Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

paras ikäero (taas)

ei ole - 04.10.2009 - 10:55

Sori jos tätä on kysytty tuhat kertaa. Mutta, mielessäni olisi aloittaa toisen yrittäminen sitten kun esikoinen on noin vuoden vanha. Mitä mieltä olette pienestä ikäerosta eli noin 1,5-2v? Onko liian vähän? Onko hirveän rankkaa?


VASTAUKSET:


ex-odottaja - 04.10.2009 - 12:51

Sama pohdinta täällä. Siis jos jättäis nyt ehkäisyn pois että kakkonen voi tulla jos on tullakseen (esikko 1v). Pienimmillään tietty ikäero vois olla alle 2 epätodennäköstä et heti kävis tärppi mut eihän sitä voi tietää..
Haluisin toisaalta kyllä esikolle sisaruksen kaveriks, ku puistoissa yms jos ollaan kaksin niin tuntuu olevan kovin yksinäinen. Tykkää kovasti muiden lasten kanssa touhuta niin oma sisarus olis ihan varmasti kiva juttu.. ja ehkä äipälläki pukkaa vähä vauvakuumetta kun esikko ei enää oikein vauva skaalaan kuulu kun on nykyään niin liikkuvainen taapero.


Moiks - 04.10.2009 - 12:53

Moiks, rankkaa on, jos on valmiina sellainen asenne
mutta asiaan: itelläni ikäerot toosi pienet llapsilla, oli samallaaikaa 3 alle 3 vuoitiasta

ja hengissä ollaan, suosittelen!! Koska sisaruksille on iloa tpoisistaan isompinakin, yhteisiä leikkejä jne jne


Moiks - 04.10.2009 - 12:54

siis kannattaa tehdä lapset pienillä ikäeroilla, suosittelen sydämeni pohjasta


juudi - 04.10.2009 - 13:28

Meillä ainakin kahden vuoden ikäero on ollut loistava juttu. Tytöistä on ollut toisilleen seuraa jo useamman vuoden (nyt tytöt 4 ja 6). Ovat kuin paita ja peppu. Vauva-ajan jaksoin hyvin, koska esikoinen oli -ja on edelleenkin- rauhallinen ja ylimaallista mustasukkaisuutta ei ilmennyt.


Vadelma - 04.10.2009 - 18:06

Meillä tulossa 1,2v. ikäero ja ihan toivottu juttu, ja innoissaan ootan tulevaa eli suosittelen minäkin pientä ikäeroo!


Chala - 04.10.2009 - 23:30

Meille on tulossa pienet 1v4kk ikäerolla jos lasketun kieppeillä toinen syntyy. Toivottiin pientä ikäeroa ja ollaan tosi onnellisia että näin ihanasti onnistui, esikkoa kun odotettiin monta vuotta eikä ollut kovinkaan itsestäänselvää että toinen tulee helpommin.

Mä ja sisarukset ollaan synnytty kaikki 4v välein ja se on ihan liikaa, ei olla tultu ollenkaan toimeen lapsena, vasta aikuisiällä. Itse en halunnut sen takia varta vasten pitkää ikäeroa lapsille.

Mutta kuten sanottu, niitä lapsia ei todellakaan tehdä, niitä saadaan jos saadaan. Toivottavasti tärppää silloin kun toiveissa on.


äippä - 05.10.2009 - 21:35

meillä eka ja toka 1,3v ikäerolla ja olisi kiva saada kolmoisen ja neloisen väliin pieni väli mutta ei ole onnistuttu saamaan haikaraa houkuteltua ottamaan kutsua vastaan vaikka vauva jo 9kk, sääli, pieni ikäero on jees...


Noora - 05.10.2009 - 23:28

Esikko alle 5, kakkonen 3+ ja kuopus 2kk+.
Yksinhuoltaja olen ja hienosti pärjätään.
Lapsista toisilleen enempi seuraa kun ikäero ei ole liian suuri, mutta toki joukossa myös "tyhmyys tiivistyy" eli kinastelu- / keppostelukaverikin sitten siinä arjessa vierellä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|