Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Onko pakko olla merkkituote?

ei tällä kertaa - 07.10.2009 - 06:35

Aivan varmasti joku suivaantui jo otsikosta, mutta mielenkiinnosta lähdin tällaista kirjoittamaan ja kyselemään erilaisia mielipiteitä.

Paljon olen eri äitien kanssa tekemisissä ja meitä on toki moneksi. Väkisinkin kuitenkin pistää korvaan kun kuulee/lukee "Meidän lapselle ei mitään kirpparivaatetta pueta, meidän lapsi puetaan vain merkkivaatteisiin"...hieman kärjistetysti kirjoitettu mutta melkolailla suoraan ihmiset sen ilmaisevat. Tottakai on mahtavaa jos voi tarjota lapselleen vain parasta...mutta tosi raivostuttavaa on se että JOTKUT "merkki ihmiset" tuomitsevat sitten minunlaiset ihmiset jotka ihan periaatteesta en osta Reimaa, Lassieta, ym.ym.ym. Ja tiedän kyllä että ovat laadukkaita jne.Viimeksi eilen näin puolitutun joka ihaili vauvamme yllä olevaa piha asua ja kysyi että mistä olen sen löytänyt, vastaus "kirpputorilta", siihen tuttavani vastasi "aijaa, mä en käytä" ...hmmm..kukin tietty tavallaan,mutta ylpeydellä kyllä myönnän etsiväni vaatteet kirpparilta, jää sitten rahaa muuhunkin, En viitsi koko tilipussiani käyttää siihen että saan pari merkkivaatetta ja sitten loppukuukaudet syödäänkin kynsiä . Paljon ihanuuksia olen ostanut, vaikka ei "Lassie" luekaan rintapielessä. Enkä osta muutenkaan kaupasta mitään vaatetta muuten kuin pakon edessä. Järjetöntä mielestäni maksaa törkeitä hintoja kun kirpputoreilta löytää uusia/uudenveroisia muutamalla eurolla.
Tehdään tästä rakentava keskustelu, ei mitään nälvimistä suuntaan tai toiseen.


VASTAUKSET:


Tinttarella - 07.10.2009 - 07:29

Mielestäni nuo kaksi asiaa merkkivaatteet ja kirpparin ei tartte sulkea toisiaan pois Itse ostan pojalle ulkovaatteet lähes uutena ja yleensä jotain laadukkaaksi havaitsemaani merkkiä, kuten ReimaTec. lenne yms. Toki olen muutaman todella hyvän kirppari löydönkin tehnyt kyseisistä merkeistä eli kyllä voi kirppariltakin löytää laadukkaita merkkivaatteita halvalla!

Muuten käyn myös paljon kirppareilla ja käytän huutonettiä lasten vaatteiden hankintaan! Itselleni ei varsinkaan sisävaatteiden osalta ole oikeastaan väliä onko merkkiä vai ei, kunhan näyttää kivalta ja on käytännöllistä. Harmittaa vaan että pojalle yli 86cm on todella huonosti saatavilla värikästä ja lapsekasta vaatetta halvalla eli aika paljon joutuu ostamaan hieman kalliimpia merkkejä (uusretroa yms.) sillä en halua poikaani pukea tummaan tasaraitaan tai hirviö/pääkallokuosiin tai mustiin vaatteisiin, mitä marketit yms. ovat pullollaan isoille pojille! Oma poikani kuitenkin vasta 1v7kk ja haluan että hän näyttää lapselta myös vaatteiden puolesta!


mie - 07.10.2009 - 07:30

Minäkään en merkin takia osta ainuttakaan vaatetta, en lapselle enkä aikuiselle. Mielummin ostan vaikka kolme eri toppapukua ( tai mitä muutakin) kuin yhden tosi kalliin. On sitten vaihtelun varaa eikä kaupungille tarvitse mennä samassa puvussa kuin pihalla on ollut. Ja kun emme itse enää jotain käytä ja se on vielä hyväkuntoinen, niin vien sitten hyväntekeväisyyskirpputorille tukeakseni heidän toimintaansa.


