Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Voiko vauvalle antaa liikaa maitoa????

Manttu - 07.10.2009 - 19:41

Pikku-ukkomme (reilu 3viikkoa) on pelkällä korvikkeella. Kolme viikkoa täytettyään vauva alkoi syömään isompia kerta-annoksia(100ml) ja tiheämpään. Nyt pojalle ei riitä enää tuo 100ml ja annetaan lisää noin 30ml. Toisinaan tämän jälkeenkin vauva syö vielä nyrkkiään, suu nappasee ja itkee nälkäitkua. Kysyin sairaalassa, että voiko vauvaa syöttää liikaa ja ei kuulemma voi. Nyt vaan tuntuu, että onko pojalla oikeasti nälkä. Syö hirmuisella ruokahalulla, mutta myös puklaa -ei tosin paljoa, mutta aiemmin ei ole puklannut oikeastaan ollenkaan. Mistä ihmeestä sen tietää milloin on masuitkua ja milloin nälkäitkua!!!


VASTAUKSET:


Kristiina - 07.10.2009 - 20:08

Meidän poika söi ihan kauheasti jo sairaalassa olo aikana 4pvän ikäisenä 80ml. Korvikkeella menty koko aika. Päästiin kotiin ja määrät vain kasvoivat. Neuvolatäti sanoi ettei voi syöttää liikaa, mutta oli väärässä! Ihmettelin kun poika söi ihan kauheasti ja varsinkin iltaisin, sitten itki 2-3 tuntia ennen kuin nukahti ja meinasin jo viedä kaikkiin tutkimuksiin, että mikä on vaivana. Koitin antaa pienempiä annoksia maitoa ja sitten selvästi sanoin, että "kiitos, loppui" ja laitoin tutin suuhun. Loppui iltaitkut, heräsi tosin kerran enemmän yöllä syömään mutta kun itse vähän säännösteli ruokamääriä niin poika oli paljon tyytyväisempi.

Poika on nyt 1v3kk ja edelleen välillä ei vain ymmärrä lopettaa syömistä ja sitten on niin täynnä että melkein oksentaa ruoan ulos ja itkuttelee. Vähän on ollut perso ruoalle koko pienen ikänsä


tiia-mariia - 07.10.2009 - 20:36

meillä poika on pelkällä korvikkeella ollut myös 1viikkosesta alkaen. Alkuun määrät olivan 60-80ml ja yhtäkkiä halusi aina vain enemmän maitoa. 4vko ikäisesti meni jo n.110ml parin tunnin välein. Itsekin ihmettelin voiko maitoa antaa liikaa mutta neuvolasta sanoivat, että vauva juo sen mitä juo eikä enempää.


Piki78 - 07.10.2009 - 20:46

Meillä kyllä vauva syö liikaa jos sille antaa. Tämä havaittiin, kun vauva oli hoidossa mummolassa... Syöttivät tiuhaan ja paljon ja vauvalla meni rytmikin sekaisin. 3päivää sen jälkeen syönyt kotona niukasti. Nyt alkaa taas tasoittua ennalleen. Itse teen niin, että tarjoan 120ml kerrallaan ja sen jälkeen röyhtäytän ja pidän vauvaa pystyasennossa olkaa vasten. Kun aivoihin menee viesti, että massu on täysi, ei sinne enää uppoakaan lisää samalla tavalla kuin jos vain jatkaisin syöttämistä. Pulauttelukin on vähentynyt, kun ei ylensyötä. Mutta pitää tosiaan olla tarkkana, ettei liian vähän anna. 1-2kk ikäinen syö 600-800ml/vrk. Meillä baby nyt 9vkoa ja 6x vrk:ssa menee n.100-120ml. Joskus voi mennä jopa 150ml ja joskus taas 60ml(toki sen jälkeen usein nälkäkin tulee nopsammin)


t - 07.10.2009 - 21:40

Vauva voi tosiaan ahmia liian nopeasti ja myös liikaa. Eli ennemmin usein ja pienempiä annoksia.


---- - 07.10.2009 - 22:36

Syöttöväli kolmeen tuntiin ja silloin niin paljon kun vauva haluaa.


t - 07.10.2009 - 22:51

Mihin tuo edellinen perustuu? Tuota kuulee jatkuvasti, mutta minusta se on luonnoton suositus. On kuitenkin tutkittu, että jos vauvalla on mahdollisuus valita syömätapansa, niin vauvat syövät jopa 15min välein vähän kerrallaan. Tätä on tutkittu vauvoilla, jotka ovat rintakontaktissa lähes koko päivän. Tällöin ei ehdi tulemaan nälkää, eikä vauva hotki hädissään mahaansa niin paljon ravintoa kuin pystyy. Ja tietäähän jokainen miltä mahassa tuntuu, jos vetää hirmuset ähkyt. Ei ihme, että itkettää.


mönkiäinen - 08.10.2009 - 09:21

Suositukset ovat suosituksia, eikös juu??? Meillä 4 kuukautinen poika syö vain 4 kertaa päivässä ja kertamäärät ovat suuria, MUTTA aina saa syödäkseen niin paljon kuin napa vetää. Hän ei voi sietää, että ruoka tuputetaan väärään aikaan eikä siis suostu syömään useammin. Ja silloin kun hänellä on nälkä, suuttuu myöskin jos tarjoilu loppuu liian aikaisin eli itkee nälkänsä takia. Jokainen lapsi tavallaan. Itse en enää koskaan lähde säännöstelemään hänen ruokamääriänsä, luotan että tietää kyllä milloin on kylläinen ja tuleehan ylimääräinen kuitenkin pois. Ja tuohon ahmimiseen auttaa erilaisten tuttien kokeilu, mistä maito virtaa paljon hitaammin.


t - 08.10.2009 - 09:47

Kaikilla vauvoilla on tietenkin omat tapansa ja jos ei mitään ongelmia ole, niin miksi ihmeessä niitä muuttamaan. Minusta tuo aina hoettava 3h syöttöväli kuulostaa juuri siksi niin ihmeelliseltä, että eihän se nyt mitenkään voi olla kaikille vauvoille oikea. Mun vauvat ovat syöneet 1-2h välein n. 8kk ikäisiksi. Määriä on tietysti vaikea arvioida, kun ovat olleet rintamaidolla.


kolmannen saanut - 08.10.2009 - 11:21

Voi vauvaa syöttää liikaa. Meidän pienet ovat kaikki voineet paremmin, jos olen venyttänyt syöttövälit ainakin puoleentoista tuntiin. Liiasta syömisestä tulee masuvaivoja.

Jos vauvaa syöttää rintamaidolla, tärkeää on toisaalta se, että maitoa pysyy äidin rinnoissa, joten liian pitkiä välejä ei kannata vetää ainakaan parin ensimmäisen kuukauden aikana. Äidin mielialakin pysyy tasaisempana, jos vauva syö usein...


histamiini77 - 08.10.2009 - 14:02

Meillä neuvolan tätsy sano, et vauva söis noin 20% painostaan vuorokaudessa. Eli 3 kilonen noin 600 ml, nelikilonen noin 800 ml, 5 kilonen noin litran. Mut siis nää on taas näitä "suosituksia" ja jokainenhan on yksilönsä, eikä liian tarkkaan pidä lähtee noita suosituksia noudattamaan.
Meillä kanssa esikoinen pulautti heti, jos hälle syötti kerralla liikaa. Ja oli ihan pullukkaposki kuitenkin, vaikka ruokailumääriä joutu tarkkailemaan

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|