Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miten saa vauvan nukkumaan öisin pidempään?

minä vain - 05.10.2009 - 23:07

Meillä poika vauva reilu 7 viikkoa. Syö pelkästään korviketta. Tuttelia menee parin tunnin välein 140ml. Eikö ole mitään keinoa saada poikaa nukkumaan edes yöllä pitempiä kuin kahden tunnin pätkiä?Kestääkö tämä siihen asti kun rupean muita ruokia antamaan??Poika on iso ikäisekseen. Kuusiviikkois neuvolassa painoa 6,5kg ja pituus 60cm. (4,3kg ja 53,5cm)


VASTAUKSET:


Kuullostaa - 05.10.2009 - 23:12

täysin normaaliltaa vauvalta. Vauvoilla on pieni vatsalaukku jonne ei mahdu tarpeeksi ravintoa, että se jaksaa nukkua tuntikaupalla. Jokut syö useamminkin.. Eipä siihen oikeen voi vaikuttaa. Itseasiassa kiinteätkään harvoin vaikuttaa asiaan, se on aika se taikasana.

Ei kannata miettiä niitä harvoja joilla vauvat nukkuu yöt läpeensä, se on todella harvinaista, eikä siihen oikein voi itse vaikuttaa.
Ole tyytyväinen että vauvasi nukkuu sen pari tuntia putkeen. Mun lapsi huusi yöt läpi ensimmäiset neljä kuukautta, sillon se kaksi tuntia yöunta oisi ollut kova sana.


histamiini77 - 06.10.2009 - 00:22

Toiset tosiaan nukkuu paremmin ja toiset huonommin. Meillä esikoinen oli samanlainen aikoinaan, nyt toinen vauva nukkuu paremmin. Tää toinen on nukkunut ihan syntymästä lähtien vähintään 3 tunnin pätkiä, yleensä sitäki pidempiä. Ja esikoinen oli kuitenki 1,5 kg pienempi syntyessään.
Mä luin jostain lehestä sellasen artikkelin, et vauvoille toi maito on sen takia parempaa ja täyttävämpää ruokaa koska se on niin rasvapitosta ja sitä myötä täyttävämpää ku kiinteet. Ja vauvan energian kulutus on niin hurja, etteivät he pysty syömään sellasia määriä kiinteitä, että saisivat energian kulutuksen tyydytettyä. Tosiaan ku se vatsalaukku on vielä niin pieni. Siin artikkelissa oli määritelty "masun vetoisuuski" ja ihan pienillä se tais olla jotain 60 ml (jos en iha väärin muista).
Aika se taitaa tosiaan olla loppujen lopuks ainoo "keino", vaikkaki joillain on tainnu auttaa muutki konstit... lämpöset iltakylvyt, vellit... mut vellien annosta kannattais sit jutella neuvolassa ennen ku alottaa.


normaalia - 06.10.2009 - 00:26

on ruokaa aina kun haluaa. 3kk jälkeen voi ruveta epäilee jotakin vikaa ruokailu rytmissä jos edelleen syö "vain" 2h välein.


Jaana-87 - 06.10.2009 - 07:27

antakaa niitten vauvojen olla vauvoja!!! ne herää öisin useestikki, toiset ei.


mie - 06.10.2009 - 10:12

meillä tyttö kyllä syö päivisin n.2tunnin välein enkä pidä sitä mitenkään epänormaalina, ikää 3,5kk.
Yöllä syö 4tunnin välein. Vauvat on niin erilaisia, toiset syö tiheämpää toiset ei.


tuikku - 06.10.2009 - 10:49

Mitä olen useammalta ihmiseltä kuullut, ei esim. puuron aloittaminen ole uniin vaikuttanut. Ei vaikuttanut meilläkään kiinteiden aloitus yöunien pituuteen. Aika (ja unikoulu 1v 1kk iässä) on olleet ainoat, jotka meillä ovat auttaneet.


mimmu - 06.10.2009 - 11:54

ihan vaan kokeilumielessä kannattaa kokeilla (siis jos pinnis oman sängyn vieressä) että siirryt itse kauemmas vauvasta nukkumaan...

meillä tyttö heräili 2-4hvälein, kun nukuin pinnasängyn vieressä. Kun siirryin itse toiselle puolelle sänkyä ja mies pinniksen puolelle, unet jatkuneet 6-8h...

maito saattaa tuoksua kevyemmässä unenvaiheessa olevan vauvan nenään liian vahvasti, jos nukut ihan vieressä. vauvathan siirtyvän käsitykseni mukaan melko usein unen aikana eri vaiheisiin(kevyestä unesta syvään ja päivastoin).

meillä tosiaan tuo vaihto auttoi ja toivottavasti muutkin saavat siitä apua! itse olin äitinä TIETYSTI sitä mieltä, että minä nukun vauvan vieressä mutta näin kaikki saavat paremmat yöunet


paitsi - 06.10.2009 - 12:13

että tämä vauvahan söi korviketta,ettei taida mimmun vinkki auttaa...


mimmu - 06.10.2009 - 12:31

hups... mutta tuskin se maidontulo kokonaan on loppunut voi silti tuoksua vauvan nenään...???


K - 06.10.2009 - 22:03

Meillä auttoi nukuttaminen vatsallaan. Selällään nukkuessa säpsähteli hereille jopa puolen tunnin välein ja oli lähes mahdoton saada nukahtamaan uudestaan nostamatta sängystä pois. Vatsallaan nukkuu sikeämmin ja tyynemmin eikä säpsy hereille. Lisäksi tuntuu, että vatsakin toimii paremmin ja mahdolliset ilmavaivatkin saadaan paukuteltua pois unen katkeamatta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|