Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

kengät

monstera - 05.10.2009 - 13:14

Meidän tyttö on nyt oppinut seisomaan tukea vasten ja ajattelin hommata hänelle sisätossut ja ulkokengät. Mutta hänpä menee aivan paniikkiin jos hänelle meinaa laittaa jalkaan jotain muuta kuin sukat (jotka nekin on ihan siinä rajoilla että suvaitaanko niitä)! Hysteeristä parkua tulee vielä tovi sen jälkeen kun tossut on otettu pois (kengillä en ole vielä edes uskaltanut kokeilla).

Onko muilla ollut vastaavaa ja miten tilanteesta on selvitty? Eihän tuota voi viedä hiekkalaatikollekaan sukkasilteen näin syksyllä!


VASTAUKSET:


Jeti - 05.10.2009 - 13:48

Miksi sisätossut? Liukuestesukat on ihan passelit sisällä. Mietin vaan, että eihän kai kannata tapella turhaan?


tuunu - 05.10.2009 - 13:56

Eipä ole ollut samaa, päinvastoin tyttö on hirmuisen ylpeä kengistään. Sukat ei tosin pysy jalassa hetkeäkään, mutta ei siis vastustele pukemista. Mutta tuli mieleen, että ehkä kumpparit vois olla teille parhaat, kun kelitkin on nyt mitä on. Ne on niin paljon hempompi vetäistä jalkaan kuin jotkut tollaset nauhalliset, varrelliset kalvokengät. Olen ihmetellyt miten tyttö jaksaakin odottaa, kun ähisen noiden nauhakenkien kanssa...Jostain luin, että nauhakengät olisivat hyvät alkuun, että ne saa tarpeen kireälle. No nytpä tiedän etten enää osta sellaisia varrellisia nauhakenkiä, joissa ei ole vetskaria sivussa.


Jeti - 05.10.2009 - 14:01

Kumisaappaat eivät tue jalkaa tarpeeksi - varsinkaan ensikengiksi. Ja niillä on vaikea kävellä, jos ne ovat yhtään liian isot.
tuunu: tarrakengät on helpoimmat!


monstera - 05.10.2009 - 14:09

Jeti: Sisätossut siksi kun sukat eivät pysy jalassa ja siinä toivossa että tossut pysyisivät. Nyt ollaan paljain kylmin jaloin tai puolipotkuhousilla. Liukuestepuolipootkuhousut olisivat tietysti paras ratkaisu mutta kukaan ei tietääkseni ole keksinyt valmistaa sellaisia.


tuunu - 05.10.2009 - 14:12

liukuestesukkahousuja löytyy kyllä.


monstera - 05.10.2009 - 14:23

tuunu: Ai löytyy, hienoa! Ei oo vaan osunut silmään.

Mutta siitä huolimatta pitäis tuon tytön vähitellen tottua kenkiäkin pitämään.


riikku - 05.10.2009 - 21:25

ja käsityö lehdessä oli juttua semmosesta tatinasta jota voi pistää esim villasukkien pohjaan ja tehdä itse liukuesteet. Kai sitä jostain käsityöliikkeistä tai isoista marketeista saa kun kyselee.


Jeti - 06.10.2009 - 12:18

Esim. Jesper&Juniorista on saanut liukuestesukkiksia. Mites sit sellaset sukat, joissa on "alaosa tossua"?

Mun rajoittuneella kokemuksella ei kannata yhteen putkeen yrittämällä yrittää jotain, mitä lapsi kammoaa, koska kammotukset menee yleensä kausissa. Meillä esim. pottailu on ollut välillä kamalaa huutoa ja on pitänyt vaan pitää viikon tauko tms, jonka jälkeen on ihan eri meno.

Mitä jos jättäisit kengät lattialle lapsellesi leikittäväksi? Jos siitä innostuisi edes tutustumaan niihin?

Minkä ikäinen teidän tyttö muuten on?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|