Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

pappi kotikäynnille

höpsö - 06.10.2009 - 10:09

Meille on tulossa huomenna pappi käymään kotona, kun viikon päästä ristiäiset.. mitä papin kanssa yleensä puhutaan ja kuika kauan käynti kestää? Ja "kuuluuko" papille tarjota kahvit, vai vasta ristiäisissä?


VASTAUKSET:


heikunkeikun - 06.10.2009 - 10:16

Nyt meillä pappi oli tosi asiallinen,kahvin lomassa jutusteltiin.
Esikoisen kastanut pappi oli meille tuttu,meidän rippi-ja vihkipappi,joten turinaa riitti kovasti.
Nyt toisen lapsen kastanut pappi oli täysin vieras eikä sen koommin puhuttu muusta kun kasteen kaavasta. Sitten se kyseli meiltä virsistä ja onko jotain muita toiveita(runoja tms mitä haluamme liittää tilaisuuteen). Tunnin oli muistaakseni tämä viimeisin pappimme...


Khm - 06.10.2009 - 10:24

Me tarjosimme myös kahvit ja nisut. Siinä kahvitellessa sitten keskustelimme kastetilaisuuteen liittyvistä käytännön asioista, mm. nimestä, kummeista ja virsistä. Meillä kastetilaisuus oli kotona ja katsottiin vähän mihin kohtaan kastepöytä sijoitetaan ja mitä pöydälle laitetaan.

Pappi ei ollut tuttu, mutta kyllä sitä juttua riitti ihan luonnollisesti. Käynti kesti ehkä vajaan tunnin ja papilla olikin kiire jo seuraavaan tapahtumaan.

Ottakaa ihan rennosti vaan


Kaisa_kissa - 06.10.2009 - 15:35

Papille ei ole pakko tarjota kahvia, jos tuntuu, ettei halua. Pappi ei ole niiden perässä teille tullut.

Yleensä kastekeskustelussa tärkeintä on täyttää ne viralliset paperit, käydä kaava läpi ja valita virret ja mahdolliset Raamatun kohdat. Toiset papit kertovat enemmän kasteen kristillisestä merkityksestä, kuin toiset.

Papille voi puhua kaikesta. Jos tuntuu, että väsyttää ja lapsen kanssa on rankkaa, niin sen voi sanoa ja siitä puhua. Pappi on ennen kaikkea teidän takia paikalla ja toiseksi vasta kasteen takia.

Ja yleensä tuo käynti kestää tunnin, tai tilanteesta riippuen enemmän.

Rennosti vain, niin kuin "Khm" totesi !


meillä - 06.10.2009 - 17:43

myös tarjottiin kahvit. Ja siinä kahvinjuonnin lomassa keskustelimme ristiäisistä. Näin oli molempien muksujen kohdalla.


papinminiä - 07.10.2009 - 00:20

Papit on aika mielelläänkin ilman sitä kahvia, koska kohteliaisuussyistä eivät siitä monesti kieltäydy vaikka olisi edellisessä paikassa juuri juonut. Pelkkä juomakin (tee, mehu) on ok jos tuntuu että on noloa jos ei ihan mitään tarjoa.


mie - 07.10.2009 - 10:36

Riippuu ihan papista. Jonkun kanssa voidaan rupatella kahvitöydässä kaikki maailman asiat ja jopa kaupan kassajonossa. Jonkun toisen, vieraamman, kanssa hoidetaan vaan ne viralliset asiat. Toki kahvia tarjota sopii, mutta tyrkyttäminen on rumaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|