Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Hampaat ja niihin kuuluvat oireet

Jenny - 10.10.2009 - 16:46

Heips kukkuu rakkaat kanssa sisaret!

Pojalleni nyt taitaa tulla alas ainakin kaksi hammasta yhtäaikaa. Neljä kohoamaan löysin, mutta alimmat etuhampaat ovat eniten koholla. Hammasta ei siis vielä näy, mutta jotain sieltä puskee kyllä läpi Mutta mitkä oireet nyt sitten voipi laittaa niiden piikkiin? Kun äsken töräytti pierun, joka sai aikaan vaippaan tosi löysää kakkaa, mutta ei kuitenkaan ripulia ollut (ei imeytynyt vaippaan). Nenä hiukan tuhisee, mutta räkää ei valu.. Elikkäs hampaita vaiko tulossa pipiksi. Ikää on siis viikkoa vajaa 7kk, yhtään hampia ei vielä ole. Ruoka maistuu jollakin tavalla, ja maitoa menee reippaasti. Kuumetta en ole mitannut, mutta en usko olevan enempää kuin max. 37.5-9 (käsituntuma harjaantunut jo niin paljon, etten usko enempää ainakaan olevan). Pirteä on ja leikkii. Nukkuu, eikä edes kovasti kiukuttele. Mainittakoon vielä että viime viikolla lämpöili yhtenä päivänä pepusta mitattuna siis 38asti, mutta ei yhtään yli... Pistin silloin hampaiden piikkiin, kun kohoamat löytyivät suusta


VASTAUKSET:


No - 10.10.2009 - 18:30

nuo on kaikkilla aika yksilöllisiä noi hampaiden oireet.
Meillä tyttö oli kiukkuinen melkein viikon, äidin sylivauva ja kun se kamala räkätauti puhkesi niin tarkastin suun ja pilkotti jo kaksi hampaan alkua.
Ja aika kovasti on kaikella mahdollisella tavalla oireillut muitakin hampaitaan.

Flunssa voi hyvinkin iskeä siinä vaiheessa kun ikenet on vähänkin auki ja silloin saattaa tarttua helpommin myös vatsataudit ym.
Siitä se sanontakin että "hampaista flunssaa tms"


Hensku - 10.10.2009 - 18:53

Meillä kans iseamman päivän kiukku ja kakka monta kertaa päivässä ku yleensä ei tule edes päivittäin. Neuvolantäti sanoi et lääkärit ei oikeen meinaa uskoa mut monta kertaa se on huomattu et hampaat voi aiheuttaa vaikka mitä oireita just esim. nuhaa ja ripulia.


Räpy - 10.10.2009 - 20:04

Meillä pojalla hampaat aiheuttivat pulauttelua. Poskihampaiden tulo (4 kerralla) nosti kuumeen ja posket olivat punaiset. Kiukkua ei meillä onneksi ollut.


Minä 77 - 11.10.2009 - 09:32

Meillä kuolataan niin, et paita ihan märkä. Ylähampaat tulossa ja esillä jo osin.Ripulia ja nenän tuhinaa/vuotoa oli ja sitten tuli kurkunpääntulehdus. Kaikki mahdollinen samalla kertaa


Höpsiäinen - 11.10.2009 - 10:19

Täällä puhkesi eka hammas. Viikkoa vajaa 5kk. Neiti alkanut öisin heräilemään ja höpöttelemään oikein urakalla. Kakannut useammin (kun muuten kakannut tosi harvoin). Ja tukkoinen/nuhainen on ollut nyt. Sormella kaluaa ikeniä ja kaikki muukin menee suuhun ja kuola valuu.


mimmu88 - 11.10.2009 - 13:13

meillä on hampaiden tulo aiheuttanut:
-ripulin
-puklaamisen
-lämmön/kuumeen
-syömättömyys
-hirvee kuolaamnine ja koluminen kaikkeen
-nenän tukkoisuus ja räkäsyys
-ja hirvee kiukkuuminen/kitinä myös öisin.


Jenny - 11.10.2009 - 14:24

Kiitoksia <3 Hampaat ne siellä siis kiukuttelee... Tai noh, tiesinhän minä sen kun ne alut näkyy ja pullottaa ikenien alla. Mutta kaikki oireet kuuluvat siis vain tähän prosessiin, eikä siis luultavamminkaan olla tulossa kipeiksi.
Nyt toivomaan että pian sieltä läpi tulisivat. Kauankohan tähän voipi mennä? (varmaan tietenkin riippuu ihan lapsosesta, mutta kiva kuulla kokemuksia )

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|