Jaana-87 - 07.10.2009 - 08:27

Mä ostan kyllä pojan vaatteet uutena, osa saadaan kyllä käytettynä pojan pikkuserkulta. Mutta en uutenakaa osta mitään esprittiä sun muuta, vaan ihan lindexiltä, kappahlista tai prismasta. Prismasta ostaessa saa vielä s-bonukset lisäksi


mie - 07.10.2009 - 09:05

Ei ole tainnut se äiti kirppareilla käydä. Sieltä kun löytyy uskomattoman hyväkuntoisia merkki-lastenvaatteita.
Käytetty merkkivaate voi olla parempi kuin uusi halpisvaate, mutta eivät kaikki merkkivaatteet suinkaan ole laatutuotteita. Aika paljon riippuu lapsestakin, millaisia vaatteita kannattaa ostaa. Yksi lapseni oli jo pienenä sellainen, että kannatti ostaa useampia helpoja kuin yksi kallis, kun se repi ja sotki ne kuitenkin, eli mikään vaate ei kestänyt. Nyt vähän isompana se sama lapsi shoppailee jatkuvasti, mutta onneksi enimmäkseen halpaliikkeissä. Vieläkin sillä on vaatteita paljon, mutta sentään halpoja, jos eivät ole kovin laadukkaita. Toinen taas ostaa nyt isompanakin hyvin harkiten ja hinta/laatusuhdetta punniten ja tulee toimeen paljon pienemmällä vaatevarastolla.


Piki78 - 07.10.2009 - 09:21

No hyvät hyssykät! Mä olen ostanut kirppikseltä mm. Moloa, Esprittiä, Monsoonia. Mutta en todellakaan ostaisi niitä uusina! Alesta meillä ostetaan kaikki vaatteet tai kirppikseltä. Nytkin kaapissa odottaa kevääksi kevyttoppapuku -70%
Mutta Reimatecciä en ostaisi ellei ole -70% alessa. On todella surkeaa laatua. Olen ollut päivähoidossa töissä pitkään ja seurannut vuosikausia lasten vaatteiden kestävyyttä. reimatec ylivoimaisesti huonoin. Hinta hurja. Halvemmat merkit ovat usein jopa paremman laatuisia.


marja - 07.10.2009 - 09:35

Ongelmana tässä on juuri ne tuomitsijat ja arvostelijat. Itse ostan vaatteet sieltä mistä ehdin. Kirpparilta, netistä, kaupasta. Hinnat vaihtelee. Maailma on täynnä kateellisia ja kitkeriä ihmisiä, joille ei kelpaa mikään. Mulla on tuttuja, jotka eivät käy kirpparilla kuin myymässä, koska eivät todellakaan pysty ostamaan sieltä mitään. Mua lähinnä naurattaa niiden kotkotukset ja silmien pyörittelyt jos mainitsen ostaneeni kirppikseltä jotain. Kuitenkin nää samat tyypit reagoi samalla tavalla jos tilaan netistä kalliin bodyn (esim. duns, molo..ym). Kukin elää rahavarojen ja aatteiden mukaan. Itselle ekologisuus ja kierrätys on tärkeää, vaikka on mukava välillä ostaa uutenakin asioita. Ei piä olla niin tiukkapipoinen. Jos joku arvostelee jonkun valintoja niin se johtuu lähinnä siitä, että kuvittelee, että hienoilla tavaroilla varustettuna elämä on jotenkin tyydyttävämpää.. Kannattaa pitää takataskussa pari hyvää ja näpäkkää vastausta arvostelijoille. Arvatkaa muuten harmittiko, kun ostin villahaalarin uutena vauvalle ja seuraavana päivänä menin kirpparille ja näin vastaavanlaisen ja hinta oli kolmasosa..


heidy - 07.10.2009 - 09:45

Mä rakastan kirppareilla pyörimistä ja melkein aina lähtee mukaan varsinaisia löytöjä. Viimeksikin löysin uudet talvikengät vauvalle ja ihan tuliterän lindex haalarin. Merkillä ei ole väliä, kunhan ovat hyväkuntoisia ja hyvännäköisiä, eikä maksa maltaita. Meillä on myös pari/kolme toppapukua, ettei tarvitse joka päivä samaa pitää ja kengissäkin on varaa valita, kun en kaikkia rahoja uusiin pistä. Toki ostetaan myös uutena, mutta ensin koitan etsiä tarvittavat kirpparilta.


