Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

1v pväunista

hohhoijjaa - 09.10.2009 - 14:23

Meillä siirrytty nyt yksiin pväuniin ja samalla nää pväunet on vähentyneet et nukkuu vain 1.20min niitä unia ja sit illan kärttynen ku mikä. En palaa enää 2 uniin koska se vaikutti paljon yöunille saantiin jne... Alkaakohan lapsi tottuu yksiin uniin ja alkaa nukkuu pidempiä pväunia. Yöunet ovat 10h mikä tuntuu minusta vuorokaudessa tosi vähältä kun siihen lisää vajaa 1.5h pväunet. 3v velikii nukkuu vuorokaudessa enemmän.


VASTAUKSET:


tuikku - 09.10.2009 - 14:44

Meidän poika on nyt 1v 6kk ja jo pidemmän aikaa meillä on ollut rytmi se, että yleensä nukutaan 9h yössä ja sitten 2 h päikkäreitä (yhdet päikkärit). Suunnilleen samassa siis kokonaisunimäärä, kun teillä.

Kyllä minusta välillä tuntuu, että poika herää varsinkin aamulla kesken unien, mutta jos uni ei enää tule, niin minkäs teet.

Pikkuisen on alkanut viimeaikoina tuntua, että unet ovat vähän lisääntyneet. Välillä päikkärit saattavat olla pidemmät ja joskus taas yöunta voi tulla "jopa" 10 tuntia.

Mä kuvittelin joskus, että tällaiset pienet nukkuu 10-12 tuntia yössä, mutta väärinpä luulin


hmm - 09.10.2009 - 14:54

Meil tytöltä oli myös jätettävä toiset päikkärit 1v pois, kun ilta muutoin venyi tosi pitkälle. Hankalaa oli aluksi, kun juuri ekat päikkärit oli lyhyemmät ja iltapäiväl olis nukkunu pidempään. Pikkuhiljaa rytmi kuitenkin muuttui ja nukkuu nykyään 1v3kk 1,5-2h päikkärit. Yöunet 10h.

Tuntuu tuo unentarve tosiaan välillä vaihtelevan, mutta onneksi olemme päässeet useista 10 min torkuista jo näin hienoon rytmiin!


Pisamatar - 09.10.2009 - 14:56

Meillä vielä kahdet unet yön lisäksi eli yöunet 20-07, aamu-unet 9-10 ja iltapäiväunet 14-15.30. Nuo siis noin kellonaikoja. Tyttö jo pienenä tarvitsi paljon unta enkä ole nähnyt syytä siirtyä yksiin päiväuniin "väkisin". Uskoisin, että nämä uniasiat ovat myös niitä lapsikohtaisia eli todella yksilöllisiä! Ratkaisevaa lienee vireystila, siitä voi päätellä onko unta tarpeeksi vaiko eikö.


Niisku - 09.10.2009 - 16:03

Meillä pohditaan juuri tätä 1v lapsen päikkäripolitiikkaa . Vielä olemme menneet kaksilla unilla, kun yksillä ei päivä mene läpi. Viime viikkoina tuo iltapäivän hereillä oloaika on tuntunut venyvän koko ajan ja siten toisten päikkäreiden alkamisaika siirtyy koko ajan myöhemmäksi. Tänäänkin poika kävi toisille päikkäreille vasta noin 15.30. Sitten iltaunille menokin siirtyy myöhemmäksi.

Meidän poika siis tarvitsisi enemmät kuin yhdet, mutta vähemmät kuin kahdet päikkärit . Voi kääks .

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|