Perhekerho

SATUJA JA TARINOITA

Silla ja Salla jättiläishämähäkkien kaupungissa

Silla ja Salla olivat juuri menneet nukkumaan. Silla oli hyvin uupunut raskaasta koulupäivästä, mutta hän ei saanut unta. Hän näki, että pieni joukko pikkuhämähäkkejä kipitti hänen sänkynsä vierestä kohti muita huoneita. Hän näki myös seittiä huoneensa reunoissa. Ehkä äiti oli unohtanut imuroida siitä kohtaa, Silla ajatteli ja nukahti pian.

Kun Silla heräsi aamulla, nurkassa näkyvä seitti oli kasvanut! Seitin vieressä oli hämähäkkien munia. Silla ihmetteli, mistä ne olivat tulleet. Kuitenkaan aikaa ei ollut, koska Silla oli nukkunut liian pitkään.

Silla juoksi yläkerran rappuset alas, otti jääkaapista jogurtin ja hotkaisi sen. Sen jälkeen hän puki kouluvaatteensa ennätysajassa, otti pyöränsä ja alkoi pinkoa nopeaa vauhtia kohti kouluaan.

Salla oli jo koulussa, koska ei ollut nukkunut pommiin. Silla kertoi, että oli nähnyt illalla hämähäkkejä huoneessaan. Sama oli tapahtunut Sallalle. Myös kaikki koulun oppilaat ja opettajat kertoivat, että olivat nähneet saman tapahtuvan heidän kotonaan.

Silla ja Salla päättivät ottaa selvää siitä, mitä oli tapahtumassa. Koulun kellot soivat. Silla ja Salla juoksivat niin nopeasti kuin vain pääsivät luokkaan. Kesken tunnin heidän opettajansa pyörtyi, koska oli hyvin herkkä hämähäkeille. Opettaja oli nähnyt jättiläishämähäkin luokan katossa.

Silla kysyi: "Missä kohtaa se hämähäkki oli?"

Opettaja vastasi: " Tuolla lampun päällä."

"Niin kuin epäilinkin!" vastasi Silla. Salla ei ymmärtänyt.

"Hämähäkit tykkäävät kutoa seittiä juuri sellaisiin paikkoihin", Silla selitti Sallalle. "Mutta sitä en tiedä, miksi se oli jättiläishämähäkki...?"

Opettaja kertoi, että koulusta oli lähiaikoina kadonnut muutama oppilas. "He olivat hyvin….hyvin syötettyjä", opettaja sanoi.

"Niinpä tietenkin! Hämähäkki oli varmasti syönyt oppilaat", sanoi puhelias Silla.

"Mutta miten se voi olla totta?" kysyi opettaja.

"Me emme sitä tiedä, mutta otamme siitä selvää!" huusivat Silla ja Salla samaan aikaan.

"Koulu pitää sulkea, ettei enempää oppilaita syödä", opettaja sanoi.

Koulu suljettiin, kaikki olivat kotonaan, ja pelkäsivät, että hämähäkit söisivät heidät. Silla ja Salla eivät kuitenkaan pelänneet, sillä heillä oli voimia, joilla  he suojelisivat muita ja toisiaan.

Silla pysähtyi äkkiä. "Ei voi olla totta!" hän huusi.

"Ai mikä?" kysyi Salla.

"Tuo iso maaginen portti!" huusi Silla.

"Ohhoh! Tuollainen ei ihan tavallinen ole!" lisäsi Salla.

"Ei todellakaan", sanoi Silla kiukkuisella äänellä.

"No, mitä me tehdään tuolle portille?" Salla kysyi.

"No, hyppäämme siihen!" Silla huusi rohkeasti.

"O- okei", Salla sanoi hiljaa.

Silla ja Salla hyppäsivät portista sisään. Sitten tuli aivan pimeää. Sitten kaikki muuttui vihreäksi, sen jälkeen keltaiseksi, sen jälkeen punaiseksi, ja vihreäksi, viimein kaikki oli kuin tavallisesti, kuin kaupungissa, jossa he asuivat. Mutta… Mutta….. Eihän tämä voi olla sama paikka, jossa asumme, koska täällä ei ole ihmisiä!

Yhtäkkiä he huomasivat, etteivät olleetkaan olleet omassa kaupungissaan vaan hämähäkkikaupungissa. Kaikkialla oli verkkoja, kaikkialla myytiin hämähäkkijuttuja, kaikki oliot olivat hämähäkkejä!

