Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Lapsen sukunimen muuttaminen?

ei nimeä - 07.10.2009 - 10:35

Hei! Onko kellään kokemusta tai tietoa, että miten lapsen sukunimen muuttaminen käy? Tilanne on se, että lapsellamme on miehen sukunimi, mutta mies lähti kävelemään ihan yllättäen, ja haluaisin, että lapsella olisi minun kanssani sama sukunimi.


VASTAUKSET:


tee maistraatille - 07.10.2009 - 10:51

ilmoitus, mut siihen pitää olla kummankin huoltajan hyväksyntä. Jos mies ei anna lupaa nimen muutokseen sit ei voi nimeä muuttaa. Käy vielä maistraatin sivuilla tsekkaamassa asia..


Kannattaa - 07.10.2009 - 10:52

kurkata maistraatin sivuja! Siellä on tietoa näistä nimiasioista hyvin tarkasti.


ei nimeä - 07.10.2009 - 10:55

Kiitos! Ongelmana vain on se, etten tuskin koskaan enää tavoita miestäni, siis ex-miestäni tätä nykyä...Tässä tuleehieman ongelmia mm. lapsen tilin kanssa... Pitää sekin miettiä, että miten sen saisi vain minun nimiini siihen asti, että lapsi täyttää 18v.... Voi huoh... Olispa arvannut tällaisenkin etukäteen. Harmittaa vietävästi lapsenkin takia, kun isi on tuollainen paskapää Ja anteeksi tämä valitus.


voi harmi, - 07.10.2009 - 10:58

toivottavasti saat asiat selväks!


Bliw - 07.10.2009 - 12:29

Mulla tuli tuosta tiliasiasta mieleen, et ehkä olis helpointa avata lapselle uusi tili. Sitten vaan siirrätät pankissa lapsen varat uudelle tilille.

Voimia!!


histamiini77 - 07.10.2009 - 12:55

Teillä siis on ilmeisesti yhteishuoltajuus. Jotku pankit vaativat molempien vanhempien allekirjotukset lapsen tiliä avattaessa, jos on yhteishuoltajuus. Näin oli ainaki meillä aikoinaan.
Muuten en osaa sanoa mitää koko asiasta
Toivottavasti saat yksinhuoltajuuden hoidettua, jos isä ei kerta ole enää maisemissa millään tavalla.
Tsemppiä!


Davi - 07.10.2009 - 14:04

mutta toisaalta,jos et miestä luultavasti ikinä enään näe niin tuskin sit lapsikaan?eiköhän siinä tapauksessa saa yksinhuoltajuuden?jos ei se ukko millään tapaa lapsen elämään osallistu.ei tietoa asiasta mutta näin ainaki luulisin.


ei nimeä - 07.10.2009 - 14:44

Yhteishuoltajuus siis ollut ,mutta haluan yksinhuoltajuuden (miehellä alkoholiongelma- en halua, että hän on lapsen kanssa, eikä häntä kyllä kiinnostakaan). Meillä vaan tosiaan pankissa sellainen sopimus, että tililtä ei voi nostaa ellei ole molemmat läsnä... Mietin vaan, että miten toimia tällaisessa tilanteessa. Tiedustelin asiaa pankilta. Katsotaan miten homma etenee. Vauvan tilillä tosiaan hänen lahjaksi saamiaan rahoja, jotka on tarkoitettu myöhempiin tarpeisiin, ei suinkaan miehen ryyppyreissujen rahoittamiseen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|