Onnittele e-kortilla
 ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

WWW-PALVELUHAKEMISTO 

<< Etusivulle

<< Koti & keittiö | Etusivulle
Koti, keittiö, ruoka, sisutus


lastenhuone koululaiselle
-
PINKKIÄ, PLIIS!

- NÄIN SISUSTETTIIN OMA HUONE
KOULUNSA ALOITTAVALLE TYTÖLLE
-

Aikaisemmin perheen vauvan makuuhuoneena ja sekalaisen tavaran varastona toiminut pieni huone muutettiin syksyllä koulunsa aloittavan tytön huoneeksi. Tavoitteena oli sekä äidin että tyttären silmää miellyttävä toimiva ja viihtyisä kokonaisuus mielellään myös melko pienellä budjetilla. Liikkeelle lähdettiin väreistä ja hankintalistasta.

-

.

TIIVIS TOIVOMUSLISTA

Huoneen tuleva asukas ei suunnitteluvaiheessa osannut esittää muita toivomuksia, kuin että huoneeseen saisi hänen mielivärejään eli fuksian, liilan ja vaaleanpunaisen eri sävyjä. Myös "prinsessakatos" sängyn päälle olisi kuulemma ollut kiva yllätys.

Katosta harkittiin, mutta huoneen pienuuden ja pitkulaisen mallin vuoksi tästä ideasta kuitenkin luovuttiin. Ripaus prinsessatyyliä huoneeseen kuitenkin saatiin kiehkurakuvioisilla, kiiltäväpintaisilla lenkkiverhoilla sekä aikaisemmin joululahjaksi saadulla seinäkellolla.

Myös ajatus valkoisten seinien maalaamisesta osittain vaaleanpunaiseksi sai perheen äidin sormet syyhyämään, mutta seiniä jo ennestään kiertävän sievän boordin säilyttäminen vei lopulta voiton suunnitelmissa. Väriä päätettiin saada muilla keinoilla.

Koska sänky - äidin vanha - ja monet muut tavarat löytyivät jo valmiina varastosta tai muusta käytöstä, hankintalistasta muodostui lopulta yllättävän lyhyt. Jäljelle jäi lähinnä kokonaisuuteen sopivan kirjoituspöydän, pikkutavaroiden sekä sisustustekstiilien löytäminen.
.

.

TOIMIVA TYÖPISTE

Sopiva kirjoituspöytä löytyi sattumalta huonekaluliikkeen poistonurkasta pilkkahintaan. Pienikokoinen kirjoituspöytä olikin ihanteellinen valinta pieneen huoneeseen, mutta sen käyttäminen samalla myös tietokonepöydäksi osoittautui hieman hankalaksi. Onneksi viereen jäi tilaa juuri ja juuri sen verran, että apupöydäksi mahtui pieni tarjoiluvaunu. Siihen saatiin mahtumaan osa laitteistosta ja lisäksi maalattuja pajukoreja tavaroiden säilytystä varten. Tarpeen tullen myös näppäimistö ja hiiri voidaan siirtää sivuun apupöydälle, jolloin saadaan lisää pöytätilaa.

Tilaa kirjoille ja kirjoittamiselle varattiin vasenkätiselle tytölle  tietysti pöydän vasemmalle puolelle. Kirjoitusalustaksi valittiin sävyihin sopiva muovitabletti. Pöydän oikealle puolelle, kaapiston reunaan, on kiinnitetty siirrettäviä irtohyllyjä lehtiä, kirjoja ja tavaroita varten.
.

.

HUONE, JOSSA VIIHDYTÄÄN

Vuodetekstiilit patjaa lukuun ottamatta tilattiin sävy sävyyn postimyynnistä. Nettikuvassa hieman räikeän oloinen  fleecepäiväpeite osoittautui onneksi juuri toivotun syvän fuksian sävyiseksi, ja peite toi vaaleaan huoneeseen sinne kaivattua piristävää hehkua. Raikkaat ruututyynyt täydentävät mukavasti kokonaisuutta.

Sängylle on mukava istahtaa leikkimään sisarusten tai kavereiden kanssa, ja se toimii pienessä huoneessa myös sohvana. Tietokonepelejä pelattaessa haetaan kaverille toinen tuoli keittiöstä.

Koska huoneessa olevat kaksi kaappia olivat jo lähes ääriään myöten täynnä, tarvittiin myös lisää säilytystilaa. Tyyliin sopiva lipasto on jo tilauksessa, ja samalla saadaan paikka cd-soittimelle. Ja sitten ei muuta kuin ovi kiinni, musiikki soimaan ja kavereiden kanssa omasta rauhasta nauttimaan!

.

<< Koti & keittiö | Etusivulle

.

.

 .

| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute |

Web
Analytics Made Easy - StatCounter