Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Vietätkö pakkojoulua mummolassa?

Äitikkä - 22.11.2008 - 22:55

Joulunvietto pakosta jommankumman lapsuudenkodisssa ahdistaa monia.
Miksi aikuiset, perheelliset ihmiset vääntäytyvät jouluna jomman kumman lapsuudenkotiin? Miksi joulua ei voi viettää omassa kodissaan?
- Äidit ja isät ovat laiskoja tai uusavuttomia. Eivät osaa laittaa ruokaa, paistaa kinkkua, leipoa joulutorttuja, hankkia joulukuusta. Menevät siis äidin tai anopin passattaviksi.
- Ovat tahdottomia nössöjä. Eivät uskalla sanoa vastaan omille ja appivanhemmilleen. Siis että emme vietä joulua teidän kanssa vaan oman perheen kanssa.
- Haluavat maksattaa jouluruoat ja valmistelut muilla.

Miten teidän perheessä päätetään joulunvietosta?


VASTAUKSET:


Tatzki - 22.11.2008 - 23:12

Mie oon vielä niin tottunut äiteen luona joulua viettämään. Mitäs me pojan kanssa kahdestaan kotonakaan.
Perheen pariin mennään sitten joskus jos ja kun perhe kasvaa niin eiköhän olla omassa kotona


neito84 - 23.11.2008 - 00:36

Kyllä me ollaan tänä vuonna kotona. Esikoinen jouluna vajaat 5 kk, ja musta on ihana ajatus, että rauhotutaan ihan oman perheen kesken.


mie - 23.11.2008 - 08:28

Äitikkä tuossa jo listasikin muutamia hyviä syitä mennä mummolaan jouluksi eli valmiiseen pöytään, jonka isovanhemmat ovat maksaneet. Vastalahjaksi heille tarjotaan lasten jouluriemun näkeminen. Kun kaikki osapuolet ovat tähän tyytyväisiä, niin miksipä ei?


äeppä - 23.11.2008 - 09:09

Me vietetään kaikinpuolin "haluttua joulua" yhdessä mun ja miehen vanhempien kanssa, yleensä ollaan kokoonnuttu mun vanhemmille, joilla on enempi tilaa, tänä vuonna ehkä mun isoveljelle... Nyyttärimeiningillä: mun isoäiti tekee maailman parhaat laatikot ja rosollin, mun äiti paistaa kinkun, minä leivon, anoppi tuo kalat jne. Kenenkään ei tarvitse tehdä kaikkea! Olen aina sanonut että kun muut viettää perhejoulua miehensä ja lastensa kanssa, niin minä vietän perhejoulua mieheni, lasteni, vanhempieni, isovanhempieni, sisarusteni perheiden, appivanhempieni ym rakkaiden kanssa. Voi että, tulee jo ihan kylmät väreet kun odottaa joulua ja yhdessäoloa! Ja tosiaan isovanhemmat ja isoisovanhemmat saavat olla meilläkin mukana lasten jouluilossa, muutenkin kuin vain ostamalla paketteja...

Ihan hyvä pointti, äitikkä! Mutta tosiaan on tosiaan meitäkin jotka YHDESSÄ järjestää joulun vaikka mun vanhemmilla ollaankin...


helmimammma - 23.11.2008 - 10:23

Meillä joulu vietetään nyt ekaa kertaa kotona.. Minun äiti kyllä tulee meille ettei yksin tarvitte olla, mutta kotona me halutaan olla


helmimammma - 23.11.2008 - 10:25

Vaikka ei meillä valmiiseen pöytään olla menty ennenkään.. Totta kai on autettu kaikessa missä vaan pystytään, eikä vaan pyöritelty peukkuja ja ootettu valmista. En ees niin kehtaisi tehdä!


Hipsu - 23.11.2008 - 14:30

Mä viettäisin joulun äitini ja appivanhempieni kanssa,
mutta mieheni ei tule toimeen isosiskoni kanssa ja mieheni sanoo että hänen joulu menee pilalle jos hän joutuu viettämään joulun äitinsä kanssa. He eivät ole oikein hyvissä väleissä.
Muuten aina haaveilen joulusta jossa oltaisiin koko porukka yhdessä, mutta en halua että mieheni joulu menee pilalle jos pakotan hänent toiveisiini.


Lallu - 23.11.2008 - 15:38

Jos pienen kanssa jaksetaan niin mennään mummulassa päivällä käymään.
Joka jouluinen perinne, että kokoonnutaan koko siskokatras samankaton alle. Milloin äiteelle, milloin jonkun meidän siskon kotiin.
Eikä kyllä mitenkään väkinäistä ole, päinvastoin!

Ennen kyllä oli aina iltaisin tämä kokoontuminen, mutta kun näitä pieniä lapsia on siskoilla (ja kohta itselläkin )niin on kokoontuminen siirtynyt päivälle.


