Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Joulukuusen hinta

Shallot - 06.12.2008 - 18:51

Eli te jotka ostatte joulukuusenne, niin paljonko yleensä pulitatte niistä? Kyselettekö tarkemmin tietoja kuusesta? Mikä maksaa kuusessa?

Eli ollaan ensimmäistä kertaa ostamassa omaan kotiin kuusta, jos rahaa vaan riittää. Aiemmin on ollut niin pieni pesä ettei sinne ole mahtunut, mutta nyt ajattelin, että jos vain rahaa millään riittäisi, niin haluaisin meille ihan oman kuusen. En vain ole itse kauheasti ollut aiemmin kuusiostoksilla, joten olisi mukava kuulla hieman vinkkejä, että mihin kiinittää huomiota ja millaisissa hintahaarukoissa liikutaan?


VASTAUKSET:


hei - 06.12.2008 - 19:21

asutteko kaupungissa? täällä meillä päin kuuset maksaa n.15ekeä kauppojen pihoissa,asutaan maalla. itse haetaan isovanhempien metsästä kuusi.


Shallot - 06.12.2008 - 19:29

Juu asutaan tässä pääkaupunki seudulla joten veikkaan että täällä ne on vähän hintavampia :/


hei - 06.12.2008 - 19:41

..jatkaa,käykääpä hiukka kauempaa tsekkaa kuuset,löydätte varmasti halvemmalla kuin pääkaupunki seudulta. missäs esim.isovanhemmat asuupi,sehän ois kiva lahja pyyntökin?


Shallot - 06.12.2008 - 19:46

Isovanhemmat vaan molemmilla asuu tässä samassa kaupungissa Muuten ihan hyvä. Ja vielä sekin kun ei ole omaa autoa, vaikka sen kyllä varmasti saisi lainan, mutta noin yleensä olisi kiva tietää, että mitä kannattaa kuusimyyjältä kysellä ja mihin on hyvä kiinittää huomiota.


minä - 06.12.2008 - 19:51

olen kuulut että kuusilla pyydetään älyttömiä hintoja n.60ekeä. en kyllä maksaisi,tuo 15 ekeä on hyvä hinta. paikalliset järjestöt myy kuusia yleensä simppeli hintaan.


Shallot - 06.12.2008 - 19:57

Joo, en todellakaan aio maksaa kuusesta mitään kuuttakymppiä, 20 tuntuu olevan vielä sellainen siedettävähkö hinta, aina vaan parempi jos edullisemmin saa. Onkohan sillä kauheastikkin väliä, että milloin sen kuusen käy ostamassa?


BadMama - 06.12.2008 - 22:55

Pääkaupunkiseudulla kuusista saa maksaa kaikkea mahdollista 20 eurosta aina sataseen asti. Lähikauppa myy kuusia varmasti tänäkin vuonna liki 40 euron hintaan, mutta ainakin niistä viime vuoden kuusista olisin pulittanut korkeintaan kympin . Ajattelin suunnata tänä vuonna lasten kanssa torille tekemään kuusikauppoja .


Joyeux - 07.12.2008 - 09:49

Kuusen hinta riippuu onko kuusi luonnonkuusi, onko kasvatettu eli onko sitä esim. vuosien varrella leikattu muotoonsa, kotimainen vai ulkomainen, onko mitä lajiketta (esim joku erikois lajike), minkä kokoinen kuusi on, miten tukeva oksainen jne..

Itse kasvatan ja myyn kuusia jonkun verran ja meillä hinnat vaihtelee 10-200 euron välillä riippuen monista tekijöistä. Monet haluaa myös valita kuusen itse metsästä ja kaataa sen, tietää ainakin milloin kaadettu ja mistä. Jokaiselle on löytynyt sopiva tähän asti, niin hinnoiltaa kuin laadultaankin Kuusen myyjältä kannattaa kysyä ainakin milloin kuusi on kaadettu ja mistä.


Joyeux - 07.12.2008 - 09:49

Tuossa vielä kaikille hyvät hoito-ohjeet, niin kuusi tuottaa iloa pitkäänkin karisematta

JOULUKUUSEN HOITO-OHJEET

KAATOAJANKOHTA
Joulukuusen saa kaataa aikaisintaan neljä viikkoa ennen joulua. Kaadettua kuusta säilytetään ulkotiloissa, esimerkiksi kylmässä autotallissa tai parvekkeella.

KULJETUS
Kuusta voi kuljettaa auton katolla suojaamattomana ainoastaan lyhyitä matkoja. Yli kymmenen kilometrin matkoilla kuusi tulee pakata suojapeitteeseen.

SULATUS
Jos kuusi on jäässä, se pitää sulattaa hitaasti ennen sisälle tuomista. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Puun annetaan sulaa
hitaasti muutama vuorokausi, tyvi koko ajan vedessä. Ellei viileää tilaa ole, voi puun tuoda pesuhuoneeseen. Tyvi pidetään vesiämpärissä ja neulasisto suihkutetaan välittömästi kylmällä vedellä ja vielä muutaman tunnin kuluttua uudelleen. Noin
kahdeksan tunnin kuluttua puu on valmis asetettavaksi jalkaan ja koristeltavaksi.

JALKAAN ASETUS
Ravistele roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus ja lyhennä kuusta tarvittaessa. Sahaa muutama sentti tyvestä pois, jotta saat puulle tuoreen imupinnan. Jätä tyveen mahdollisimman paljon ehjää kuorta veden virtauksen varmistamiseksi.
Kiristä ruuvit ja pystytä kuusi.

HOITO SISÄTILOISSA
Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Vesi ei saa päästä välillä loppumaan. Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana. Kuusenjalan
vesitila on usein niin pieni, ettei se riitä vuorokaudeksi. Kuusenjalan voi asettaa tilavaan vesiastiaan ja tehdä jalkaan reikä niin, että kuusi saa vettä. Näin kastelusta ei tarvitse huolehtia joka päivä. Kasteluveteen ei tarvitse laittaa lannoitetta.

KUUSEN POISVIENTI KÄYTÖN JÄLKEEN
Koristeiden poiston jälkeen leikataan oksasaksilla oksat joko kokonaan tai osittain pois niin, että kuusi sopii ovista eikä neulasia karise muualle kuin oksien
leikkauspaikalle. Kuusen voi kuljetuksen ajaksi laittaa myös esimerkiksi paperisäkkiin, jolloin neulaset eivät varise lattialle. Oksat voi laittaa samaan säkkiin tai ne voi viedä ulos paperiin käärittynä.

Mitä lämpimämmässä ja kuivemmassa tilassa kuusi on, sitä herkemmin neulaset karisevat. Hyvästä hoidosta huolimatta neulasten karisemisessa on luontaista puukohtaista vaihtelua, jota ei voida välttää.


haisuli - 08.12.2008 - 14:14

Myö ostetaan plantagenista, hinta alk. n. 12€

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|