Eemeli - 07.10.2009 - 09:49

Olen monessa asiassa samaa mieltä kuin te edellä kirjoittaneet: kirppareilta löytyy laatutavaraa hyvään hintaan, merkki ei aina ole laadun tae, ei-merkkituotekin voi olla hyvälaatuinen, jne.

Mulla ei ole mitään kirppareita vastaan. Paras ystäväni ostaa paljon kirppareilta, ja minusta se on tosi hieno juttu. Anoppini on ostanut tyttärelleni joitain vaatteita kirpparilta, ja kaikkia on käytetty.

Siitä huolimatta en itse osta kirppareilta. Kirppariasiakkaan pitää olla tietyllä asenteella liikenteessä, ja mulle se ei vaan sovi. Kun menen kauppaan ja löydän kivan tuotteen, haluan, että siinä on rivissä useampi erikokoinen, ja voin sitten niistä valita, mikä koko on paras. Olen myös aika tarkka värijutuista, joten arvostan myös sitä, että kivanmallinen vaate on saatavilla useammassa eri värissä. Ja kun lisäksi tulot ja kulutustottumukset on sellaiset, että ei tarvitse laskea jokaista euroa, eli ei sen puoleen ole väliä, ostaako uutena vai kirpparilta, niin mun valinta on helppous. Sieltä haen, mistä pienimmällä vaivalla löydän mieleiseni.

Minusta taas "tosi raivostuttavaa on se että JOTKUT "kirppari-ihmiset" tuomitsevat sitten minunlaiset ihmiset jotka ihan periaatteesta eivät osta kirppareilta". Kaikilla on syynsä omiin toimintatapoihinsa. Tuntuu, että joillain tämä kirppareilta vs. uutena ostaminen on vähän samanlainen asia kuin imettäminen vs. korvike ja kertikset vs. kestot ja kaikki muut vakiaiheet, joista mammapalstoilla aina väännetään kättä. VÄHÄN KÄRJISTÄEN, jos et kituuta kotihoidontuella ja laske jokaista senttiä, et rakasta lapsiasi yhtä paljon kuin äidit, jotka tekevät niin...

Mitä tämäkään aihe oikeasti muille kuuluu. Ei siis kuulu ap:n puolitutulle, mistä ap:n lapsen vaatteet on ostettu, eikä mun mielestä kuulu ap:lle, mistä mun vaatteet on ostettu. Annetaan kaikkien kukkien kukkia.


ulkomailta - 07.10.2009 - 09:58

Meillä on lapselle ostettu netin kautta ulkomailta merkkivaatteita, Guess, Hilfiger, Diesel, D & G jne... Tuotteet ovat olleet edullisia mielestäni vastaaviin tuotteisiin ostettuna Suomesta.
Ei tulisi mieleenkään ostaa niitä täältä. Vaattteet ovat olleet laadukkaita ja tiedän että saan ne myytyä sit eteenpäin.
Olen ostanut myös Prismasta ja Anttilasta alerekeistä ns. ei merkkivaatteita lapselle, ja nekin ovat olleet suurimmaksi osaksi ihan hyviä, paitsi ei niinkään kestäviä ja monien pesujen jälkeen värit esim. haalistuneet, eli ei voi myydä eteenpäin. Voisin ajatella ostavani myös kirpparilta lapselle ei merkkivaatteita jos ne ovat hyviä. Tuskinpa sillä on laspelle väliä mitä vaatteessa lukee. Enemmänkin vanhempien juttu. Kukin käyttäköön rahansa niinkuin haluaa. Joku törsää ne lastenvaatteisiin, joku ei.


