Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

muutamaa vinkkiä vailla 1 vee kun kyseessä

KaLa - 05.10.2009 - 14:36

1. Nyt ollaan siirrytty yksiin pväuniin kun yöunet alko olla aikas lyhyet ja pvärytmi alkoi muodostua tosi ei järkeväksi kaksien unien myötä mutta ongelma onkin et tottuuko lapsi valvoo aamusta pidempään ja illasta pidempään kun nyt aika kärttyinen kun valveillaolo aikaa pidennetty. Kauankohan tällänen siirtymävaihe saattaa kestää vai pitääkö luovuttaa ja jatkaa ei järkevää rytmiä kunnes lapsi isompi?

2. yöunille laitosta....meillä nukutetaan ja nimenomaan joudutaan nukuttaa lapsi sänkyynsä sillai et kertakaikkiaan joutuu aina "painaa" kanveesiin et tajuu rauhoittuu, ei itke tai huuda mut aikamoista väsymys taisteluu käydään ja aikaa menee usein joåa 45min. Oon yrittäny vaan viedä sänkyyn ja käydä aina tutii korjaa jne mut silloin kyl huutaa kun syötävä eikä yksin rauhoitu. Mitä kaikkee vois kokeilla, tosi ärsyttävää toi väkisin sänkyyn "painaminen". Esim. hämärävalo päälle ja laulelis lapsen uneen?


VASTAUKSET:


ex-odottaja - 05.10.2009 - 15:12

1. Kannattaa pitää vielä ne kahdet päikyt jos näyttää siltä ettei lapsi jaksa yksillä. Turha minusta on kiukuttaa/väsyttää lasta liiaks pelkästään omasta mielestä -ei niin kivan rytmin -takia. Jos onnistuu niin anna nukkua pitkät unet yhdet ja sitte toiset vaikka 10-15 min torkut ettei nuku liikoja päivällä jotta unta riittää yöllekin. Meillä toimi sillo ku tarvis kahdet. Nykyisinki (poika pian 1v2kk) laitan toisille tirsoille jos on kovinkovin väsynyt. Täytyy vaan antaa ottaa ne tirsat ennen 6 muuten siirtyy yöunille meno meillä.
2. En osaa hirveesti auttaa muuten kun se "huudatus" nukahtamisjuttu mistä oon kuullu. Eli lapsi sänkyyn, tuti suuhun ja peitto päälle. Sitte silittelyt ja hyvän yön toivotukset ja lähdet pois. Jos tulee huutoa, oota eka 2min enne ku meet sinne takas. Sitte teet samat hommat, kaada sänkyyn, tutti suuhun yms. ja pois. Sit anna huutaa 4min enne ku meet ja taas samat rutiinihommat. Saattais sit pikkuhiljaa hoksata et ahaa, voin nukahtaa tänne ihan rauhassa. Kokeile jos raaskit huudattaa..


KaLa - 05.10.2009 - 15:35

Ihan hyvä neuvo tuo pitää vielä kahdet unet mutta minusta ei kovin hyvä ole et ekoille unille menis kun me muut ruetaan syömään eli 11-12 ja nukkuu 2t joten pväruoka on ollut 14 aikaan ja toiset unet eli torkut olleet 18-19 eli minusta liian myöhään vaikka ei oo annettukaan kuin torkahtaa mutta kun unille laittokin kestää se 20min niin aika turhauttavaa. Eli mielestäni yhdet pväunet ois kuiteskii järkevämmät, 11-12 jo syötäis ja sit unille ja nukkuis 2t ja yöunille mentäs jo vaikka 20 eikä vasta 21.30 jälk.


wilma* - 05.10.2009 - 15:46

Onhan lapsi varmasti väsynyt ja rauhoittunut kun viet sänkyyn? Meillä poika istuskelee (eli rauhoittuu)isän tai äidin sylissä jonkin aikaa tutti suussa ja uniharso kainalossa ennekuin viedään sänkyyn.Tällätavalla poika voi jo ennen sänkyyn viemistä alkaa valmistautua nukkumaan.Meillä tassutellaan poika omaan sänkyyn ja aikaa kuluu 5-10 minuuttia ilman itkua.Kannattaa kokeilla!


KaLa - 05.10.2009 - 16:03

joo yöunet rauhoitetaan jo hyvissä ajoin


Tipsu - 05.10.2009 - 17:24

Kauanko olet antanut huutaa sängyssä yksin? Huutaako siis ihan hysteeristä itkua vai huutaa kiukkuaan? Mä sanoisin että jos kiukuttelee niin anna kiukutella. Meillä jää kaksoset yksin sänkyihinsä illalla, jos kiukuttaa niin saa kiukutella, yleensä kumminkaan ei enää nykyään kiukuta. Hysteeristä itkua en kauaa kuuntele, käyn rauhoittamassa lapsen ja jätän taas sänkyyn.
Meillä ei tietysti ole tätä hysteeristä itkua juuri ikinä että helppo mun on sanoa, mutta voihan sitä kokeilla !


Tipsu - 05.10.2009 - 17:35

Niin jatkan vielä vähän..
Eli meillä siis jää pojat kyllä ihan seisomaan sinne sänkyihinsä. Juttelevat ja pelleilevät keskenään ja jossain vaiheessa käyvät sitten nukkumaan.
Mä en edes yritä alottaa painimatsia kahden kanssa, siinä menis ikä ja terveys ..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|