseksi. Olisin suu mutrulla muuten.


Niin - 13.12.2008 - 23:11

ja niitähän voi antaa koska vaan.Eipä lapset jaksa kaikista lahjoista innostua kun kerralla tulee kymmeniäRajansa kaikella.


okki - 13.12.2008 - 23:20

Entäs kuusi ja tunnelma ? tuleeko sekin, mutta joskus muulloin kun jouluna. Täytyy sekin kokea.


allu - 14.12.2008 - 10:28

Niin, siis itse tarkoitin, että mulle henk koht joulu on aivan ihanaa aikaa, vaikken uskonnollinen olekaan Mutta mun mielestä jokainen omalla tavallaan. Kouluissa on vähän paha kun kaikki pitäisi huomioida, mutta kun kristinusko on kuitenkin se vallitseva uskonto. Eli tuo tasapainoilu kristittyjen ja muiden välillä on tosi hankalaa. En haluaisi, että kouluista kiellettäisiin joulut muutaman lapsen vuoksi. Heille voisi keksiä jotain muuta, jolleivät halua osallistua. Tulipa taas tosi selvästi...


E82 - 14.12.2008 - 10:46

Meillä suomessa on vaan paha tapa suvaita kaikkia ja alkaa muutamaan omia tapojamme muiden takia. Kyllähän me suomalaisetkin pukeudumme huiveihin ja käytämme pitkähihaisia niissä maissa, joissa kuuluu niin tehdä. Eikä islaminuskoisissa maissa lopeteta niitä minareettien rukouskutsuja (jotka mun mielestä ovat metelöintiä) sen takia, että siellä nyt sattuu olemaan muita, jotka eivät siihen uskontokuntaan kuulu. Ei ole oikein edes vaatia, että meidän pitäisi lopettaa omat tapamme ja perinteemme, jos itse ei niitä halua noudattaa. Voi niitä silti kunnoittaa ja vanhemmathan saavat päättää sitten, osallistuuko lapsi kyseisiin juhliin. Mun mielipide on, että osallistuu, koska oppii näin jotain meidän suomalaisesta kulttuurista. Ehkä maahanmuuttajalasta ei pueta josefiksi tai mariaksi joulukuvaelmaan, mutta ei siitä juhlasta tarvitse (eikä pitäisi) pois jäädä, vaikkei kristitty olekaan. Mun mielestä on rikkaus, että meillä on erilaisia ihmisiä (ja uskontoja) ja kaikkia pitäis kunnoittaa, vaikkei niihin uskokaan tai halua omassa kodissaan niitä "rituaaleja" vaalia.

No, meni vähän ehkä jo ohi aiheen ja tuskin tän ketjun aloittaja on edes maahanmuuttaja, mutta kun tässä ketjussa nyt tuli puhetta heistäkin...


täällä - 14.12.2008 - 16:05

lahjoja voi antaa toki muulloinkin kuin jouluna ja kortteja lähettää ja hyvää mieltä jakaa ympäri vuoden. Olen aina sanonut että äitienpäivääkin soisi vietettävän useammin kuin kerran vuodessa. Voisi muistaa kukkasin lahjoin ym.
Joulu on kaupallinen juhla, se on.
Itse olen tehnyt joululahjat ja on hyvä mieli antaa jouluna koska sitten syntymäpäivinä ja nimipäivinäkin voi taas muistaa.
Kaikkia lahjoja ei tarvi antaa yhtenä päivänä vuodessa.
Omatekoinen lahja lämmittää enemmän kuin kaupasta isolla rahalla hankittu härveli.


Meillä - 16.12.2008 - 17:51

ei vietetty koskaan lapsuudessa joulua ja syy oli isäni poliittinen tausta. No aina kerroin joka paikassa ettei se minua haittaa mutta voi niitä kyyneleitä mitkä valuutin sisarieni kanssa jouluna.
Nykyään vietämme joulua kunnon ja pitkän kaavan kautta. Koskaan en laittaisi omaa lastani siihen piinaan että pitää vanhenpien mieliksi hymyillä pää pystyssä ettei joulua tarvita ja se on turhaa kun lapsi on lapsi, eikä ymmärrä vanhempien syitä mitä ne sitten ovatkaan.
Joten itse voin sanoa että kyllä niitä lapsia saa sääliä ketkä eivät joulua saa viettää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|