Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

korvike !!!

imetyksen rinnalla - 10.10.2009 - 13:37

Minulla on ruvennut maidonmäärä pienenemään joten kysyisinkin vinkkejä kuinka annan lisäksi korviketta???
Imetyksen perään korvikkeen anto ei onnistu, sillä silloin vauva ei huoli pulloa, imisi vain tyhjää rintaa ja kiukuttelee
paljon korviketta tulisi antaa??
olisiko hyvä tissi ja sitten korvike ja seuraavaksi tissi???
jotenkin vaan hirmu hankalaa...


VASTAUKSET:


Jeti - 10.10.2009 - 13:59

Jos aikoo jatkaa imetystä, tulisi antaa ensin tissiä, sitten pullosta niin paljon kuin juo (eli on jäänyt nälkää).

Tiedäthän, että on olemassa tiheän imun kausia, jolloin vauva on rinnalla tiuhaan ja voi tuntua, ettei maito riitä? Maidontuotanto kasvaa, kun imettää, eli nämä kaudet menevät normaalisti ohi n. viikossa.

Lue lisää: imetystukilista.net


Jeti lisää - 10.10.2009 - 14:04

Niin, ja maidon voi antaa hörpyttämällä mukista, jos se menee niin alas. Sen ei pitäisi sotkea imetystäkään, jotkut kun niin innostuvat tuosta pullosta.. Mutta tästäkin on enemmän imetystukilistan sivuilla.


Neppari - 10.10.2009 - 15:01

pääsääntöisesti annan korvikkeen aina tissin jälkeen, mutta n. pari kertaa viikossa, illalla poju kieltäytyy tissistä, alkaa huutaa naama punaisena ja kääntää pään pois, eli pakko antaa pulloa silloin.. Ilmeisesti syynä rintaraivariin on että hän on liian väsynyt ja nälkäinen ja tietää että on olemassa myös pullo, josta maitoa tulee vauhdilla ja paljon..!
Meillä imetys sujuu parhaiten aamulla ja aamupäivällä, kun tissit on täynnä maitoa yön jälkeen, iltapäivällä ja illalla annamme lisäksi korviketta kun on muutenkin vauvan "tankkausaika".
Joskus hermostun kun poju saa rintaraivarin, eikä suostu imemään vaikka vaihdan imetysasentoa tms.. mutta eihän se ole vauvan vika jos on oppiut saamaan myös pullosta ja muutenkin jos on toinen on väsynyt ja nälkäinen..
Toisaalta eikös täysimetetyillä vauvoillakin ole rintaraivareita/tissilakkoja?

Itse yrittäisin ensin ilman korviketta, mutta jos vauva tuntuu jäävän nälkäiseksi niin kai sitä korviketta on hyvä antaa lisäksi.
Alkoholiton olut on mulla auttanut , olen ottanut 2-3 tölkkiä viikossa, yhden tölkin keskipäivällä, niin illalla on ollut enemmän maitoa.


Toinen toiveissa - 10.10.2009 - 16:46

Joo, rintaraivareita on täysimetyksvauvoillakin. Mun tytöllä (nyt 5 kk) on ollut jo pari lyhyehköä kautta, jolloin ei tissi kelvannut. Piti useamman kerran yrittää ja lisäksi houkutella tutilla yms. ennen kuin alkoi imemään, mutta kyllä se lopulta aina onnistui. Siinä pitää vaan ite pysyä rauhallisena vaikka oikeasti raivostuttaa Ja odottaa, että toisella on oikeasti nälkä!

Mulla tuntui myös yhdessä välissä, että maitoa ei ole tarpeeksi, mut sitten jonkun viikon päästä alkoi rinnat olemaan taas täynnä maitoa. Eli vaikka itsestä tuntuu, ettei maito riitä, ei välttämättä tarkoita maidon riittämättömyyttä. Mutta meillä ei vauva siis ollut nälkäinen, vaikka musta tuntui, ettei se saa tarpeeksi maitoa.


Vastakysymyksiä - 11.10.2009 - 01:04

Minkäikäisestä vauvasta on kyse?
Miten hän on kasvanut?
Mistä päättelet maitomäärän olevan vähenemässä?
Onko sulla kuukautiset alkaneet tai tuntuuko, että voisivat olla alkamassa?

Jos vauva kasvaa normaalisti, niin hän saa riittävästi maitoa, käyttäytyipä hän rinnalla miten tahansa Joskus maito voi olla tiukassa (oletettujen) kuukautisten ja/tai ovulaation aikaan. Monilla on tuossa tilanteessa auttanut kalsiumlisän nauttiminen. Ja sitten todellakin, vauvalla saattaa olla tiheän imun kausi meneillään, jolloin hän varmistelee, että maitoa jatkossakin tulee juuri sopiva määrä.

Voit halutessasi soittaa myös Imetystukipuhelimeen ja jutella asiasta koulutetun tukiäidin kanssa: 041 528 5582. Päivystysajat ovat netissä osoitteessa http://www.imetys.fi/imetystukipuhelin/

Tsemppiä


Piki78 - 11.10.2009 - 10:39

Täällä taisteltu saman asian kanssa ja nyt en saa vauvaa rinnalle kuin öisin ja aamuisin, muuten ei onnistu sitten millään. Meillä ei onnistunut tuo ensin tissiä ja sitten pulloa yhdessä välissä, mutta toisinpäin se sujui hyvin eli annoin ensin pulloa ja sitten vauva suostui vasta imemään tissiä Kaikki ei aina mene niin kuin ohjeissa. Kyselinkin silloin täältä vinkkejä ja päätin vaan kokeilla tehdä päinvastoin kuin neuvotaan- meillä toimi Tsemppiä!


ap - 11.10.2009 - 15:53

painoa kuukaudessa ei likalle ole tullut yhtään ja ikää 4 kuukautta
kuukautiset eivät ole alkaneet, eikä tunnu siltä


Jaanuska - 11.10.2009 - 18:00

Maidontulo lisääntyy imemällä
Korvike vähentää sitä..
Tyhjät tissit ei välttämättä ole tyhjät
Muista nuo tiheän imun kaudet
Lypsä maitoa - etenkin yöllä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|