Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Vauvasta/lapsesta riippuvaisia äitejä?

akka - 08.10.2009 - 15:27

Rohkeneeko kukaan tunnustaa olevansa itse riippuvainen lapsestaan, ettei voi isompaakaan lasta jättää isänsä hoitoon vaan äidin pitää olla koko ajan vieressä?
Monissa keskusteluissa on vaikuttanut siltä, että joillekin naisille äitiys on niin terkeä rooli ja olennainen osa naiseutta, että siitä pidetään sitten kynsin ja hampain kiinni lapsen kustannuksella.
Tarkoitan esimerkiksi sitä, että 'lapsi ei suostu jäämään kerhoon/päivähoitoon' silloin kun äiti häntä sine vie, tai äidin pitää niin tarmokkaasti nukuttaa lastaan, että on sitten itse kovin uupunut. Kaikkein selvimmin äidin riippuvuuden lapsesta huomaa mielestäni sellasissa tapauksissa, joissa lapsi tai pienikin vauva käyttäytyy aivan eri tavalla äitinsä kansas vaikkapa nukkumaan mennessään kuin muiden kanssa.


VASTAUKSET:


en nyt - 08.10.2009 - 15:58

oikeen ymmärrä tuota sun tekstiäs kokonaan. Tottakai olen riippuvainen lapsestani, aina tuntuu yhtä pahalta viedä esim. hoitoon, mutta kun se on vaan pakko. Isälle jätän mielellään hoitoon kun tiedän että on 100 % luotettava hoitaja...


akka - 08.10.2009 - 16:23

Ilmaisinko itseni epäselvästi?
Tarkoitin sitä, että ovatko äiti ja vauva niin tolkuttoman tiiviisti yhdessä äidin vaiko lapsen näennäisen tarpeen eli pikemminkin riippuvuuden vuoksi.

Eli esimerkikdi onko äiti vauvan sängyn vieressä nukuttamassa 3 tuntia illassa siksi, että äiti tarvitsee lapsensa läheisyyttä ollakseen riittävän pätevä äiti, vaikka vauva nukahtaisi isäntä hoidossa tuossa tuokiossa?


- 08.10.2009 - 16:26

ymmärrän kysymyksen. Nää on näitä tapauksia, kun "meidän vauva ei osaa/suostu juomaan pullosta" (varmasti osaa, kun vaan jaksaa opettaa), "meidän lapsi ei mene nukkumaan kuin äidin kanssa" (varmasti menee, kun vaan laitetaan), "meidän lapsi ei suostu jäämään hoitoon" (varmasti suostuu,kun jätetään ja luotettava ja hyvä hoitaja, joka osaa hoitaa erotilanteen oikein)...jnejne...
Jotkut äidit haluavat tehdä itsestään korvaamattomia ja tekevät lapsesta riippuvaisen itsestään. Fakta vaan on se, että kukaan ei ole korvaamaton.
Itse lastenhoitajana näen näitä tapauksia liian usein. Äiti tekee hoitoonjäämisestä ja kaikesta olemisesta hankalaa. Mutta kun lapsi jää hoitoon, itku loppuu ja käytös on ihan erilaista kuin äidin kanssa ja hyvin menee


marikaJ - 08.10.2009 - 17:13

Samaa mieltä "mä":n kans mutta mä oonkin niitä huonoja äitejä, jotka "jättää" lapsen isälle "hoitoon"...ja käy itse töissä


No mutta, - 08.10.2009 - 18:36

Lapset on erillaisia! mulla esikoinen joi pullosta,ei ikinä vierastanut,eikä ollut eroahdistusta...mummulla oli hoidossa pikkuvauvasta asti,leikki mielellään myös itsekseen.
Mutta tämä kuopus,ihan erimaata...2kk alkoi jo eroahdistus,itki aina jos olin pois näkyviltä,edes isä ei kelvannut.Pulloon yritin monta kuukautta totuttaa,mutta ei kelvannut.Itsekseen ei oo leikkinyt,paitsi nyt ihan viimeaikoina pienia hetkiä ja silloin annan tosi mielellään olla ihan rauhassa.
Nukuttamisesta onneksi päästiin unikoulun myötä.
Olenkos nyt sitten yht`äkkiä muuttunutkin sitten ihan erillaiseksi äidiksi???


Jane87 - 08.10.2009 - 20:51

Samaa mieltä No mutta, kanssa. Ei taas voi yleistää! Jos jonkun lapsi on kuin ajatus, ei se tarkoita, että kaikki muut ovat samanlaisia. En ole lapsesta riippuvainen äiti, vaikka itse nukutankin pojan. Miksen nukuttaisi, jos se käy vaivattomasti? Ja kyllä, joskus jopa ilman poikaa käyn jossain.


