Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Poika ei nuku

Jannu - 08.10.2009 - 11:21

Huoh! Mä vaan valitan mut alkaa jo voimat olla lopussa!
Poika siis viikon päästä vuoden. Nyt noin 3kk yöt taisteltu. Aina välillä yö menee hyvin, tutti nostetaan suuhun kerran pari. Mut sit väliin mahtuu MONTA huonoa yötä. Edellisyönä meillä meniin nukkumaan 21, valvottiin 02-06 ja nukuttiin 9 asti. Poika ei rauhottunut kun sylissä pystyasennossa. Lopulta me nukahdettiin kuudelta aamulla sohvalle istualleen.
Mä en enää ymmärrä. Mä huomaan jo itse et oon yöllä pojalle kiukkunen kun se ei tee muuta kun huutaa. Panadol ei auta.
Meille on tulossa pienokainen, raskaus on ihan alkuvaiheessa, mut tosiaan tää raskausväsymys ja pahoinvointi ei auta tilannetta yhtään. Mä niin haluaisin tietää jos pojalla on joku vikana et voisin auttaa.
Neuvolasta ei saa mitään apua. Kuuntelevat koko mun valituksen ja sit sanovat et ei voi oikein mitään tehdä.
Anteeks mun ruikutus, mut eipä oo muutakaan paikkaa purkautua!


VASTAUKSET:


zarpa - 08.10.2009 - 11:55

Meillä myös ollut poika koko ikänsä huono nukkuja. Olisikohan pojalla allergiaa? Meillä poika oli päivisin iloinen ja reipas. Mutta yöt olivat yhtä tuskaa. Yöllä heräiltiin 4-10krt. Neuvolassa ei reagoitu juuri mitenkään.... Veimme pojan yksityisellä ja hänelle tehtiin allergia testi. Kananmunalle oli meidän poika allerginen. No se itseasiassa tiedettiin jo ennestään ja oli jo ruokavaliosta poistettu. Mutta kun vielä imetän n.3krt päivässä niin itse kin otin nyt kananmunattoman linja. Sitä en kylläkään ole edes paljoa syönyt.. No nyt lisäksi vaihdettiin maito gefilusmaitoon ja saa maitohappopakteeri kapseleita. Johan rupes yöt paranemaan Lääkäri sanoi että jos vatsa kipeä niin eihän sitä nukkumaan pysty. Ja tosiaan nuo gefiluskapselit on tosi hyvin meillä auttanut. Ja lisäksi lopetin yöimetykset pojan ollessa 1v.1kk nyt poika reilu 1v.2kk yöllä heräillään vaihtelavasti n.2krt. enää ei itketä pikku silitys auttaa ja käden antaminen. Nukahtaa maks. 5min päästä. En osaa oikein auttaa muutakuin kertoa oman tarinani. Voimia!


just - 08.10.2009 - 12:04

oletteko lääkärissä käyneet? jos korvatulehdus,kun pystyasentoon haluaa...


jaana85 - 08.10.2009 - 12:34

Meillä just pidettiin unikoulu. Meillä ongelmana oli enemänkin yösyöminen tai oikeastaan se, kun tyttö ei nukahtanut uudestaan oikein muulla kuin maidolla. Nyt on kolme yötä unikoulua takana ja viime yönä ei herätty kertaakaan! Jatkosta en tietysti voi mennä vannomaan... Meillä päätettiin mennä mannerheimin lastensuojeluliiton unikoululla eli ns. tassuhoidolla. Ja päätettiin yhteistuumin, että mies hoitaa sen, kun sillä on paremmat hermot vauvan itkua ajatellen, mä olisin kuitenkin antanut periksi liian helpolla. Piti aloittaa tuo unikoulu vasta nyt tulevana viikonloppuna, mutta päätettiin aikaistaa hommaa, kun molempia meitä alkoi nuo huonosti nukutut yöt painaa. Ensi yö on sitten ensimmäinen kun olen yksin tytön kanssa ja sitten nähdään miten menee meillä ihan kahdestaan. Jos teillä ei vielä ole kokeiltu niin kannattaa yrittää.


Tipsu - 08.10.2009 - 13:51

Mä mietin kanssa sitä unikoulua.. Kun mun omat poja ei muuta tehnytkään kun kiljuneet kaikki yöt (olivat tosi sillon vasta reilu 4kk) ja me miehen kanssa niitä hyssyteltiin ja kanneltiin.
Mikään ei auttanut, ja itseasiassa se huuto vaan kiihtyi mitä pidemmälle yöhön mentiin.

Sit yks viikko kun mies oli pois (se oli aina mies joka kvi nostamassa pojat ekaksi syliin kun ei halunnut että ne itkee) mä päätin, että nyt oppii pojat nukkumaan. Laitoin illalla ne sänkyyn enkä nostanu ylös ennenku vasta aamulla. Istuin vieressä ja silitin välillä, ja välillä vaan istuin, ja annoin huutaa.
Yhtenäkään yönä he ei huutaneet niin kauaa kuin niinä hyssyttelyöinä..

Me ei miehen kanssa oikeen oltu tajuttu, että he nyt sattuu kiukuttelemaan unta vastaan, ja ilman sitä kiukkua he eivät saaneet unta.
Sit kun me rehattiin niitä ympäri kämppää niin he vaan suuttu entisestään kun eivät saaneet nukkua..
En tiä auttaako mitään, mutta joskus se nukahtaminen vaatii sen että antaa huutaa.. Se nukahtamaan oppiminen kesti viikon, ja sen jälkeen heitä ei ole nukutettu kertaakaan.


Tutti - 09.10.2009 - 08:23

Pois käytöstä. ja meillä alettiin nukkua ku ei tarvinnu sitä enää öisin ettiä.


Tepsukka - 09.10.2009 - 13:06

Meillä yö heräilyt jäi kun ihan muuta asiaa lääkärissä käytiin ja korvassa olikin tulehdus. Muuten niin rauhallinen tämä tyttö ja nukahti helposti univellin päälle. Lääkäri oli ihmeissään kun ei meillä mitään kuumetta ole tulehdus aiheuttanut.

Tuo pystyasentoon nukahtaminen viittaisi kyllä vahvasti korvatulehdukseen. Esikoinen huusi yöllä juuri tuota korvaa ja nukahti vain mun masua vasten pystyasennossa. Myös autoon nukahti helposti istuvassa asennossa kun oli kipeä. Lopulta niin monien korvatulehdusten saattelemana unitottumuksetkin jäivät melko pysyviksi ja niihin auttoi vaan unikoulu.
Järjestyksessä:ensin lääkäriin->sitten vasta unikoulua.


Tepsukka - 09.10.2009 - 13:17

Vielä unikoulusta. Meillä tytön kanssa otettiin tuttipullo pois käytöstä heti kun nukkui ekat yöt antibiootin seurausena paremmin. Nokkamukista tarjosin illalla velliä ja yöllä maitoa. Hörppi vaan pari kulausta pahimpaan nälkään. Nyt kun kaksi viikkoa on takana nukkuu 19:30-7 välisen ajan sen kummempia huutelematta ja heräämättä. Meillä ei siis sen kummempaa unikoulua tarvinnut. Nykyisin iltapalaa menee kolminkertainen satsi entiseen verrattuna. Esikoisen kanssa unikoulu olikin jotain ihan muuta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|