Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

riittäminen???

maidon - 09.10.2009 - 09:35

meillä ei tullut nyt yhtään painoa kuukaudessa lisää...
nyt koetinkin lypsää maitoa, mutta en saanut lypsettyä kuin muutaman tipan
onko maitoni siis loppumassa???
neuvolassa käskettiin vain ottamaan soseet maidon rinnalle
ikää 4kk


VASTAUKSET:


** - 09.10.2009 - 10:08

Muista, että vauva on tehokkaampi imijä kuin yksikään pumppu. Eli sitä maitoa voi olla, vaikka lypsämällä ei juuri mitään tulisi.

Tuo on tosiaan nykysuositus, että tuossa iässä otetaan mieluummin kiinteät kuin korvike käyttöön. Eli menisin neuvolan ohjeiden mukaan. Tietysti jos vauva on tyytymätön rinnalla olon jälkeenkin, niin harkitsisin korvikkeiden mukaan ottoa. Olethan muistanut juoda tarpeeksi? Jos itse pääsee kuivahtamaan, se vaikuttaa maidon tuotantoon. Tsemppiä!


marja - 09.10.2009 - 10:34

Mä en saanut ikinä pumpattua juuri mitään vaikka vauva sai ihan hyvin maitoa. Aloitettiin kiinteiden harjoittelu 4,5 kk iässä, koska painopituussuhde meni miinuksen puolelle. Nyt tyttö 6,5 ja kiinteitä menee reilusti ja imetän 4-5 krt lisäksi päivässä. Korviketta ei olla annettu muuten kun kasvissoseisiin lisäämällä.l


äippä - 09.10.2009 - 11:37

vauva tosiaan tehokkaampi ja saa myös herumisrefleksin käyntiin jota en itse saa. Mutta mulla ainakin maidon määrään vaikuttaa suoraan liikunta,ruoka ja juoma.Siksi vahdin itseäni että juon 1,5l päivässä. Vettä,tuoremehua maitoa.
Mutta ota soseet rinnalle.Niin meilläkin tehtiin.
Keität perunan, laitat sauvosekoittimella ihan hienoksi ja heität maitoa joukkoon.Jos et ole omaa tallettanu pakkaseen niin tuttelia ym sitten. Niin että ihan juoksevaa. Siis extra löysää, ihan kuin maitoa olisi paksuudeltaan. Siitä sitten annat alkuun 5 teelusikalista ja sitten nostat. Saa tukevampaa ja maitoa.Kyllä se siitä paino nousee ja itse saat lopettaa stressaamisen ja sen myötä maidon tulo helpottuu. ja 5kk iässä voi nykyään aloittaa jo vellit


tuikku - 09.10.2009 - 12:17

Tuossa vaiheessa rintaruokittujen painokehitys tyypillisesti notkahtaa. meille sanottiin 5 kk neuvolassa, että voisi aloitella vähitellen kiinteitä, kun painoa oli tullut pikkuisen vähempi. Seuraavalla kerralla kysyin asiaa vielä lääkäriltä. Hän totesi, että ihan tyypillinen rintaruokittujen lasten painokäyrä oli. Me ei vielä 5 kk iässä vielä kiinteitä edes varsinaisesti aloitettu. Muutaman kerran syötiin lusikka-kaksi perunaa, mutta silti 6 kk neuvolassa paino oli taas noussut enempi. Eli painonnousu voi myös vaihdella kuukaudesta toiseen.

Kuten edelliset laittoivat, ei minunkaan kokemukseni mukaan pumpattaessa saatava maitomäärä kerro mitään todellisesta maidon tuotannosta. Alussa minullakin tuli pumppaamalla maitoa helposti. Sen jälkeen ei, mutta käytännössä poika oli täysimetyksellä 6 kk asti ja imetys loppui, kun hän oli 1v 3kk. Ja hyvin on kasvettu.

Rintamaidossa on muuten enempi energiaa, kuin esim. perunassa. Jos vauvasi vaikuttaa tyytyväiseltä, niin todennäköisesti hän saa riittävästi maitoa. Toki voit aloittaa kiinteitä vähitellen antamaan, mutta jos mietit vielä kiinteiden aloittamista, niin mä luottaisin vauvan tyytyväisyyteen/tyytymättämyyteen riittävän ravinnonsaannin ensisijaisena mittarina.

Lisää keskustelua tuon ikäisten painonkehityksestä on esim.
http://maitolaituri.imetys.fi/viewtopic.php?t=3149&sid=0b93e7e9939470fb1cf986b83e93fccb

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|