Joyeux - 07.10.2009 - 10:02

Eivät meillä ainakaan pois sulje toisiaan. Uutena ostan aika paljon juuri hyväksi havaittuja merkki ulkoiluvaatteita sekä värikkäitä sisävaatteita (tosin niissä merkillä ei ole väliä vaan värillä). Mutta paljon on sisaruksilta/tutuilta saatuja ja kirpparilta löydettyjä. Pääasia että on väriä ja mukavia päällä


täällä - 07.10.2009 - 10:35

sekä että. Paitsi että meillä käytössä todettu ReimaTec ehdottomasti parhaimmaksi. Ja kaikki on kokeiltu. Ja kavereillakin paljon nähty. Rahalla saa laatua. Kirpparilta sitten voi ostaa niitä halvemmalla.
Enimmäkseen ostan kaupasta uutena, mahdollisuuksien mukaan alennuksesta. Kirpparilta ei pojille vaan tahdo löytyä paljonkaan ostettavaa. Ja kun mullakin enimmäkseen on poikia.


Vadelma - 07.10.2009 - 10:39

Ei mulle oo kyllä onneksi kukaan tullut märisemään vaikka meidän pojalla on mm. isänsä vanhoja lasten vaatteita (80-luvun retroja siis) ja kirpparivaatteita (niitä saatiin esim. muovikassillinen alle 20e) ja myöskin pikkuserkkujensa vanhoja vaatteita (jotka nyt on 6,3 ja 10kk vanhoja) sekä myöskin alekoreista ostettuja vaatteita (esim 3 t-paitaa/kauluspaitaa 10e ja hyvä haalari 5e keväällä) vaan päinvastoin mua on kehuttu kuinka viisas olen kun käytän hyödyksi kaikki hyväkuntoiset ja ilmaiset/halvat tarjoukset.

Kun eihän tuon kokoisen vaatteet kuitenkaan miksikään mene eli käytännössä uusia, ja aina saa pestyä ja silitettyä jos nyt jotain omasta mielestä esim kirpparivaatteissa olisi. Ja kun ne menee niin lyhyen aikaa et ei ole kertakaikkiaan järkeä tuhlata niihin omaisuutta. Merkkivaatteet on ihan jees ja mikäs siinä jos rahaa on kun roskaa, mut itse en merkin takia ostele, en itselle enkä lapselle, ja silti kuljetaan asiallisissa vaatteissa joista ulkopuolinen ei osaa sanoa mistä on hankittu ja mikä on merkki.


sekäettä - 07.10.2009 - 10:58

meillä ostetaan toppapuvut uusina, ihan sen takia, että niiden lämpöarvo on parempi kuin käytettyjen. ostamme talvivaatteet +kengät laadukkaita, reima, viking...-emme kuitenkaan merkin takia. -olemme itse tykästyneet näihin, ovat olleet hyviä. joitakin edullisempia vaihtoehtoja on kokeiltu, mutta eivät ole olleet niin vettähylkiviä ja lämpimiä. esimerkiksi reiman talvirukkaset 32e (TÖRKEÄ hinta, mutta ovat ERINOMAISET). rahaa tuollaisiin meillä ei olisi, mutta säästämme sitten jostain muusta. on ihanaa jättää lapsi päiväkotiin kun tietää että sormet pysyvät kuivina ja lämpöisinä!!

En osta vaatteita kirpputoreilta, mutta se on omaa tyhmyyttäni. sieltä varmasti löytyisi edullisesti ja hyvää vaatetta. täytyy suunnata kirpputorille

Yksi ystäväni puhelee aina, että lapsella on oltava merkkivaatteita ja tämä ei tarkoita perus reimaa, lassieta jne... vaan benettonia, Elleä jne... -siis ihan sairaanhintaisia vaatteita. he kuulemma säästävät asumisesta mieluummin, elävät eritavalla kuin me esimerkiksi. itse rakensimme muutama vuosi sitten, rahaa ei siis jää mihinkään merkkivaatteisiin, todellakaan. tätä en ymmärrä... jos rahaa on vaikka muille jakaa niin sitten on mielestäni ihan ok ostaa kalliita merkkivaateita, niitä kun ei sitten ole kaikilla. laadukkaampia nuo kalliimmat vaatteet kyllä usein ovat, mutta kun lapsi kasvaa nopeasti niin mitä väliä jos ne kulahtavat nopestikin.

