Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

perunalaatikko

maatsi - 12.12.2008 - 17:30

Apua! Miten mä saa ton perunalaatikon imeläksi? Tein testiversion, kun arvasin etten osaa ja imellytin 5 tuntia kylmälaukussa papereiden sisässä ja vielä patterin kyljessä viltillä peiteltynä, mutta ei siitä tullut niin imelää kuin mummon tekemästä! Vai oiskohan mummo huijannut ja lisäänyt siirappia? Häntä en enää yksinkertaisesti ilkeä pyyttää tekemään tänä jouluna kun 90 koputtaa lasissa!


VASTAUKSET:


Anskutin - 12.12.2008 - 18:18

mäkin joudun joka joulu tekemään kaksi kertaa sen kun eka satsi ei imelly

Eli imeltyikö se sun perunalaatikko kuitenkin?
Jos imeltyi, niin ihan hyvin voit lisätä paistovaiheessa siirappia ja voita(onko se muka huijaamista? ). Mä teen aina niin. Ja yleensä vasta joulupäivänä, kun laatikko on kolmeen kertaan lämmitetty ja joka kerran lisätty voita ja siirappia, se on vasta parhaimmillaan.

Jos se ei imeltynyt ollenkaan, on perunat ehtineet jäähtyä liiaksi. Lämpötilan täytyy olla tarpeeksi korkea, että imeltyminen alkaa.


Anskutin - 12.12.2008 - 18:23

ai niin, ja mä imellytän aina yön yli, ei viisi tuntia riitä mihinkään!


simpukka - 12.12.2008 - 21:34

Mun ohjeessa imellytetään vaan 2tuntia. Mitä se imellyttäminen tekee, siis miten se seos reagoi kun imeltyy? Tietäsin sit et imeltyykö mun laatikko!


maatsi - 12.12.2008 - 21:45

Voi vitsi, pidinköhän mä tosiaan liian vähän aikaa, se seos nimittäin rupesi löystymään (simpukallekin vastaus siis, eli se survos rupeaa löystymään imeltyessä). Mut mä huonoon aikaan tein sitä, kun laitoin imeltymään jo aamusta ja paistoin illasta, eli nyt laitankin yötä vasten. Potut oli kyllä kuumia, pidin niitä vielä höyrykattilassa kuorimisen ajan (keitin siis kuorineen) jottein ekat jäähdy..

Ja tuosta siirapista.. Mie vaan googletin noita ohjeita ja aika kipakoita keskusteluja oli siitä, että sitä ei "oikeaoppisesti" saisi imeltää siirpilla. Mut kyllä mäkin ihan ehdottomasti sit huijaan, jos ei muuten onnistu! Ai niin, muuten siitä kyllä tuli ihan oikean näköistä, eli koostumus sentään oli hyvä!


hei ihan totta - 13.12.2008 - 21:40

Ei kaikkea tarvi vanhanaikasesti tehdä. Tottakai SIIRAPPIA ja reilusti. Mie en imellytä ollenkaan vaan makeus tulee helposti siitä siirapista. KOKEILKAA ihmeessä!!!!


höö - 13.12.2008 - 23:34

Jos ilmelletys ei onnistu perinteisin keinoin, niin kannattaa laittaa siirappia reilusti.
Itse teen gluteenittomana "imelletyt" laatikot, gluteenittomat jauhothan ei reagoi samalla tavalla kun venhäjauhot joten laitan vain siirappia niin paljon että laatikot ennen uuniin laittoa maistuu yhtä makealle kun valmis imelletty laatikko


Ei - 14.12.2008 - 19:34

munkaan mielestä saa laittaa siirappia...ei oo sellasen oikeen makusta sillon!! Ja sitäpaitsi kunnon imelletty perunalaatikko on sellasen tumman ruskeen väristä ja löysää, joka tulee siis siitä kun se on kunnolla imeltyny!! Mä kammoon sellasta paksua, vaaleeta väriltään ja siirapilla makeutettua, hyi kamala! Mut toi perinteinen on mun suurinta herkkua!! Riittävän pitkään pitää imellyttää, toi yön yli on hyvä keino lämpimäs paikas!


maatsi - 15.12.2008 - 17:05

Ei tietenkään KAIKKEA tarvitse tehdä vanhanaikaisesti, mutta tämän haluan tehdä. Ja kun nyt kerrankin olen kotiäitinä ja mulla on aikaa niin tottamooses haluan värkkäillä kaikessa rauhassa jouluakin. Tulee vielä monta kiireisempää joulua, kun "joudun" imellyttämään laatikon siirapilla!

Kiitos kaikille asiaan kuuluvista neuvoista!


Tinttis - 16.12.2008 - 23:46

Mä imellytän aina yön yli ja hyvin on onnistunut joka kerta,koskaan ei ole tarvinnut siirappia laittaa. Ihmetyttää vaan tuo Ei:n kommentti,en ole nimittäin koskaan törmännyt tumman ruskeaan perunalaatikkoo.


möykky - 17.12.2008 - 00:16

Mä ja imellytän yön yli ja hyvin on imeltynyt. Vehnäjauhoista puolet laitan muussin sekaan ja puolet siihen pinnalle. Kun sitten maidon laittaa ennen paistamista, pitää sen olla kuumaa. Tää on mun äidin ikivanha ohje.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|