Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

hampaiden tulo

jutta - 08.10.2009 - 07:31

miten teillä on vaikuttanut hampaiden tulo vauvaan? onko tullut ekat hampaat minkä ikäisenä? meillä reilu 4kk vauva on nukkunut tosi levottomasti öisin.herää jopa tunnin välein kitisemään ja tuttikaan ei aina kelpaa! aiemmin siis nukkui hyvin ja söi 2-3krt ja nukahti samantien ,kun laittoi tutin suuhun!
päivällä on koko ajan sormet tai lelu suussa ja kitisee paljon enemmän kuin aiemmin ja missään ei tunnu viihtyvän...


VASTAUKSET:


Jaana-87 - 08.10.2009 - 07:50

meille meni juurikin nuin samassa iäsä ja eteenpäin, kunnes hampaita puhkesi kaksi peräkkäisinä päivinä 7kk iässä. Ja nyt niitä tulee sit kai lisää ku sama meno jatkuu, ikää nyt 7½kk.


Höpsiäinen - 08.10.2009 - 08:28

Siis meillä myös sama ikä ja nyt viikon ajan yöt mennyt levottomiksi (ennen siis nukkui koko yön heräämättä aamuun asti). Nyt herää yöllä parikin kertaa itkemään tai muuten höpöttelemään. Sormilla kaluaa oikein ikeniä ja kaikki menee suuhun, mitä ikinä käsiin sattuu osumaan. Jos ei muuta niin omat varpaat sukan kera.


Solina - 08.10.2009 - 09:19

Samanmoista on havaittu täälläkin. Tosin mä laitoin tuon kuolaamisen tuossa iässä sen piikkiin, että ruuansulatus alkaa olla kehittynyt vastaanottamaan muutakin suin maitoa(siihenkin sylkeä tarvitaan). Ja kaiken suuhun tunkeminen myös kehitystä, että maistellaan "ympäristöä". Viiskuisena meillä oli yöt levottomia, mutta poju muuttikin sitten toiseen huoneeseen ja kaikki nukuimme(nukumme)paremmin. Lopetti myös yösyönnit melko pian, kun ei äidin ja maidon haju ollutkaan nenässä koko ajan

Ensimmäinen hammas tuli pari päivää vajaa 6kk:den iässä, nyt niitä on näkyvissä 7 ja kahdeksas pilkottaa, ikää ensi viikolla 8kk:tta.


jatkoa - 08.10.2009 - 09:47

solina tai joku jolla jo hampaat.. hihihihiiii siis joku jonka lapsella hampaat puhjenneet jo.

meillä tyttö oli tosi levoton ja huono syömään, epäilin syyksi hampaita, sehän se syy olikin, mutta ajattelin, että se helpottaa kun hampaat puhkeaa, hmm.. mitä vielä.. nyt vasta kaameeta kaaosta on, eilen pilkoitti eka helmi ja touhu muuttui tooosii hurjaksi.. ei söis senkään vertaa, ei nuku, kitisee..

eli alkaako se pahin kitinä vasta kun hammas on jo osittain päässyt ikenen läpi? vai joko tyttö viuruttaa uusia hampaitaan??


Khm - 08.10.2009 - 10:04

Minäkin luulin jo n. 4-5 kk iässä, että nyt kyllä hampaita tekee, kun oireet olivat vähän sen kaltaisia, mutta nyt ajattelen, että mm. nyrkinpurennat ja kuolaus kuului kehitysvaiheeseen.

Nyt vasta 8 kk iässä on ensimmäinen hammas puhjennut alas ja toinenkin näyttäisi pian seuraavan perässä. Ja tyttö on ollut pari päivää todella kiukkuinen, kitisee ja kätisee ja välillä päästää kovan itkun. Nukkuu levottomasti ja puree kuin vihainen koira kaikkia leluja. Ruoka ei aina maistu ja haroo korvia ja huulet on jännästi mutrulla. Kuumetta/lämpöä ei onneksi ole. Toivottavasti pian rauhottuisi, kun on aika rankkaa katsoa toisen "kärsimyksiä".


monstera - 08.10.2009 - 13:39

Meillä oli sama juttu 3-4 kk iässä ja olin ihan varma että nyt niitä tulee. Kirjoitin asiasta tännekin ja kävi ilmi kuten Khm:kin kirjoitti että tuollainen on tosi yleinen kausi tuossa iässä eikä välttämättä liity hampaisiin. Meillä meni ohi parissa viikossa ja eka hammas tuli vasta 8-kuisena. Se kuolan määrä oli aivan järjetön, kerran tuli yks kuolapuklu ja tuli oikein lätäkkö lattialle.

Sellaisenkin teorian kuulin että pahin vaihe on se kun hampaat lähtee kasvamaan luusta. Ikenen läpi tuleminen ei välttämättä sitten enää vaivaa niin kovin. Sikäli uskon tähän teoriaan että meidän tytöllä oli tosi vaikeaa taas kuukausi sitten minkä seurauksena ylähampaat alkoivat kajastaa ikenen läpi. Eka ylähammas tuli kuitenkin ikenen läpi vasta viikko sitten ihan ilman mitään hämminkiä. Ikää tytöllä on reilun viikon päästä vuosi.


Tiituska - 08.10.2009 - 13:59

Meillä on nyt kaksi hammasta ja kolmas tulossa, pojalla ikää nyt hieman alle puoli vuotta. Eka hammas tuli reilun kolmen kuukauden iässä ja suuremmilta kiukuilta ollaan toistaiseksi vältytty.

Ensimmäinen hammas oli meillä "pahin" tähän mennessä ja sitä muutamana iltana ihan itkettiin, että täytyi antaa särkylääkettä yötä vasten. Kuolan määrä on järjetön ja nyrkki on suussa kokoajan (huomaa miten oikein hankaa niitä ikeniä sormellaan), mutta tiedä sitten miten paljon se liittyy ihan tähän ikäänkin? Pari päivää ennen hampaan puhkeamista, sekä pari päivää puhkeamisen jälkeen on ainakin meillä olleet pahimmat ja silloin ei maito maistu tuttipullosta, soseet kylläkin menee hyvin alas.

Mutta tosiaan meillä ei hirveitä oireita ole hampaat saaneet aikaan. *koputetaan puuta* Hampaan tulon olen huomannut vasta siinä vaiheessa, kun se on jo pilkistänyt ikenen läpi. Yötkin on aina nukuttu normaalisti, mutta ehkä sellainen pieni, jatkuva kitinä on ollut juuri tuohon hampaan puhkeamisen aikoihin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|