Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

millaisia iltarutiineja teillä on?

parikuukautinen - 04.10.2009 - 12:55

masuvaivat määrittäneet nukkumaanmenon jo pitkään ja nyt kun ne tuntuvat helpottavan meillä onkin ihan uusi tilanne edessä, eli haluttais löytää joku näppärä iltarutiini lapselle, jos jossain vaiheessa sais vaikka hänet unten maille järkeviin aikoihin

millaisia iltarutiineja teillä siis muilla on? kylpyhetki on hyvä muttei sitä joka ilta voi, ei iho kesäisi... sekä hieman ekstra haasteellisuutta kyllä tuo isän kolmivuoro työkin, eli mitä ilmeisimmin ei taida äidillä eikä isälläkään olla oikein kunnon rytmejä...miten siis voisi vauvaltakaan sitä vaatia :/


VASTAUKSET:


Piki78 - 04.10.2009 - 13:44

Meillä on niin yksinkertaista, että vauva aloittaa iltatankkauksen n. 16.30-17 aikoihin ja syö 2-3 kertaa. Pesu(kylpy/suihku/peppupesu ja naama riippuen tilanteesta ), yökkäri päälle, sylittelyä ja n. 18-19 sänkyyn. Sinne pieni nukahtaa itsekseen omaa tahtiaan. Sitten hän herää n.23 syömään ja hämärässä valossa syöttö ja hiljaista juttelua, sylittelyä ja sitten takaisin omaan sänkyyn.


Katja - 04.10.2009 - 14:37

Meillä kylvetään joka ilta koska iho kestää. Tämä ajoittuu noin 18-19 välille. Sitten hierotaan jalkapohjia vyöhyketerapeutin ohjeiden mukaan (mahavaivat), sitten iltamaito ja kun silmä lupsaa niin omaan sänkyyn hakemaan unta. Monesti kapaloidaan koska tuntuu rauhoittavan tyttö (2kk). Tuttirallia on sitten illasta riippuen enemmän tai vähemmän.


Tiikeri - 04.10.2009 - 22:36

Meillä alkaa iltatankkaus viiden jälkeen kun herää iltapäiväunilta. Syö noin tunnin välein 19.30 mennään vaihtamaan yövaippa ja vaihdetaan yövaatteet päälle, teen vauvahieronnan neuvolan ohjeiden mukaan ja sitten mennään pimeään makkariin, vedän soittonallen soittamaan unilaulun ja mennään pojan kanssa sänkyyn tissittelemään. Siinä sitten syö masun täyteen, röyhtäytän ja laitan sänkyyn. Hyvin nukkuu!

Miksi kylvetätte joka ilta? Meillä kylvetään vain 1-2 kertaa viikossa vaikka iho ehkä kestäisikin.


Piki78 - 05.10.2009 - 09:21

Meilläkin kylvetään/käydään suihkussa 2kertaa viikossa. Iho on kyllä hyvä,mutta ei ole ollut tarvetta useampiin kertoihin. Kun pepun ja kasvot pesee kuuitenkin joka päivä ja tarvittaessa kaulaa, käsiä jne.


ap - 05.10.2009 - 12:28

Piki78 mihin aikaan teillä sitten oikein aloitetaan jo päivä? 18-19 aikaan yöunille kuulostaa vaan jo tosi aikaiselta, eihän me olla silloin välttis edes kotona vielä normaalisti o_O mut kaikilla siis eri aikataulut, miehen vuorotyö tekee meillä ainakin arjen rutiineista haastavan...


Naksu - 05.10.2009 - 16:53

Meillä käydään tarvittaessa kylvyssä. Kuitenkin kerran tai pari kertaa viikossa. Tarvittaessa meinaan sitä, jos poika selällään ollessaan pulauttaa ja sitten pyörii pulinsa päälle niin, että tukka on märkänä Hyvä iho on mutta, en kuitenkaan vie useammin vaan pepun ja kasvot pesen kuitenkin päivittäin.
Meillä illat menevät siihen malliin, että poitsu syö siinä seitsemän kahdeksan aikaan, jonka jälkeen vaatetta niskaan ja lähdemme viemään koiran ulos. Illalla emme mitään pitkää vaunulenkkiä tee vaan laitan pojan liinaan. Jos poika on väsy niin sitten vain nukkumaan mutta yleensä piristyy heti kun päästään sisälle, vaikka liinassa nukkuisikin.
Yhdeksän aikaan vaipan vaihto ja yökkärin päälle laitto. Sitten syö vielä siinä 22 aikaan. Odottelen hetken, että poika väsähtää ja vien sitten sänkyynsä. Silittelen päätä hetkisen ja siihen simahtaa.


Piki78 - 05.10.2009 - 21:48

Silloin mennään ILTAunille ei yöunille.Peikko on vielä niin pieni, että nukkuu suuimman osan ajasta. Ja jos ollaan jossain muualla, niin peikko nukkuu sitten siellä Aamulla peikko heräilee n. 5.30-6.30 ja sitten äiti torkkuu ja vauva on syönnin jälkeen hereillä vieressä tai ottaa aamutorkut itsekin
Elämme nyt lapsentahtisesti

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|