äitee - 09.10.2009 - 08:06

No mutta: niin, mietipä tosiaan sitä asiaa. Mitä sinä teet nyt toisin kuin esikoisen kanssa? Totta kyllä sekin, että lapset ovat erilaisia,mutta jos vaikkapa perheen 7. lapsi on tuollainen kuin sinun toinen, on kuitenkin pakko toimia vähän toisella tavalla, kun olisi ne 6 muutakn lasta huollettavana. Ja isoissa perheissä voi olla erikseen 'äidin lapset' ja 'isän lapset' eli lapset viihtyvät enimmäkseen toisen vanhemman seurassa.

Ei pelkkä vaivattomasti nukuttaminen ole minunkaan mielestäni riippuvuutta, mutta se on, kun pitää sitten olla niin mahdottoman uupunut ja rasittunut siitä nukuttamisesta ja muusta lapsen kanssa häärimisestä.


jelena - 09.10.2009 - 10:07

no mulla on 7 lasta, joista ykskään ei huolinut pulloa, 3 ei huolinut sitä tuttiakaan.

Ekan kaa tehtiin kaikki kommervenkit mitä keksiä voi laulettiin luettiin silittettiin...
Toista ei tarvinut kuin sänkyyn laittaa niin nukahti siihen paikkaan.
kolmas oli hattu huijattava pukusängylle hattupäähän, niin se oli siinä,mutta sitten syöttämiset kesti tunti tolkulla.Puoltuntii syöttö, vaipanvaihto väliin, ett saa hereille ja sitten toinen puoltunti...
neljäs osui niin hankalan elämän vaiheesen, etten oikeastaan muista mitään erkoista(se ei taas tarkoita, ettei olisi ollut).
viides söi ja syö edelleen aivan älyttömiä määriä, mutta hän onkin ADHD ja energian kulutus on ihan eriluokka kuin muilla...
Kuudennella oli ihan älytön imemistarve, joten tutti oli kultakin kallimpii meidän perheessä.
Tämä 7 sitten ei huoli tuttia,ei pulloo, eli tisssi toi ruu'an ja lohdun, nyt kun ollan siirretty kiinteisin, niin on äiti saanut hetken helpotusta...

ett jokainen on erillainen, jokaisen tarpeesen oli vaan sopiuduttava ja sen kanssa elettävä, ja ainakin mulla, onko sitten hormonitoiminta vai mikä, niin ekat 6kk ovat aina olleet tosi rankkoja, zombimaman valtakunta. Nyt kun potsu on 6kk, niin olo kohenee kuin napista painamalla. Että kyllä sitä voi olla uupunut ja rasittunut, vaikka kuinka on rakkaita ja haluttuja nuo kullannuput...


emu - 09.10.2009 - 13:55

Sellainenkin ajatus on käynyt mielessä, että ehkäpä on (ollut) suorastaan ihmissuvun jatkumisen kannalta välttämätöntä, että myös äiti (tai ainakin monet äidit) on melkein yhtä riippuvainen lapsestaan kuin päinvastoin. Harvan eläimen lapsi syntyy yhtä avuttomana ja tarvitsee yhtä pitkään hoivaa kuin ihmispentu. Eli oisko geeniveijareilla tässäkin asiassa näppinsä pelissä. Minulla on ollut 4 kpl helppoja vauvoja, joita ovat hoitaneet mummot ja muut ihan pienestä pitäen. Vaikka he kaikki ovat niin rakkaita, en ole osannut omia kokoaikaisesti itselleni.


sitrus - 09.10.2009 - 15:29

Mä ainakin myönnän että oon riippuvainen omasta vauvastani. Voisin jatkuvasti halia, rutistaa ja suukottaa sitä..välillä pitää oikeen miettiä ettei "rutista" liikaa kun se vaan on niin ihana ettei toista.. Hoidossa, siis pidemmän aikaa kun tunnin on ollut vasta 1 kerran (6h) ja poika nyt 8kk. Jos lähen esim. shoppailemaan ja vaikka vauva jää isälle, niin kyllä mulla on kiire kotiin ja koko ajan mietin poikaa. Vauva ei todellakaan ole ollut ns. "helppo tapaus" ja usein oon miettiny että kohta lähen vaikka viikonlopuks yksin jonnekki mutta hahaa..tulisin jo tunnin päästä kotiin! Varmaan oma "riippuvuus" ja jatkuva lähellä pito on tehny senki että poika tarvii silittelyä että nukahtaa ja yöllä pitää usein paijata kun heräilee monet kerrat.. Mutta ainakaan läheisyyttä ja pusuja ei oo poika jääny vaille..


jaa - 09.10.2009 - 16:44

Jotain evoluution tuomaa hyötyä voi olla siitäkin, että ihmisnaaras lakkaa lisääntymässä jossakin iässä ja voi sitten puolestaan huolehtia omien jälkeläistensä lapsista, kuten emu kertoo. Asiahan ei varsinaisesti meille ulkopuolisielle muuten kuulu, mutta kun muutamat äidit tuntuvat olevan uupumuksen vuoksi suorastaan suuressa hädässä, vaikka muitakin mahdollisuuksia olisi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|