Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

NUTRILON COMFORT 1:STÄ VIELÄ...

Manttu - 03.10.2009 - 18:42

Kävin nyt ostamassa tuota Nutrilon Comfortia, josta kyselinkin tuolla alempana. MUTTA onko tuo valmistus todella noin hidasta: ensin keitän kylmän hanaveden kiehuvaksi, sitten odotan että vesi jähtyy 40-asteiseksi(millä sitä mittaan,kinkkumittarilla ) ja sen jälkeen sekoitan pullossa tarvittavan kerta-annoksen. Jos pojalle jää nälkä, aloitan saman kierroksen alusta kun valmistan lisämaitoa. Eikö tuo ole öisin ihan superrasittavaa?!?!?! Meillä ainakin pikku-ukko kiljuu jo naama punaisena kun joutuu odottamaan Nania mikrosta, mitähän se tulee olemaan sitten jatkossa...


VASTAUKSET:


Khm - 03.10.2009 - 18:57

Ei kyllä ole kokemuksia tuosta aineesta, mutta kävisikö, jos keität vettä johonkin steriiliin astiaan ja kerta-annosta varten lämmität tuota vettä mikrossa sopivaksi. Olen kyllä lukenut aikaisemmin joidenkin kommentteja, että ovat tehneet päivän kerta-annokset jääkaappiin pulloihin valmiiksi ja lämmittäneet sitte tarvittaessa mikrossa. Käsittääkseni pääasia noissa jauhemaidoissa on, että vesi on puhdasta pöpöistä.


Neppari - 03.10.2009 - 19:14

Meillä on toiminut tuo että viilennän veden metallimitassa jonka laitan kylmään veteen. Parissa minuutissa viilentyy kun välillä huljuttaa mittaa että vesi sekoittuu. Ihan kädellä kokeilen sitten astiaa, jos tuntuu hieman lämpimältä, niin on sopiva...! Olen huomannut että jos vesi on liian haaleaa, niin jauhe ei sekoitu kunnolla ja jää velliä pullon pohjalle...


- 03.10.2009 - 20:02

keitin isomman satsin kerralla ja sit laitoin vedet jääkaappiin.. sieltä sit kaadoin tietyn määrän vettä pulloon, lämmitin mikrossa ja sekoitin jauhot.

yöksi voit kaataa tuttipulloihin kylmän veden valmiiks ja jauhot joukkoon.. sit vaan mikroon ja sekoitat.

jauhe sekoittuu lämpimään veteen, et älä ihmettele kun kylmävesi sekoitus jää oudoks


Minä - 03.10.2009 - 21:11

olen keittänyt veden ja laittanut kannuun, jota pidän huoneen lämmössä. Maitoa tehdessä saatan kiehauttaa pienen määrän vettä vedenkeittimessä ja laittaa kiehuvaa vettä vähän sekaan, kun teen maitoa,joten saa suoraan lämmintä. Jossain vaiheessa tein koko päivän maitoannoksen jääkaappiin kannuun valmiiksi ja sieltä sitten lämmitin, joko mikrossa tai vesihauteessa aina tarvittavan määrän. Nyt poika juo ennemmin huoneen lämpöistä kuin lämmintä maitoa, joten kannusta vaan keitettyä vettä ja jauhetta ja valmista on.


Manttu - 03.10.2009 - 21:22

Tuossa paketissa vaan lukee, että valmista ainoastaan yhden syöttökerran annos kerrallaan ja lisäruokaa saaville vauvoille jauheen voi sekoittaa kylmään veteen ja sen lämmittää sit mikrossa, mut meidän kirppu on vasta kolme viikkoa ja siis pelkällä maidolla. Otankohan nuo paketin ohjeet nyt vähän liian kirjaimellisesti!??


piitu - 03.10.2009 - 22:29

Me tehtiin kanssa koko päivän annos valmiiksi jääkaappiin. ja välillä jääkaapissa oli valmiina keitettyä vettä, siihen oli nopeeta tehdä.
Noissa kaikissa jauheissa lukee että voi tehdä yhden syöttöannoksen vaan kerrallaan. Meille sanoivat sairaalassa ja apteekissa että hyvin voi tehdä päivän annoksen. (meillä söivät pari kuukautta apteekin jauhetta)


Ilona - 03.10.2009 - 23:21

Minäkin oon tehnyt isomman satsin kerralla...keitän veden aina vedenkeittimessä, annan jäähtyä. sekoitan aina 5 dl kerralla kylmään veteen. mulla on tupperin pikasekoitin johon teen sen. siitä on sit kätevä kaataa tuttipulloon ja ottaa mukaan koko astia kun menee kylään (ja laittaa siellä se jääkaappiin)...ja kun tekee kylmään veteen isomman satsin niin kannattaa välillä sekoitella astiaa jossa seos on kun jauhe tuppaa pakkaantuun pohjalle...ite käyn sen verran aktiivisesti jääkaapilla et sekotan/ravistan samalla =)...ite olin kans alussa ihan kauhuissani et miten selviän ton jauheen kanssa kun pojalla nälkä yllättää joka kerta ja sitä ruokaa on tultava heti eikä hetken päästä....mun mielestä toi on melki helpompi kun tetrat...mutta kyllä se siitä...


luulen - 04.10.2009 - 10:00

et se "yhden annoksen" juttu, meinaa sitä, ettei laita lämpimään veteen sitä jauhoa.. eli jos keität veden valmiiks ja laitat jauhoa sit kylmään veteen, ni sehän ei ole vielä "valmis" maito. noin mä tein ihan pienelle, ja mulla oli vielä keskonen.. ihan hengissä tuo vielä on.

sit toi lisäruokaa saaville voi laittaa kylmään veteen ni meinaa sitä, et voi tehdä ihan hanaveteen.

rohkeesti vaan keität veden valmiiks ja aina kaadat pulloon tarvittavan määrän.


Manttu - 04.10.2009 - 12:27

Kiitos vastauksista. Hyvä, että kysyin -muuten oltaisiin menetetty viimeisetkin hermon rippeet kun ois keitelty ja jäähdytelty yhtä annosta kerrallaan


niin - 05.10.2009 - 11:34

meillä 2 kk olevalla neidillä sama jauhe menossa ravitsemusteraupeutin suosituksen takia ja minä keitän kannuun valmiiksi n. vuorokauden annoksen ja nykyään säilytän sen sitten jääkaapissa, kun täällä joku kirjoitti, että pitäisi siellä säilyttää..

Siitä sitten kaadan tarvittavan määrän pulloon, lämmitän mikrossa ja sekoitan jauheen ja ravistan.. Eihän siinä mene kun hetki, kun tämän on tehnyt, että ei kerkiä ainakaan kovin pahasti hermostua : )

Ja olen laittanut vielä, jos maitoa jää syömättä, niin kuumaan/lämpöiseen veteen pullon, jos syö vaikka puolen tunnin päästä uudestaan (niinkun välillä on käynyt varsinkin öisin, kun uni meinaa voittaa syömisen), siis että maito pysyy lämpöisenä, en lämmitä uudelleen..

Niin ja kylään/reissuun lähtiessä, keitän termospulloon valmiiksi vettä ja laitan jauheet pulloihin valmiiiksi, käy todella kätevästi syöttäminen..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|