Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

mikähän avuksi

... - 04.10.2009 - 16:18

Meidän poika on muutaman päivän päästä kuukauden vanha, viikon/kahden iästä asti sillä on ollut masuongelmaa jonkinsorttista, kakka saattaa olla päivän-pari tulematta, vatsassa kiertää kovasti, pierettää ja pukluttaa. Sen vuoksi kitisee, natisee ja valvoo illat 3-8 tuntia. Onneksi yöt ja aamut ja yleensä päivätkin nukkuu hyvin (paitsi tänään klo 12 jälkeen nukkunut pieniä pätkiä ja sitten herännyt itkemään).
Joten mikähän tähän avuksi? Cuplatonia ollaan annettu mutta ei sillä hirveän suurta vaikutusta ole. Maitohappobakteerit ovat varmaan seuraavana kokeiluvuorossa. Jekovit-tipat laitoin tauolle kun ajattelin kokeilla johtuisko niistä, mutta eipä taida. Osaimetän, joinain päivinä saa NANia ja välillä on päiviä jolloin oma maito riittää että ei tarvitse antaa sitä, mutta ei silläkään ole ollut vaikutusta suuntaan eikä toiseen.


VASTAUKSET:


ap - 04.10.2009 - 16:19

Niin ja ummetusta ei ole, kakka vain on tulematta ja sitten tulee normaalin näköistä kakkaa kun tulee.


emppu05 - 04.10.2009 - 16:29

meillä oli myös masu ongelmia. vatsa saattoi olla toimimatta jopa 2vkoa, siis täysimetin silloin. masussa kuplitteli myös kovasti, cuplatonia annettiin. annoin myös rela tippoja, mutta neuvolasta sanottiin, että relatipatkin voivat aiheuttaa masuväänteitä. Mallasuute auttoi meillä kovasti vatsan toimimattomuuteen. sinuna en olisi huolissani parin päivän kakkatauoista, on normaalia. viikon toimimattomuuden jälkeen antaisin pieniä määriä mallasuutetta. röyhytä vauvaa useasti, hiero kevyesti masua ja pumppaa jalkoja. itse annoin cuplatonia myös melkein joka syötöllä -neuvolasta sanottiin, että se edistäisi myös suolen toimintaa. ainniin, kiinnitä huomiota omaan ruokailuusi, ei omenoita, ei tulista, ei limsaa, ei suklaata jne...


ap - 04.10.2009 - 16:41

tekee niin pahaa katsoa joka ilta toisensa jälkeen kun pienellä on paha olla ja itkee monta tuntia vaikka silmä jo luppasee niin kitisee ja itkee eikös vauva tarvii sitä unta kehitykseen?? mitkäs kaikki niitä ruokia on mitä ei kannattas syödä itse jos vauvalla on mahavaivaa, noiden lisäks?


emppu05 - 04.10.2009 - 16:50

voi pientä, omaa sydäntä sattuu niin, kun pientä sattuu -mutta sellaista se vauvan elämä tahtoo alkuun olla Tulee nyt tosiaan mieleen mausteinen ruoka, omenat, suklaa, KAHVI (tämä auttoi meillä kun jätin pois)... googleta, voit löytää paremmin, mutta tässä muutamia mitä tuli mieleen. kylvettäminenkin voi auttaa...


zen84 - 04.10.2009 - 16:51

Meijän pojalla tuli masuväänteitä ku imetin.. Kokeilin jättää tummanleivän pois: ei vaikutusta, kahvin: ei vaikutusta jne... kunnes huomasin että suklaa oli aiheuttajana...
Kantsii kokeilla eri vaihtoehtoi sun ruokavaliossa, mikä voi aiheuttaa vatsan väänteit...
Voi myös olla maito allergiaa, eli sun täytyy jättää omasta ruokavaliosta maito pois...

Tuleeko masuväänteit ku annat nan1:stä? ja et imetä...

Googleta noista ruoka jutuista ni löytyy yleisimmät ruoka- aineet jotka vaikuttaa pikkusen masuvaivohin...


emppu05 - 04.10.2009 - 16:55

joo, tumma leipä on myös paha masuväänteiden aiheuttaja


mimmu88 - 04.10.2009 - 18:13

meillä ainakin tuo NAN aiheutti hirveät väänteet kun taas tutteli omneo ei. kannattaa kokeilla vaihtoa. nimittäin ei se maito parissa päivässä elimmistöstä katoa.


emppu05 - 04.10.2009 - 18:21

meille taas tutteli ei sopinut, nan sopisi. mutta kannattaa koittaa vaihtoa, kokeilemalla sen tietää


Piki78 - 04.10.2009 - 18:36

Meillä auttoi,kun jätin pois ruisleivän ja sipulin ja lisämaitona Semperiä eli Nan ja Tutteli pois. relatipat käytössä ja niitä sitten pitää käyttää jatkuvasti, että olisi hyötyä. Olen huomannut, että moni luulee, että ne auttavat sekunnissa ja lopettavat kun ei ole näkyvää tehoa. Maitohappobakteerit lisäävät vastustuskykyä ja siksi niitä tulee nauttia jatkuvasti.


emppu05 - 04.10.2009 - 18:59

itse en ehkä antaisi lapselle säännöllisesti rela tippoja niin hyviä kuin ne ovatkin. sairaalassa ne aloitetaan kun vastustuskyky alentunut, antibioottikuuri päällä... jos lähtee matkalle, antibioottikuuri tms. niin silloin meillä otetaan maitohappobakteeri tippoja. relatippoja annettin vauvalle jonki aikaa, ei auttanut masupipiin ja kuten kirjoitin, neuvolasta sanottiin, että ne voivat aiheutaa joillakin myös masuväänteitä.


Piki78 - 04.10.2009 - 19:03

Meille taas neuvolassa sanottiin, että relatipat auttavat massuvaivoihin ja eipä noista ainakaan haittaa ole näyttänyt olevan. Ja tosiaan, että käyttää jatkuvasti.


Amanda-75 - 04.10.2009 - 20:00

Meillä on ollu masuvaivoja kovin. Niihin ei tuntunut olevan merkitystä mitä minä söin tai olin syömättä. Nyt hieman vähentyneet. En tiedä oliko Rela- ja Cuplaton-tipoilla, koliikkihieronnalla ja vyöhyketerapialla merkitystä vaiko ikäkö vaan teki sen, että masuvaivat ovat hieman vähentyneet. Neiti ens ti 6 vkoa. Suuri apu ollut myös kantoliinasta, sillä kun liinaan itkuisen vauvan olen laittanut, niin pian rauhoittunut siinä ja nukahtanutkin. Itkun syynä varmaankin ollut myös väsymys.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|