Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Nukutus ilman tissiä

Äityli - 06.10.2009 - 09:41

Missä vaiheessa olette alkaneet nukuttaa vauvaa yöunille omaan sänkyyn ilman tissiä. Mun vauva on nyt 6kk ja olen edelleen nukuttanut tisiille yöunille ja ajattelin, et pian vos alkaa yrittää nukuttamista omaan sänkyyn.. Oisko vinkkejä, miten onnistuu tuo nukutus? Ja miten kauan muilla on kestänyt, että vauvat on oppinut nukahtamaan omaan sänkyyn?


VASTAUKSET:


Peppi - 06.10.2009 - 09:56

Täällä ihan sama tilanne, poika nyt 5kk ja viikko päälle. Jään mielenkiinnolla odottelemaan vinkkejä


mie - 06.10.2009 - 10:08

tyttö 3,5kk ja meillä ainakin mennään niin nukkuu et syötän tytön klo 20-21 välillä nukahtaa tissille ja välille vaan vien syötön jälkeen sänkyyn laitan tutin suuhun ja sinne jää nukkuu, herää seuraavan kerran klo 02-03 =)


heikunkeikun - 06.10.2009 - 10:20

meillä esikoinen nukkui aina tissille,mutta yritin hieman "herätellä" ennen laskemista omaan sänkyyn
(ettei pelästy kun herää yöllä,et missä ollaan..),yleensä heräili hieman kun yritin röyhtäyttää.
Sitten kevyttä taputtelua pepulle/selkään tai soittorasia soimaan.. Silleen poju oppi itse jäämään sänkyyn.
Nyt toinen poikamme ei tarvi edes taputtelua,tutti riittää ja hän itsekseen sitten nukahtaa hetken katseltuaan maailmaa..Tosin tälle pojalle unipussi toi suurimman avun nukkumiseen,oli aikas kova potkimaan/mellastamaan,nyt pussissa nukuttaa rauhallisesti!!


monstera - 06.10.2009 - 10:21

Tyttö kohta vuoden ja edelleen tissinukutus käytössä . Usein kyllä tyttö herää siihen kun siirrän hänet omaan sänkyyn ja jatkaa siinä sitten uniaan. Minä en ole vielä valmis luopumaan tästä iltarutiinista vaikka se antaisikin minulle huimasti lisää vapauksia kun en olisi enää joka ilta seitsemästä eteenpäin varattuna.

Vauvan herättäminen ennen sänkyynlaittamista vois olla hyvä juttu. Ja tietty tärkeää lienee odottaa että vauva on riittävän väsynyt, meillä ainakin muuten menee pelkäksi leikkimiseksi omassa sängyssä (joskus olen siis päikkäreitä kokeillut siellä).


mimmu - 06.10.2009 - 10:22

meillä tyttö nyt tasan 3kk ja n.vko sitten oli pakko keksiä jotain muuta, kun tissille nukuttaminen.. tyttö ei syö tuttia, joten piti tissiä tuttina ja voitte kuvitella miltä nännit tuntuivat monen tunnin lutkuttamisen jälkeen

iltatankkauksen jälkeen vien tytön omaan sänkyyn mahalleen ja yleensä aina alkaa itku. Aluksi sitä oli kauheaa kuunnella (oli todella väsynyt ja jatkoi ja jatkoi itkemistä) mutta itku oli väsyitkua ja siinä sitten vuorotellen miehen kanssa taputeltiin pyllylle.

Jos itku alkoi olla hysteeristä, otin hetkeksi syliin, mutta ei tissiä...Aluksi itku kesti tunninkin(ei suoraa huutoa, vaan väsyitkua) nyt enää n.10min. Auttaa jos pitää kättä selänpäällä ja "painaa" patjaa vasten. silloin vauva tuntee olonsa turvalliseksi.
joinain iltoina huomasimme, että tyttö halusi nukahtaa itsekseen ja suukon ja musiikkinallen jälkeen jätimme sänkyyn ja itku loppui minuutissa(-5min) ja uni tuli.

Meillä toiminut tosi hyvin, tyttö nukahtaa iltatankkauksen jälkeen n. 10 aikaan ja herää 4-6 aikaan syömään...
tsemppiä kokeiluun!!

Niin ja meillä nukahtaminen tosiaan "vaatii" tuon mahallaan olemisen.. selälteen ei nukahda.


Äityli - 06.10.2009 - 13:10

Kiitos vinkeistä! Tuon suuntaista uumoilinkin
Kai se meidänkin pikkuliini joskus oppii tuollain nukahtamaan. Tuntuu vaan, et edessä on paljon itkua ja taistelua ennen kuin homma toimii. Mutta en ehkä ihan vielä ala edes opettelee, ehkä helpottuu kun on vielä vähän isompi. Tai sitten ei, kuka tietää..

Nukutatteko muuten päikkäreille sisään samalla tavalla, siis sänkyyn ja silittelyä/tutti/musiikkia ym..? Meillä sisälle päikkäreille nukuttaminen on nykyisin aika haasteellista, kun ei millään malttaisi käydä nukkumaan: juttelee, touhuaa ja pyörii ja hyörii kuin väkkärä sen kun kerkiää ja sit yks kaks simahtaa..

mimmu: jätätkö vauvan mahalleen nukkumaan vai käytkö kääntämässä?


mimmu - 06.10.2009 - 17:48

jätän mahalleen...osaa kääntää päätään hyvin ja nukkunut pienestä asti mahallaan.

yöllä syötön jälkeen laitan kyljelleen tai selälleen, helpompi laskea niin ettei herää...
aamu-unille laitan aina ulos. on yleensä heräämisen, syötön ja vaipanvaihdon jälkeen n. tunnin päästä jo niin väsynut, että jää vaunuihin itkemättä ja nukahtaa samantien. Nukkuu 3,5-4h, sisällä päiväunet on n.1h ja itkun kanssa, joten laitan aina aamupaivällä ulos...

iltapäivä onkin sitten päiväkohtaisesti 2-4 pienet (½h /2h) unet... riippuen päivästä


Nynny - 06.10.2009 - 22:52

Meillä aloitettiin n. pari viikkoa sitten nukuttaminen omaan sänkyyn. Tyttö on 6 kk. Oli pakko aloittaa, koska heräsi puolen tunnin sisällä ja huusi täysillä. Samalla siirrettiin tyttö omaan sänkyyn, mutta silleen, että pinnasängyn patja ja laita on oman sängyn tasolla.

Alkuun huusi tunnin, mutta nukkuikin sitten tosi pitkään ennen ensimmäistä herätystä. Nyt nukahtu 10 minuutin kuluttua ja välillä itki välillä ei. Jos mennään liian väsyneenä nukkumaan, huuta enemmän. Mitä paremmin on nukkunut päivällä sen paremmin se onnistuu. Yöllä annan edelleen nukahtaa tissille.

Meillä lauletaan tuutulauluja ja taputetaan selkää. Joskus pelkkä käsi selän päällä riittää. Joskus pitää silittää päätä.

Tänään nukutin päivällä kans sisälle. Tyttö nukkui tosi hyvät päikkärit ja ilta meni tosi helposti! Toivottavasti jatkuu näin

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|