Merkki friikki ystäväni sanoi kerran minulle, että on kamalan näköistä kun lapsi puetaan liian isoihin vaatteisiin. tällöin lapsellani oli uudet collegehousut jaloissa, jotka olivat vähän reilut... en osannut sanoa tuohon mitään. ostan mielummin vähän reilua, että ei ole heti pieni. -riippuen tietysti vähän vaatteesta.


Minajamies - 07.10.2009 - 11:10

Eemelin kanssa samaa mieltä.

Käytän kyllä mielelläni, jos saan joltain tutulta sopivaa ja tarpeellista käytettyä, hyväkuntoista vaatetta. Ei ole mitään käytettyä vastaan. Itse annan pojan vaatteita tutuille, kerran maksettu ja jos joku tarvitsee niin hyvä, että tulee käyttöön.

Mutta olen sen verran mukavuudenhaluinen, että jos itse lähden ostoksille niin haluan saada varmasti sen mitä lähden ostamaan. En jaksa/viitsi/halua kierrellä useilla kirpputoreilla ja kuluttaa aikaa vain todetakseni, että en löytänyt mitä tarvitsen. Haluan valita helposti sen mitä tarvitsen, ostaa sen oikean värisen ja kokoisen. Jos tuote on alennuksessa niin se on plussaa ja kiva juttu! Mielestäni aika on myös rahaa ja käytän sen mieluummin muulla tavalla kuin kirppareita (tai kauppoja yleensäkään) kierrellen. Tietysti jos eläisi aivan "kädestä suuhun" niin asia voisi olla toisin.


merkeistä - 07.10.2009 - 11:14

Mulla ei ole merkillä mitään merkitystä (pun intented) Tulipa vaan mieleen, että monilla on hieman vääristynyt käsitys hinnoista. Ostin esim Benettonilta tytölle vedenkestävän syystakin kympillä. Osa Benettonin vaatteista on tosi kalliita, mutta toisaalta osa on ihan samoissa hinnoissa kuin vaikka Prisman tai KappAhlin vaatteet.

Olen huomannut samaa harhaluuloa ravintoloissa. Ihmiset pitää jotain Amarilloa sopuhintaisena ja sellaista ns parempaa ravintolaa hirveän kalliina, vaikka loppusumman ero olisi pari euroa ja laatuero huomattava. Usein ihmiset maksavat tunnettuudesta eivätkä laadusta. Mielikuva laadusta tosin syntyy usein pelkän hinnan perusteella.


sekäettä - 07.10.2009 - 11:25

on totta, että kaikki bebettonin tuotteet eivät ole kovin kalliita, perus paidat jne. mutta esim. takit ovatkin jo eri hinnoissa kuin HM:llä. ja ajatus, että kaikki pitävät olla jotain merkkiä, benetton, elle jne on oltava paidan kuin paidan alahelmassa. tämä on mielestäni täysin tyhmää ja turhamaista.


Bliw - 07.10.2009 - 11:34

Mielenkiintoista keskustelua hyvästä aiheesta


taust - 07.10.2009 - 11:44

kyllähän niitä merkkivaatteita kirppariltakin voi löytää ei sillä, et vaatteiden jotain tiettyä merkkiä pitäs olla..
ite käyn paljon kirpparilla ja löydän vaikka mitä, kun osaan kattoo.. moni kaveri inhoo kirpparillakäyntiä, kun luulee et siellä myydään pelkkiä lumppuja ja sitten ne ihmettelee mitä kaikkea sieltä voikaan löytää
mä käyn siis kirppiksellä, usein kylläkin myös uutena ostan vaatteita, mutta en siltikään kalliita. mun mielestä paljon maksava tuote (esim joku haalari) ei takaa että se on laadukas..


