Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - JOULU


| Vastaa viestiin | JOULU |

Joulukorttien askartelijat...

Pokušaj - 20.11.2008 - 15:56

Laitan vielä tänne tämmösen pikku vihjeen. Tuolla alempana oli keskustelua siitä että kannattaa miettiä lähettääkö omatekoset kortit postissa...eli kuoret saattavat mennä rikki ja kortit likaantua, revetä ja koristeet irrota..?

Minä sain postilta ohjeen kun tein aikoinaan hääkutsuja sekä lähetettiin paksulla kartongilla kiitoskortit+hääkuvat..:

!Vinkkivinkki!
Pyytäkää leimaamaan kuorenne käsin! Sillon korttejanne ei lähetetä/pistetä leimakoneisiin pyörimään missä saattavat jopa ruttaantua/revetä pahimmassa tapausessa..(ja muste tahrii kun kortit jumahtaa koneeseen ja iitä revitään niistä siten irti..)

Eli tällanen teille askartelijoille käyttökelpoinen vinkki..


VASTAUKSET:


- 20.11.2008 - 16:00

oon saanut paljon itse tehtyjä kortteja. Ikinä ei oo mikään kortti tullut rikkinäisenä tai likasena perille. Eikä kukaan oo koskaan ilmoittanut, että mun tekemä kortti ois menny postissa huonoksi. Posti varmaan kiittää kaikkia niitä, jotka joulun alla pyytää käsin leimausta, uskoisin posteissa riittävän kiirettä muutenkin.


Pokušaj - 20.11.2008 - 17:44

hih...sä oot sit asiantuntija..kiitos kommentista.

Meillä nimittäin tapahtui niin että valokuvaamosta saadut kuvat lähetettiin postissa..olivat paksulla kartonkipohjalla ja semmosesta 15 satsista kaksi saajaa ilmoittivat että kuva on pilalla..kuori repeytyny nurkasta ja kuva puoliks ruttaantunu.

Laitoin sit postille korvaushakemuksen ja sain rahat kustannuksista..kuvista, kuorista, merkeistä ja pahoittelut asiasta. Kirjoittivat minulle että yleensä paksumpia kuoria ei käytetä leimauskoneessa..ja että vastaisuudessa pyydä ihmeessä postin henkilökuntaa leimaamaan kuoret käsin.

Olen nykyään pyytänyt ja mm. pääsiäisenä vein muutaman käsintehdyn kortin..meinasin tipauttaa ihan normaalisti mutta kysyivät ystävällisesti haluanko että leimaavat.

Jos haluaa ettei kortti käy leimasinkoneen lävitse niin voi tietenkin vähän ennakoida ettei vie viimeisenä ruuhkahetkenä..työntekijät laittavat ehkä nippusi sivuun ja leimaavat kun sopiva hetki. Kyllä luulen että postissa mielellään leimaavat jos jotain erityisiä härpäkkeitä/ulokkeita ym kun sitten joutuvat jälkikäteen korvaamaan.. Kaikki askarrellut kortit eivät tietenkään vaadi tällaista..ei kannata mennä liiallisuuksiin..

Olen myös tilannut postista "omakuvapostimerkkejä" ja sain silloin myös sähköpostina vinkkiä postilta että jos haluan että leima ei tuhri kauniita merkkejä niin pyydä leimaamaan käsin.

p.s. POSTI KIITTI MINUA KORVAUSHAKEMUKSEN LAATIMISESTA JA "PALAUTTEESTA" JA TEKEVÄT KAIKKENSA SAADAKSEEN POSTIN EHJÄNÄ PERILLE...


Jekku - 20.11.2008 - 20:41

Minä en ole oikein sisäistänyt tuota "omakuva" postimerkki-ideaa. Eihän sitä yleensä edes säilytetä, joten jos haluan persoonallisen "tarran" kuoreen, liimaan sen kyllä toisaalle, kuin leimauskoneen kulkuväylälle.


Pokušaj - 21.11.2008 - 00:47

Ihan positiivisen vinkin tahdoin antaa..
Kun kerran itse postista olen tällaisia ohjeistuksia saanut niin voihan niitä etiäpäinkin laittaa, eiks joo.

Me tehtiin taiteilijasiskoni maalaamasta kuvasta (minusta ja miehestäni sulhasena/morsiamena) kiitoskortteihin postimerkit ikään kuin pisteeksi ii´lle. Kyllä niitä sitten ihasteltiinkin.

Aattelin joskus teettää lapsosistani jonkun kivan postimerkin tulevaisuudessa esim. isovanhempien mieltä lämmittämään joulun alla...lasten omilla kätösillä tehtyjen korttien kuoriin ehkäpä.


posti - 21.11.2008 - 08:45

Siellä ei kyllä tosiaankaan ole aikaa ruveta kaikkia itse askarreltuja kortteja leimailemaan käsin. Kiirettä riittää muutenkin näin joulun alla. Ja kun suurin osa ihmisistä vielä postittaa kortit siinä punaisessa pussissa, joita ei avata postissa vaan lajittelukeskuksessa...


Nella - 21.11.2008 - 09:03

Kiitos hyvästä vinkistä Pokusaj, teen paljon kortteja ite ja onneksi ei ole mennyt rikki yhtään korttia postissa.


Pokušaj - 21.11.2008 - 12:31

kiitos myönteisestä kommentista Nella...

Soitin postin informaatiologistiikkaan viel kun alkoi arveluttaan et enhän vinkkaa väärin ja tee karhunpalvelusta..

Eli käsin leimaus on siis yksi postin palveluista. Jos eivät toimipisteessä itse leimaa niin lähettävät eteenpäin käsin leimattavaksi. Joulupostin viimeinen lähetyspäivä on 15.12 ja sanoivat että semmonen viikko ennen sitä jos jättää niin varmistaa ainakin että varmasti ehtivät kaikki käsin leimattavat leimailla.

Mukavaa joulun odotusta ja hyvää joulumieltä kaikille!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|