Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

nutrilon soija -kokemuksia?

monstera - 05.10.2009 - 13:24

Hain eilen kohta vuoden ikäiselle maitoallergiselle tytölleni nutrilon soija -jauhetta. Mulla alkaa vajaan kuukauden päästä työt joten pitää alkaa tyttöä totuttamaan tuohon soijakorvikkeeseen. Onko täällä muita nutrilon soijan käyttäjiä? Miten olette totuttaneet lapsenne siihen? Minä ajattelin alkuun pistää sitä puuron sekaan. Mutta alanko sitten laittaa sitä lypsetyn maidon sekaan vai annanko ihan raakana? Ja täytyykö se tosiaan näinkin isolle lapselle sekoittaa kiehautettuun veteen vai toimiiko se yhtä hyvin kylmään kraanaveteen sekoitettuna?


VASTAUKSET:


Cristal89 - 05.10.2009 - 14:02

Sattui silmään tämä kirjoitus, en pysty vastaamaan kysymykseesi mutta esitän vastakysymyksen. Miten tytölläsi ilmeni maitoallergia? Täällä meillä kk vanha poika ja aletaan olla aika neuvottomia, vatsakipujen takia ei enää saa poitsu nukuttua Kakka on vihreää, pukluttaa paljon ja pierua tulee.


monstera - 05.10.2009 - 14:22

Tytöllä on atooppista ihottumaa ja minä ja mieheni ollaan allergisia joten hänellä on korkea allergiariski. Saatiin lähete allergiatesteihin ja siinä ilmeni herkistyminen lehmänmaidolle. Sitten sitä testattiin niin että olin kaksi viikkoa maidottomalla dieetillä ja otin sitten maidon takaisin ruokavaliooni. Tällä ei ollut vaikutusta ja epäiltiin, että kyseessä oli väärä hälytys. Kerran sitten piti hänelle antaa korviketta ja hänpä oksenteli lopun päivää ja muuttui laikukkaaksi. Tämän perusteella saatiin lääkärinlausunto jonka perusteella kela korvaa tosta nutrilon soijasta 70%. Pelkkä prick-testihän ei vielä kerro muuta kuin herkistymisen joka ei välttämättä tarkoita allergiaa. Mutta jos asia askarruttaa niin kysy neuvolasta, oisko teillä mahdollista päästä allergiatesteihin!


watrossi - 05.10.2009 - 16:29

Hei

Minun 8 kuukautisella pojallani on myos maitoallergia ja han alkoi tuon Nutrilon Soijan juonnin kuukausi sitten. Ekan kuukauden imetin hanta aamuisin ja iltaisin, ja paivalla han sai tota soija-juomaa. Han oppi siihen todella hyvin, ilman mitaan erityista sahlinkia (kuten pelkasin). Mulle taalla Belgiassa lastenlaakari neuvoi lammittamaan pullovetta (veden laatu taalla on huono) 45 sekunttia mikrossa ja sitten sekoittamaan siihen jauheen (210 ml ja 7 annosta jauhetta.


yksi vierailija - 05.10.2009 - 16:30

Nutrilon soija maito ei liukene kylmään veteen, itse kiehautan vettä vedenkeittimessä ja laitan sitten osan ihan hanakylmää vettä sekaan, niin että saan sellaista sopivan haaleaa vettä aikaiseksi. Hanasta ei saa ottaa haaleaa / kuumaa vettä maidon valmistukseen. Itse aloitin nuo maitokokeilut kun lapseni oli n.6kk ikäinen ja esim.Muksu-riisipuuron sekaan aloitin sitä pikkuhiljaa lisäilemään jotta tottuu makuun. Myös "raakana" annoin pieniä määriä. Kesti kyllä tovin ennen kuin hyväksyi maidon, en enää muista miten kauan. Nyt 1v 10 kk ikäisenä juo todella hyvin ko. maitoa eikä mitään ongelmia ole. Meillä maitoallergia ilmeni 4 kk ikäisenä kun jouduin antamaan korviketta. Kasvot lehahtivat punaisen laikukkaiksi ja muutenkin suolioireita oli ollut eli kakkasi todella paljon.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|