Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Lahjaideoita?

Mummeli - 14.11.2008 - 11:16

Siis mulla lapsenlapset 2v ja 4v pojat. Lastenhuone on kuin autohajottamo, joten riittänee nuo muovirojut. Mut mitä pelejä nykyään pelataan? Entäs dvd:t? Petet ja Cars:t on jo nähty...

Sit keksin, että hyödyllinen juttu olis vaikka kerätä "herkkukorin" tapaan kaikkea tarpeellista jollain teemalla. Esim. "Ensiapukori", jossa laastaria, käsidesiä, sakset, sidetarpeet, pillimehut pahimpaan huutoon...ym.

Lelukirjoja sun muuta on tarjolla oppaaksi, mutta mitä sanovat ns. asiantuntijat kokemuksellaan, eli te? Ideoita?

Suuret kiitokset!


VASTAUKSET:


Mummeli - 14.11.2008 - 11:18

Ja en siis aio ojentaa lapsille saksia ja laastaria joulupaketissa. Lyö nyt näköjään todella hutia...


Wera** - 14.11.2008 - 11:26

Palapelit on kivoja, tai mitkä tahansa sellaset koko perheen yhteiset pelit. Oisko jotku rakentelupalikat mitä? Vaatetta aina tarvii kasvavat lapset.

Mun mielestä joululahjoja hankittaessa kannattaa kysyä vanhemmilta mitä oikeesti tarvis. Mun poika sai viime vuonna paljon turhaa (ja oli sillon kuukauden ikänen!!). Nyt oon jo isovanhemmille vihjaillu mitä meillä oikeesti tarvitaan tai ois hankinnassa (lastenhuoneen sisustukseen ym. liittyen) että vältyttäs turhilta jutuilta. Koska mielelläänhän sitä annetaankin jotain hyödyllistä.


Miina - 14.11.2008 - 11:56

Vanhemmilta voisi kysyä suoraan, mitä tarvitaan.
Minusta on kiva saada oikeasti hyödyllisiä lahjoja. Oli ne sitten leluja lapsille, joita pitkään toivottu, tai sitten jotain vaatetta tms. jos jostain pulaa.

Esim. nuorimmainen täytti juuri 2v ja olin todella iloinen villahaalarista, jonka hän sai lahjaksi ja mukana vielä lahjan antajan kutomat villasukat. Sai lapsi myös paljon lelujakin, mutta ne oli pian selattu ja käyty läpi. Osasta ei oikein kiinnostunut ollenkaan (pehmot).

Joululahjaksi toivoisin esim. pulkat meidän tenaville.


Lallu - 14.11.2008 - 12:03

Kyllä sitä itse ainakin mieluummin kysyy vanhemmita, että mitä tarvitsee kuin että ostaisin jotain summassa.
Lähinnä tuntuu rahan tuhlaukselta ostaa jotain summassa
kun jos se kummityttö nyt ei sitä sitten tarvitsekkaan.

Meille kun on esikoinen tulossa niin kaikki kyselee että mitä vielä puuttuu. Mikä on mielestäni ihanasti tehty, etteivät mitään turhaa osta.


maikki - 14.11.2008 - 12:16

Voisitko tilata jonkun lehden heille?Ainakin 4v. on varmasti innostunut "lukemaan".Meillä ei ainakaan tällaiseen itseltä irtoa rahaa,mutta lapset pitäisivät varmasti ja pitkä ilo aina uuden lehden ilmestyessä


PS - 14.11.2008 - 13:38

Suosittelen myös lämpimästi kysymään vanhemmilta jos erityisesti toivovat jotain! Voithan vaikka sanoa, että mielellään et ostaisi esim autoja tms mitä jo löytyy!
Meillä anopilla on ikävä tapa sivuuttaa toiveet ja ostaa kaikenlaista täysin turhaa, mitä on sitten tosi kurja laittaa käyttämättömänä ja turhana esim kirppikselle.. Ostaa usein myös vaatteita kysymättä kokoa tai tarvetta, suurin osa aina liian pientä tai meillä epäkäytännöllistä (eläinten takia esim sametti/fleece on pannassa kun suorastaan imevät karvoja itseensä..).

Eli kysy ihmeessä Ja jos eivät osaa antaa vinkkejä niin esim tuo lehti-idea oli mielestäni tosi kiva!! Tai askartelu-tarvikkeita? Muovailu-vahaa yms hieman kehittävää ja opettavaista? Tuntuvat tuollaiset jutut unohtuvan nykyään kun ostetaan vaan lisää leluja yms..


Mummeli - 14.11.2008 - 21:26

Kyselyni poiki aika mahtavan idean!Täältähän se tuli!

Kiitos!


 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|