Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Vauvan pukeminen vaunuihin

Piki78 - 09.10.2009 - 10:08

Siis voi kääk! Nyt kaikki vinkit ovat tervetulleita. Eli meillä on PALJON pulautteleva vauva ja hän saattaa pulautella kesken unien, joten pakko nukuttaa aina kyljellään. Nyt kuitenkin ilmojen viiletessä on todella hankalaa pukea vauvaa, sillä tuntuu, että toppauksia on niin plajon, että kädet jää huonosti tai pää keikkuu ilmassa Miten te, joilla on sama ongelma(Tai haaste ) olette ratkaisseet asian? Mietin, että voisi kokeilla mukuupussia, jonne laittaisi vain sisävaatteet ja villavaatteet alle, niin olisi sitten vauvan vapaampi olla. Mutta onko myös muita vaihtoehtoja? Pää lyö ihan tyhjää


VASTAUKSET:


K - 09.10.2009 - 10:27

Mie nukutan aina makuupussissa sisävaatteissa. Mun mielestä se on helpompaa... Kun siis meillä tyttö yleensä nukahtaa syliin syötön jälkeen, niin on huomattavasti iismpää vaan pistää pipo päähän ja tumput käteen ja sit koko lapsi makuupussin sisään, kuin alkaa pukea nukkuvaan lasta haalariin. Tietty sitten kun pakkaset tulee, pitää varmaan laittaa vielä haalarikin, mutta toistaiseksi on tarennut näin oikein hienosti. Ja sen makuupussipaketin voi sitten sijoittaa vaunuihin parhaaksi katsomaansa asemiin. Harso vielä pään alle, niin ei mene makuupussi pukliin.


Höpsiäinen - 09.10.2009 - 11:07

Meillä on tuo äp:n vanuhaalari ja alla yhden kerroksen sisävaatetus. Niin ja päässä on ollut tuo ohut kypärälakki + vanuhaalarin huppu. Tumppuja ei kun haalaris on ne kääntöjutut. Villasukat.Päälle olen laittanut fleecepeiton.

Tyttö tykähtynyt tuohon vanuhaalariin kovasti. Siinä nukahtaa jotenkin heti, kun sen päälle saa ja se on mielestäni hyvä vaunuissa, kun on sellainen mukautuva materiaali. Ei siis liian paksu. Ja kyljelleen laitan minäkin nukkumaan. Oon koittanut myös fleecehaalaria ohkasta, mut tyttö saa kovan hepulin, kun sitä koitan laittaa (ei aina ymmärrä näitä vauvojen aivoituksia ).

Päätin myös tuohon makuupussiin siirtyä kun kylmenee. Nyt tuntuu meillä se vielä liialta.. tyttö hikinen herätessään.


----- - 09.10.2009 - 12:12

anteeksi, ei liity aloitukseen, mutta miten saatte nukutettua vauvan kyljelleen? Meillä neiti kääntyy heti selälleen..


o - 09.10.2009 - 13:17

-----: laitappa vauvan selän taaksen joku tuki, esim. peitto, tyyny, lakana rullattuna...


----- - 09.10.2009 - 13:38

tota mietin, mutta liian kirjaimellisesti otin neuvolatädin jutut. Hän sanoi, ettei sängyssä saa olla mitään ylimääräistä, vain peitto ja vauva.


K - 09.10.2009 - 14:24

Mie laitan sen peiton poikittain vavan päälle ja rullaan yli jäävän osan selän taa. Sit ei oo muuta ku peitto. Tai sit selkä nojaamaan pinniksen / vaunun reunaan.


Piki78 - 09.10.2009 - 16:28

Meillä kans peitolla tuettu kyljelleen pinnikseen Kokeilin makuupussia ja typyllä oli vaan sisävaatteet, villasukat, hattu ja tumput ja hyvin tarkeni! Oli ihan lämpöinen ja uni maittoi hyvin kun ei ollut niin ahdasta


Meea - 10.10.2009 - 19:11

Hassua ku teijän muksut pärjää sisävaatteilla makuupussissa. Meillä ei sitten mitenkää päin..

Täällä partsilla nukkuessa ilman lämpötila mittarissa on noin.3-7 astetta(voi heittää parilla asteella puolee ja toisee)! Meillä poitsulla päässä sisävaatteet, välikausihaalari, villasukat, käsissä ohuet villahanskat ja paksummat välikausihanskat. Poitsu makuupussissa ja sitten jalkasuojus(vai mikä sen nimi nyt onkaa) on siinä päällä ja harso kuomun edessä. Tietty hattu vielä päässä.
Aurino jos paistaa suoraa partsille ja mittarissa yli kymmenen astetta ni sit en kyl laita välikausihaalaria.

Oonki miettiny et miten me pärjätään talvella..
Poitsu kuiteski ihan lämmin mut ei kuuma eikä hikinen kun otan sen vaunuista sisälle. Muutaman kerran oon laitatnu vähemmän vaatetta päälle ja sitten kun olen käynyt kokeilemassa makuupussin sisältä onko kuuman tuntunen ni ei oo ollu ja sit on saanu lisätä peiton päälle.


Sanna - 12.10.2009 - 11:02

Meillä tyttö 3 kk. Päälle oon pukenut sisävaatteiden lisäksi vanupuvun jossa käännettävät käden- ja jalansuut, kypärämyssyn ja pipon ja laittanut äitiyspakkauksen makuupussiin ja vaunuihin. Vaunut kun ovat suojaisat tuulelta. Tyttö ollut lämpöinen myös käsistä ja jaloista, kun oon lenkin jälkeen nostanut vaunuista. Näin ollaan siis meillä pärjätty. Kun tulee kylmempää, lisään yhden vaatekerran ja tietty tilanteen mukaan mennään...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|