"Mitä ihmettä?" ajatteli Salla.

"Ihmettelen tätä minäkin", sanoi Silla.

"Voi, olisipa tämä vain unta!" nyyhkytti Salla.

Mikä pahinta, hämähäkit olivat kolme kertaa tyttöjen kokoisia! Niillä oli myös ihmisten vaatteita! Silla ja Salla yrittivät olla välittämättä siitä, että hämähäkit olivat outoja. Kuitenkaan se ei helposti onnistunut. "Katso nyt tuotakin!" hihitti Salla.

Hämähäkki, jolle Salla oli nauranut, oli vanha mummohämähäkki, jolla oli yllään hattu, viitta ja kengät. Hämähäkki katsoi kiukkuisesti Sallaa.

"Anteeksi..." sanoi Salla hieman pelokkaalla äänellä.

Eräs hämähäkkipoliisi näki tytöt ja kauhistui! "Hälytys, hälytys! Tunkeilijoita hämähäkkikaupungissa!" huusi poliisihämähäkki puhelimeensa.

Silla ja Salla napattiin ja vietiin kuulusteltaviksi.

"Mitä te teette täällä, ette kai ole vakoojia?" kysyi poliisimestarihämähäkki.

"Emme me ole vakoojia. Tulimme tänne, koska näimme tämän portin", sanoivat Silla ja Salla.

"Emme usko teitä! Olette varmasti vakoojia!" huusi hämähäkki.

"Minä kerron koko jutun alusta asti", sanoi Silla toiveikkaalla äänellä. "Vähän aikaa sitten hämähäkit ovat tulleet asumaan luoksemme, tai siis… ne ovat pesineet koteihimme ja olemme nähneet jättihämähäkkejä myös."

"Vai niin" sanoi poliisimestari. "Olemme valloittamassa koko universumia! Aloitamme teidän kaupungistanne, ja etenemme hitaasti mutta varmasti koko maailman valtiaiksi. Teemme myös teistä ihmisistä hämähäkkien orjia! Hahahahaa! Ette voi sille yhtään mitään!"

"Voimmepas!" Salla huusi. Silla ja Salla taikoivat hämähäkkien päälle kirouksen, joka esti heitä liikkumasta puolen tunnin ajan. "Nyt lähdetään kukistamaan muita hämähäkkejä! Aikaa ei ole paljon!" Silla huusi.

Silla ja Salla taikoivat minkä ehtivät pahoja hämähäkkejä vastaan. Lopulta he voittivat. "Teen vielä yhden loitsun, jota ei voi purkaa", sanoi Salla. "Muutan hämähäkit jäätelöksi!"

"Okei. Sopiihan se, mutta älä tee minttujäätelöä, en pidä siitä", Silla sanoi.

"Selvä", Salla sanoi.

Silla ja Salla söivät vatsansa täyteen jäätelöä.

"Sulatan loput jäätelöt mudaksi", Salla kertoi.

"Selvä!" vastasi Silla.

Salla sulatti jäätelön ja Silla otti päiväunet. Kun Silla ja Salla heräsivät, he muistivat, että heidän kaupungissaan oli vielä hämähäkkejä.

"Voi kurjuus", sanoi Salla.

"Meidän pitää mennä takaisin ja kukistaa vielä ne muut hämähäkit!" Silla huusi.

Silla ja Salla lähtivät portille. He hyppäsivät portista takaisin omaan maailmaansa.

"Ei voi olla totta!" Silla ja Salla huusivat suut auki.

"Heippa tyttöset! Hyvä kun menitte turvaan. Me kukistimme aikuisvoimin kaikki hämähäkit kaupungista",  Sillan äiti sanoi.

"Niin kukistimmekin", sanoi Sallan äiti.

"Nyt pidetään kunnon juhlat!" Sallan äiti sanoi.

"Se sopii hyvin, kaverini", Sillan äiti sanoi.

Silla, Salla, heidän äitinsä, ja kaikki muut kaupungissa asuvat juhlivat hämähäkkien häviötä.

"Hyvä, että he eivät ole tajunneet, mitä voimia meillä on", kuiskasi Salla Sillalle.

"Niin on", vastasi Silla. "Mutta nyt syödään!" huusivat molemmat yhtä aikaa.

Silla ja Salla odottavat jälleen uusia seikkailuja!


Takaisin: Satuja ja tarinoita