Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Pakko hehkuttaa

Eemeli - 08.10.2009 - 11:54

Kun täälä on tapana hehkuttaa silloin, kun on hyvä mieli ekan kokonaan nukutun yön jäljiltä, niin nyt on pakko hehkuttaa, kun on niin hyvä mieli tosi hyvin menneen lounaan jäljiltä!

Eilen juuri kirosin vauvantahtisen sormiruokinnan sinne, missä pippuri kasvaa, mutta niin se vaan tuli päivä uusi ja vauvalle erilainen mieliala tän päivän ruokailuihin. Meillä oli niin mukava yhteinen lounashetki ettei tosikaan! Vauva on 7kk ja syöny kiinteitä sormiruokana nyt 1,5kk ja voi että kun se on oppinut tosi taitavaksi syöjäksi. Kun haluaa, niin osaa syödä tosi nätisti. Minä pistelin oman lounaani naamaan samaan aikaan kuin vauva, ja juteltiin iloisesti "ää ää" ja muut tärkeät jutut siinä ruokaillessa. Vauvasta oikein huomaa, kun se on iloinen, kun saa osallistua yhteiseen ruokahetkeen ja sitten, kun se syöminen sujuu siististi niin, ettei mun tarvi keräillä ruuanpaloja lattialta ja muuta sähläystä, niin vauvakin nauttii ihan täysillä, kun saa mun koko huomioni, kun seurustellaan ruokaillessa, niinkun hienon ruokaseurueen kuuluukin.

Vitsi kun, tuli taas niin hyvä mieli, että jaksaa taas monta sotkuntäytteistä lounasta!


VASTAUKSET:


monstera - 08.10.2009 - 12:04

Meillä on ruokailut alkanut takkuilla vasta nyt lähempänä vuoden ikää ja tosiaan nyt on alkanut arvostaa sujuvia ruokailuhetkiä ihan uudella tavalla. Meillä syödään pääasiassa soseita mutta tytöllä on melkein aina jotain sormiruokaa siinä sivussa jotta mielenkiinto pysyisi edes jonkin verran yllä. Mites te ootte toteuttaneet ton sormiruokailun? Eli mitä tarjoat vauvallesi ja miten?


Lyra - 08.10.2009 - 19:53

ihana kuulla <3


Eemeli - 08.10.2009 - 21:09

monstera: Eka kiinteä, mitä tarjosin, oli bataatti. Höyrytän sen pehmeäksi, ja alussa leikkasin sellaisia vauvan nyrkkiin sopivia isoja palasia. Pitkulaisen mallisia, kun niistä oli helpompi ottaa kiinni. Nyt vauva tykkää jo pienemmistä paloista, kun pinsettiotteella on hauskempi syödä, eli nyt teen sellaista pikkukuutiota. Bataatin lisäksi syödään tällä hetkellä kukkakaalia, parsaa, perunaa, porkkanaa, luumua, päärynää, banaania, kurkkua, jne, eli kaikkea tommosta, mikä on sopivan pehmeetä, mutta pysyy kuitenkin jotenkuten kasassa. No joo, kurkku ei oo kovin pehmeetä, mutta kyllä se siitäkin ihmeesti kaluaa sitä sisustaa, mikä on pehmosempaa. Sitä ei kyllä ehkä voi sanoo kurkun syömiseks, mut noita pehmeempiä syö ihan tosissaan.

Leivoin myös omia pieniä suolattomia sämpylöitä vauvalle. Seuraava kokkausprojekti olis sellanen, että pitäis opetella tekeen jotain vähän lihapullan tyylisiä, että päästäis maistaan lihojakin! Täytyy alkaa kehitellä reseptiä pikkuhiljaa. Eilen tuli mieleen, että pasta on varmaan myös helppoo sormiruokana, mutta en oo sitä vielä kokeillu. Niitähän on vaikka minkä muotosia, joten eiköhän löydy joku sellanen näppeihin hyvin sopivakin malli. Puuron sentään syötän lusikalla!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|