Jeti - 07.10.2009 - 13:22

Mulle merkkituotteet meinaa kahta asiaa: on sikakalliit ja hyvälaatuiset. Esim. en tajua, miksi jonkun collegepaidan pitää olla Hilfiger tai Burberry -ei edes näytä mun silmään kivalta, maksaa sikana ja muukin kestäis ihan yhtä hyvin. Ulkovaatteissa kuitenkin erityisesti sitten pidän siitä, että jos vaate on esim. Polarn o. pyretin, voin yleensä luottaa sen hyvään laatuun. Varmasti nämä Hilfigerit ja muut ovat myös laadukkaita, mutta näen ne pelkkinä statussympboleina. Joku varmaan näkee Polarn o. pyretinkin tai minkä tahansa hieman kalliimman liikkeen vaatteet myös satussymboleina, joten tästä ei kannata alkaa tapella - mielipidekysymys.

Käyn innokkaasti kirpparilla silloin, kun sellainen pidetään lähellä eli aika harvoin. Ilman autoa en lähde mihinkään hirveän kauas etsimään jotain, mitä en ehkä edes löydä. Mikään ei kuitenkaan lämmitä mieltä niin paljon kuin hyvä kirpparilöytö.

Toisaalta sitten saan tyydytystä siitä, että ostan tytölle uusia vaatteita (ei väliä mistä). Silloin on tärkeintä se, että ovat ihania eikä se, mitä niistä on maksettu. Perustelen satunnaisia kalliimpia ostoksia sillä, että "harrastan" lapseni pukemista kivoihin vaatteisiin. Koska vähät rahani saan käyttää mihin haluan, saan vapaasti valita vaikka lastenvaatteet.

Eikö ekologisesti ajattelevien olisi aatteen mukaisesti järkevintä ostaa merkkituotteita, jotka kestävät usealla käyttäjällä, eikä niitä heitetä heti pois? (Esim. HM vs. benetton) Tällöin ostokset eivät välttämättä tule halvaksi, koska jonkunhan täytyy ne tulevat kirpparivaatteet ensin ostaa kaupasta. Halvat tuotteet kun harvoin kestävät kovaa käyttöä (jotkut aarteet kyllä). Ja sanotaanhan, ettei köyhän kannata ostaa halpaa..?


Nanna07 - 07.10.2009 - 13:29

Minä kans harrastan sekä että. Eli ostan uutena, käyn kirppiksillä sekä saan tuttavilta.

Mutta ulkovaatteista ja kengistä en tingi. Eli ne ostan aina uutena ja merkit on mm. Reimatec. Ja olen huomennut, että kun myyn yhden talven käytössä olleen Reimatecin, saan siitä vielä niin paljon rahaa takaisin, että se on kannattavampaa kuin ostaa joku halvempi haalari. Tosin mahdollisuuksien mukaan yritän näitä kalliita haalareita ostaa alesta. Ja nyt esim tämän talven haalari on ostettu viime talven alesta.

Ja mitä näihin merkkeihin tulee, niin tosiaan juuri löysin Benettonin farkut alesta pojallemme ja hinta oli joku 10eur. Myös kirppikseltä olen paljon ostellut mm. Espritin paitoja ja hinnat taisi olla 4,50e/kpl. Ja ihan uuden veroisia.


Tinttarella - 07.10.2009 - 13:33

Tuo oli hyvin sanottu kun Jeti tuossa sanoi että "harrastaa lapsen pukemista kivoihin vaatteisiin"

Tuo on juuri minullakin se pointti eli jos ostankin kalliimpia vaatteita (metsola, moonkids, småfolk yms. värikkäät retrot) se ei johdu siitä että haluaisin niillä leveillä vaan juuri siitä että nautin kun saan pukea lapseni omaa silmää miellyttäviin värikkäisiin vaatteisiin! Rakastan aamulla valita pojalle yhteen sopivan asun merkillä ei väliä kunhan itse tykkään ulkonäöstä! Valitettavasti vaan noilla massaketjuilla (hm, lindex...) on todella huonosti saatavilla pirtsakoita vaatteita pojille yli 86cm

Kirpparilla käyn itse tekemäsää löytöjä eli jos jotain tiettyä tarvitsen ostan sen kaupasta sillä en minäkään jaksa koluta kirppiksiä jonkun tietyn perässä vaan teen niistä löytöjä muuten vaan!