Helmis - 23.11.2008 - 15:40

Me ollaan vietetty lasten aikana, 9kk-9v yht 4 lasta, joulua millon mitenki, eli joko miehen tai mun vanhempien luona, lasten serkkujen luona , mökillä Lapissa tai meiän kotona joko omalla perheellä tai isovanhemmat meille täysin valmiiseen pöytään kutsuttuna;eikä todellakaan ole pakkopullaa tavata sukulaisiaan joulun aikaan;; Tämän vuoden joulua ei ole sen kummemmin mietitty;lapset varmaan haluaa mummolaan ja kyllä mun mielestä kotiäitiki voi hyvällä omalla tunnolla valmiille mennä;;


Ärräpääää - 23.11.2008 - 17:18

Me mennään 6kk tytön kans ja miehen kans mun isovanhempien luokse, jonne tulevat myös minun äitini, isäni ja kaikki sisarukset perheineen sekä muitakin sukulaisia. Minusta tuo on ihana perinne eikä mitenkään väkinäinen. Itse yritän auttaa valmisteluissa minkä voin, mutta myönnettävä on, että äitini ja isoäitini hoitavat suurimman osan valmisteluista. Mutta kovasti hauskaa kaikilla on tähänkin asti ollut ja tulee olemaankin varmasti.


heidy - 23.11.2008 - 18:28

Aattona anopille ja joulupäivänä minun äidille. Jouluhan on perhejuhla ja anoppi + äitini kuuluvat perheeseemme. Seuraava joulu vietetään meillä, koko perheen kesken


Joyeux - 23.11.2008 - 22:29

Aatto ollaan ehdottomasti ihan kotona, niin saa luoda omia jouluperinteitä ja tapoja. Ja tuntuis omat kinkut, ruoat, kuuset ja koristelut menevän hukkaan. Enkä muutenkaan jaksais joka vuotista kinastelua kenen luo nyt mennään tai että jokaisen luona täytys ravata, siinä on sitten joulurauha kaukana. Isovanhempien luona käydään sitten muina joulunpyhinä.


sartsa - 24.11.2008 - 08:20

Meillä asia on ratkaistu silleen,että miehelläni on synttärit 22 päivä ja koko suku kummaltakin puolelta tulee joulusaunaan.Olen tehnyt vastoja pakkaseen juhannuksena ja jaikkea pöperöitä on pöydissä.Muuten vietämme aaton perheen kesken kotona.


Äiti-76 - 24.11.2008 - 09:27

Me ollaan tähän mennessä tehty niin, että kun oltiin kaksin, niin käytiin aattona molempien vanhempien luona. Sitten kun oli vielä 2 lasta, niin oltiin mun vanhempien luona, jossa myös veljenikin olivat. Parina jouluna tehty niin, että käyty mun vanhempien luona syömässä ja meille tultu paketit avaamaan. Mutta tänä jouluna, kun lapsia neljä, niin haluan viettää joulun omassa kodissa!!! Mun vanhempani ja ainakin toinen veljistäni tulee myös. Eikä todellakaan mitenkään pakolla kokoonnuta!! Ihana viettää joulua isommalla porukalla!!


okki - 24.11.2008 - 11:21

Yhdessä päätetään ja ei oo pakkojouluja . Ei me kennekään mieliks suostuta omista joulusuunnitelmista tinkimään/luopumaan. Aika usein sitäpaitsi oltu pois kotoo joulu niinkuin tänäkin vuonna suunnataan kolmistaan lappiin. Välillä on ollut joulu omissa oloissa kotona.. ja onpa yks joulu mennyt niinkin, että oltiin tytön isän isovanhempien luona.


roihu - 24.11.2008 - 11:53

Monta vuotta kävimme jouluna sekä minun mummolassa, että mieheni mummolassa. JOuluaatto oli kai vuoden kiireisin päivä....kunnes minä laitoin stopin touhulle.
Nyt olemme olleet joulun kotosalla jo kahdeksatta vuotta, enkä vaihtaisi tätä kotijoulua mihinkään.
Vieraillaan sit muina päivinä äitini luona, yleensä joulupäivänä sisarusteni kanssa kokoonnutaan sinne syömään. Ja mummojeni luona pistäydyn sit yleensä joulun välipäivinä.


satu - 25.11.2008 - 11:01

Meillä on taas niin että molempien vanhemmat suorastaan vaatii että oltaisiin molempien luona ja saman verran tasapuolisesti.. ja ihanaa siellä molemmissa mummuloissa on ollakin...


äksy - 25.11.2008 - 12:06

Silloin, kun lapset olivat pieniä, olisin halunnut viettää joulua oman perheen kesken, koska se on minulle ollut kasvatuksessa saatu tapa. Kävi vain niin, ettei aoppi anatanut siihen mahdollisuutta, vaan aina sanoi ennen joula, että kumssako paikassa vietetään joulu, heillä vai meillä.Vaihoehtoa ei ollut.
Nykyään isomalla porukalla vietetään meillä, mutta joka joulu anoppi kerjää maanitteluja, että ei kai hänen takiaan tarvi sitä tai tätä, mutta jos sanoisi, että no ei sitten, niin siitä se poru synyisi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|