Toiset pistää rahansa lastenvaatteisiin ja toiset johonkin muuhun, eli eiköhän nämä tosiaan ole valintoja jotka jokainen tekee itse! Hölmöä tosiaan arvostella ketään sen perusteella mistä ja millaisia lasten vaatteita kukin ostaa!


papu - 07.10.2009 - 14:38

pakko kanssa kommentoida..itse käyn kirpparilla mahdollisuuksien mukaan. Mulle se on mukavaa ajanvietettä haahuilla omissa ajatuksissaan vaikka en mitään löytäiskään. Tosin esim.viimeks löysin kuoman uudenveroiset talvikengät pojalle viidellä eurolla ja ens talveks lassien haalarin kuudella eurolla.
Mutta..ostan myös uuttakin. Ja syy siihen on jonkinasteinen addiktio rakastan kauniita vaatteita ja se on joku harrastusten tilalle tullut juttu..ihanaa joskus istua koneen ääreen ja surffata netissä ja etsiä vaatteita. Joskus laitan nettikaupassa koriin vaikka mitä ja lopulta vaan suljen koneen enkä ees tilaa, se on vaan mukavaa suunnitella ja ihastella. Ei siihen sen suurempaa symboliikkaa liity ja aamuisin laitan pojalle kyllä yhteensopivat vaatteet, toki niitä poikkeusaamujakin löytyy..se vaan on musta mukavaa.
Ja merkeistä sen verran että uutena en oo ostanut mitään, mutta huuto netistä jonkin verran. Muutenkin oon huuto netin suurkuluttaja. Ja laadun kyllä huomaa ihan arkivaatteissakin. Mulle ei merkkaa se lukeeko rinnassa suurella diesel tai vastaava, se riittää että itse tiedän sen olevan laadukas. Vaatteita on siis meidän pojalla ihan laidasta laitaan. Mun mielestä kirppari ja merkkivaate ei sulje toisiaan pois niin kuin joku jo tais aiemminkin sanoa. Ja sekin on kyllä totta että merkkivaatteissa yleensä säilyy jälleenmyyntiarvo parempana.


Nanna07 - 07.10.2009 - 14:56

Pakko tosiaan vielä sanoa, että ennen sain tyydytystä kun ostin itselleni vaatteita ja nykyään ei enää itelle kauheesti osta. Niin saman tyydytyksen saa siitä kun ostaa lapsille ihania vaatteita.


papu - 07.10.2009 - 16:44

Nanna07: niijust! miten sitä aina yllättääkin itensä lastenvaateosastolta itelle oikeesti ei tuu ostettua yhtikäs mitään, ei ees huvita sovitella tai jos sovittaakin niin ei huvita ostaa.


Tinttarella - 07.10.2009 - 17:01

Juu, sama kun edellä Aikasemmin ostelin itselleni paaaaljon vaatteita mutta nyt tulee ostettua vaan pojalle! Poika taitaakin olla meidän perheen parhaiten puettu


Piki78 - 07.10.2009 - 17:52

Mä oletin, että mulle kävisi noin, mutta kummasti on löytynyt myös itselle kaikkea kivaa syksyksi...


cindy - 07.10.2009 - 20:28

Kukin ostaa ja pistää rahansa just siihen mihin kokee pystyvänsä.. mutta, mutta.. Mua pistää silmään jos äiti kulkee "halvassa" vaatteessa ja muksun päällä on jotain Burberryä tms.. Luulis sitten olevan varaa myös itselle ostaa vaatteita muualtakin kuin Anttilasta. Itse ostan usein uutena vaatteita jotka miellyttää ja vaikuttavat hinta-laatu suhteeltaan hyvältä. Kirppareilla käyn, mutta harvoin löydän mitään.. Olen kai huono kirppistelijä..


heidy - 07.10.2009 - 21:28

Mua on tökänny kans monesti tuo cindyn mainitsema näky silmään!


äitee - 08.10.2009 - 14:49

Jospa sille lapselle on saatu se Burberry (mikä se muuten on?) vaikkapa varakkaalta kummilta lahjaksi, eikä äidillä itsellään ole edes harmainta aavistusta, kuinka arvokkaissa vaatteissa hänen lapsensa on.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|